Radu Mazăre, luni, în atenţia judecătoarei Simona Cristina Neniţă (rechizitorii + referat propunere arestare)

Radu Ştefan Mazăre, primarul suspendat al municipiului Constanţa, se va afla, luni, 27 aprilie, în atenţia judecătoarei Simona Cristina Neniţă, de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Şi asta pentru că Mazăre a formulat o contestaţie împotriva unor măsuri asigurătorii dispuse de procurori.
 
Cauza a primit numărul unic 1517/1/2015 şi a fost trimisă spre soluţionare, aşa cum precizam şi mai sus, Simonei Cristina Neniţă, preşedintele completului de judecată C19 JDL, de la Curtea Supremă. Şedinţa este programată să înceapă la ora 9.00.

Radu Ştefan Mazăre a fost trimis în judecată, de DNA Constanţa, pentru patru infracţiuni de abuz în serviciu. Procesul se află pe rolul Tribunalului Constanţa. Într-un alt dosar, Mazăre este cercetat, în stare de arest preventiv, pentru luare de mită (trei infracţiuni), abuz în serviciu, dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, şi conflict de interese (două infracţiuni).
 
Rechizitoriu
Trimitere în judecată Radu Ştefan Mazăre şi Sorina-Gina Hortolomei-Moscu (document)


Referatul DNA privind propunerea de arestare a lui Radu Ştefan Mazăre şi a omului de afaceri Sorin Gabriel Strutinsky (document)
 
Nu este de trecut cu vederea faptul că, potrivit surselor noastre, tot luni, 27 aprilie, tot Simona Cristina Neniţă se va pronunţa şi în dosarul celor 19 inculpaţi (persoane fizice şi juridice) deferiţi Justiţiei de procurorii DNA Constanţa, în legătură cu un presupus prejudiciu de peste 30 de milioane de lei în dauna Consiliului Judeţean Constanţa şi de peste un milion de lei în dauna statului român. Aşa cum arătam şi în ediţiile trecute, printre inculpaţii cauzei se află Nicuşor Constantinescu, preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean Constanţa, Felicia Tăicuţu, fost director general al Direcţiei Generale Economico - Financiare din CJC, Titi Cenuşă, fost arhitect-şef în cadrul Direcţiei Generale de Urbanism şi Lucrări Publice a Consiliului Judeţean (în prezent suspendat din funcţie), dar şi Adrian George Gâmbuţeanu, director general al Regiei Autonome Judeţene de Drumuri şi Poduri Constanţa. Mai precis, Neniţă trebuie să se pronunţe asupra excepţiei de necompetenţă teritorială a Curţii de Apel Bucureşti (instanţă învestită cu soluţionarea dosarului), dar şi asupra cererilor şi excepţiilor cu privire la regularitatea şi legalitatea actului de sesizare, a administrării probelor şi efectuării actelor de către organele de urmărire penală, ridicate în cauză de inculpaţi.
 
Rechizitoriu
Trimitere în judecată Nicuşor Daniel Constantinescu alături de alte 18 persoane (document)

„Bani pentru şefi din CJC“

 Neniţă a făcut parte din completul de judecată care a soluţionat, în primă instanţă, dosarul denumit generic „Bani pentru şefi din CJC“. Mai exact, judecătorii Ştefan Pistol, Ana Maria Dascălu şi Simona Cristina Neniţă au decis condamnarea lui Eugeniu Mija (afacerist din Bucureşti), Lupşa Realini, cântăreţ al formaţiei Gaz pe Foc, fost partener de afaceri al social-democratului Miron Mitrea, fost ministru al Transporturilor, dar şi achitarea lui Nicolae Vasilescu, înalt funcţionar public, şef al Departamentului Legislativ al Camerei Deputaţilor, preşedinte al Casei Româno-Chineze şi deputat USL (Colegiul 2 Craiova). Ulterior, Curtea Supremă a decis condamnarea celor trei la închisoare cu executare.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Un nou termen în instanță în dosarul dintre Asociaţia fondată de Mazăre și Regia Autonomă de Distribuire a Energiei Termice Constanța

19 Apr 2024 199

Judecătorii resping cererea lui Radu Mazăre, fostul primar al Constanței, de liberare condiţionată! (MINUTĂ)

17 Apr 2024 995

Radu Mazăre, fostul primar al Constanței, află miercuri dacă va fi eliberat condiționat!

16 Apr 2024 3769

Administrația Chițac, în proces cu Mazăre și Nicușor pentru Fundația Fantasio! Surpriză la Tribunalul Constanța (MINUTA)

14 Apr 2024 651

Administrația Chițac încearcă să recupereze în instanță terenul vilei unde a stat Radu Mazăre! Ce s-a întâmplat la Tribunalul Constanța

09 Apr 2024 620

Administrația Chițac, proces pe 10.000 de euro cu Mazăre, Nicușor și Fundația Fantasio! Judecătorii s-au retras pentru deliberări

02 Apr 2024 597

Fotoreportaj Constanța Pasarela emblematică din Mamaia, abandonată și inaccesibilă turiștilor (FOTO+VIDEO)

18 Mar 2024 819

PUZ pentru terenurile din strada Belvedere ale afaceristului George Secărea! Curtea de Apel anunță data verdictului

15 Mar 2024 811

Administrația Chițac, „pastilă amară“ la Curtea de Apel Constanța! Miza, 4,38 de milioane de dolari!

05 Mar 2024 612

Afaceristul George Secărea obține la Tribunalul Constanța convocarea AGA pentru compania Q Seg West SA! Va fi numit un nou administrator (MINUTA)

29 Feb 2024 836

Habitat și Ambient SA Cea mai importantă companie din Dosarul Retrocedărilor din Constanța a intrat în faliment! Averea sigilată (DOCUMENTE)

25 Feb 2024 1399

Se vinde pensiunea „Grindul Lupilor“, din Sinoe, aparținând Ideea Contrast SRL! Asociați - Mazăre, Strutinsky, Constantinescu și Săvulescu

19 Feb 2024 1098

Proces pe vila în care a stat Mazăre! Dosarul, amânat pentru studierea actelor depuse

13 Feb 2024 948

Mazăre și Nicușor, dați în judecată de administrația Chițac! Judecătoria Constanța și-a declinat competența

09 Feb 2024 1473

Radu Mazăre și Nicușor Constantinescu, victorie la Curtea Supremă! La mijloc sunt aproape 3 milioane de dolari (MINUTA)

07 Feb 2024 1666