Eveniment

Rachetele Patriot au ajuns la Constanţa. Astăzi începe exerciţiul militar Patriot Shock V la Capu Midia

Începând de astăzi şi până pe 12 noiembrie,aproximativ 200 de militari români şi americani vor lua parte la un amplu exerciţiu tactic în poligonul Forţelor Aeriene de la Capu Midia. Este un moment istoric att pentru Armata României, cât şi pentru partenerii americani, în contextul în care este pentru prima dată când un sistem de rachete Patriot ajunge în România.

Bateria de rachete sol-aer care poate fi folosită  în cazul unui atac cu avioane şi rachete balistice şi de croazieră, a ajuns în România încă de la începutul săptămânii şi a fost transportată pe calea ferată.

La Capu Midia, în cadrul exerciţiului Patriot Shock V, cei 100 de militari din Batalionul 5-7 Apărare Aeriană din cadrul Forţelor Terestre ale SUA veniţi aici dintr-o bază înaintată din Germania, se vor antrena alături de militarii Brigăzii 1 Rachete Sol-Aer „General Nicolae Dăscălescu”, din Bucureşti.

Armata României participă la exerciţiu cu o baterie de rachete tip Hawk PIP III R.

Scopul exerciţiului este de a antrena echipajele bateriei Hawk PIP III R pentru ducerea acţiunilor de angajare a ţintelor aeriene, prin integrare cu cea Patriot, în cadrul unui scenariu fictiv de apărare aeriană, se arată înr-un comunicat al MApN.

Exercițiul are ca obiective principale perfecţionarea procedurilor privind planificarea şi ducerea în comun a acţiunilor de combatere a unui inamic aerian, precum şi verificarea interoperabilităţii sistemelor de comandă-control ale celor două structuri de rachete sol-aer.

Activitatea de instruire a fost planificată cu un an înainte şi este inclusă în Planul cu principalele activităţi al Statului Major al Forțelor Aeriene.
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Generalul Nicolae Ciucă participă la Ziua Distinșilor Vizitatori a exerciţiului militar internațional Trident Juncture 18 din Norvegia

29 Oct 2018 412

Riscurile în domeniul militar în regiunea Mării Negre sunt în creştere. MAE din Rusia analizează acţiunile Statelor Unite şi ale aliaţilor lor din cadrul NATO

28 Oct 2018 429

Ministrul Mihai Fifor a apreciat ca fiind „acţiuni de provocare" exerciţiile militare desfăşurate de către Federaţia Rusă

16 Sep 2018 329

Exerciţii militare ale armatei ruse în Marea Japoniei. Mii de militari participă

15 Sep 2018 516

Final de exerciţiu internaţional. Au participat militari de la Brigada 9 Mecanizată Mărăşeşti Constanţa. Unde a avut loc misiunea (galerie foto)

12 Sep 2018 1209

Militari din Brigada 61 Vânători de Munte participă la exercițiul internațional „Rapid Trident 18” din Ucraina

31 Aug 2018 850

Militari din cadrul Batalionului 341 Infanterie „Constanţa" participă la exerciţiul multinaţional Platinum Eagle 18.2 (galerie foto)

29 Aug 2018 1326

Distrugătorul USS Carney a intrat duminică în Marea Neagră. Va participa la activități în cadrul operaţiunii Atlantic Resolve

13 Aug 2018 383

De Ziua Imnului Național, caporalul Laurențiu Cobzaru a alergat de la Galați până la Târgu Bujor (galerie foto)

30 Jul 2018 1391