Eveniment

Radu Mazăre rămâne sub control judiciar (rechizitorii)Radu Ştefan Mazăre, fostul primar al municipiului Constanța, rămâne sub control judiciar. Decizia a fost luată de judecătorii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României în dosarul în care Radu Mazăre a fost deferit Justiţiei alături de fratele său, senatorul Alexandru Mazăre, şi de omul de afaceri Avraham Morgenstern.
 
Amintim că în acest dosar omul de afaceri Elan Schwartzenberg a fost arestat preventiv în lipsă.
 
Decizia prin intermediul căreia Înalta Curte a decis menţinerea lui Radu Mazăre sub control judiciar nu este definitivă, ea putând fi atacată cu contestaţie.
 
Amintim că acest dosar, denumit generic al Campusului „Henri Coandă“, a fost instrumentat de Dana Ana, procuror al DNA Bucureşti.
 
Radu Mazăre este bănuit de luare de mită şi de fals în declarații (trei infracțiuni). Alexandru Mazăre este bănuit de complicitate la luare de mită şi de fals în declarații (trei infracțiuni). În sarcina lui Avraham Morgenstern s-a reţinut săvârșirea infracțiunii de dare de mită. Elan Schwartzenberg este cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la dare de mită.
 
Radu Ştefan Mazăre este judecat în patru dosare, toate fiind instrumentate de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie:
 
1 - „Retrocedările din Constanţa“
 
2 - „Terenurile din Mamaia“, în care a fost deferit Justiţiei, în aprilie 2015, alături de Sorina-Gina Hortolomei-Moscu
 
3 - Cel în care este „coleg“ cu fostul viceprimar al Constanţei Gabi Stan, cu omul de afaceri Sorin Strutinsky, dar şi cu alte persoane, printre ele aflându-se cinci salariaţi ai Primăriei Constanţa. Cauza a fost trimisă spre soluţionare Înaltei Curţi de Casaţie la finele anului trecut.
 
4 - Dosarul Campusului Social „Henri Coandă“, unde Radu Mazăre a fost trimis în judecată (1 aprilie 2016) alături de Alexandru Mazăre, senator în Parlamentul României, şi de omul de afaceri Avraham Morgenstern.
 
Citeşte şi 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Imobil de cinci etaje, în coasta Grădiniţei „Perluţele Mării“. Investitor - Ianuş Racu, fratele fostului consilier al lui Radu Mazăre (galerie foto)

18 Jan 2019 539

Radu Mazăre, achitat! Apelul dosarului Campusului Social Henri Coandă, în februarie

18 Jan 2019 2031

Înalta Curte a motivat decizia privind achitarea lui Radu Mazăre

17 Jan 2019 1633

Opt luni de la soluționarea în primă instanță Ce se întâmplă cu dosarul în care Radu Mazăre a fost condamnat la închisoare cu executare

16 Jan 2019 527

Mandatul de arestare ar putea fi anulat azi Elan Schwartzenberg, amendat în instanţă cu 800 de lei. Ce abatere ar fi săvârşit omul de afaceri

16 Jan 2019 412

Disjungere din dosarul în care Radu Mazăre a fost achitat Mâine se decide libertatea lui Elan Schwartzenberg

10 Jan 2019 641

Dosarul Retrocedărilor din Constanţa Radu Mazăre, Nicuşor Constantinescu, afacerişti, evaluatori şi notari publici, în aşteptarea deciziei finale

10 Jan 2019 1339

Autorizaţie de demolare pentru Five-Holding SA. Ce a pus la cale firma care deţine magazinul Brick din Constanţa

09 Jan 2019 502

Din Madagascar Radu Mazăre contestă, prin avocat, concluziile raportului de expertiză contabilă

09 Jan 2019 684

Dosarul Retrocedărilor din Constanța, la final de judecată Urmează pronunțarea într-una dintre cele mai mari anchete DNA

08 Jan 2019 488

Decizie de ultim moment în dosarul în care Radu Mazăre a fost arestat preventiv în lipsă

08 Jan 2019 1161

Dosarul Retrocedărilor din Constanța, un nou termen, azi, la Înalta Curte

08 Jan 2019 339

DNA cere 15 ani de închisoare pentru Radu Mazăre în dosarul retrocedărilor ilegale

07 Jan 2019 800

Radu Mazăre, un an de când a plecat în Madagascar! În ce dosare este judecat fostul primar al Constanţei

31 Dec 2018 437

​Fostul primar al Constanţei, Radu Mazăre, nu figurează pe lista „Most Wanted“ a Poliției Române

30 Dec 2018 331