Puitorul de mine și plase „Viceamiral Constantin Bălescu” revine în Portul Constanța după ce a dezactivat o mină în zona Midia

Puitorul de mine și plase „Viceamiral Constantin Bălescu”. Foto: Forțele Navale RomânePuitorul de mine și plase „Viceamiral Constantin Bălescu” revine în seara zilei de luni, 28 martie, în portul militar Constanța, după ce a executat o intervenție pentru distrugerea unei mine marine descoperite la o distanță de aproximtiv 39 de mile marine travers de Capu Midia.

Potrivit unui comunicat al Forțelor Navale Române, echipajul navei și echipa de scafandri deminori (EOD) de la bord au desfășurat misiunea în siguranță, prin utilizarea procedurilor operaționale standard de identificare a tipului de mină și de distrugere a acesteia.

„Eliminarea pericolului care plutea în derivă, în zona de responsabilitate a Forțelor Navale Române, a constat în montarea unei încărcături explozive pe mină de către scafandrii EOD și detonarea de la distanță.
După cercetarea și supravegherea raionului maritim, echipajul puitorului de mine și plase „Viceamiral Constantin Bălescu” a executat marș spre portul militar Constanța, de unde va fi pregătit să plece în următoarele misiuni încredințate“ - au precizat reprezentanții Forțelor navale Române.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.