Razie pe autostrăzile din România! Au fost aplicate 600 de sancțiuni șoferilor vitezomani

Autostrada A2 București-Constanța. Foto: ZIUA de ConstanțaÎn perioada 2 – 7 mai a.c., polițiștii Brigăzii Autostrăzi au acționat pentru prevenirea evenimentelor rutiere și asigurarea fluenței traficului, iar, în urma neregulilor constatate, au aplicat 1.752 de sancțiuni contravenționale celor care nu au respectat legislația.
 
Potrivit unui comunicat al Poliției Române, au fost aplicate 600 de sancțiuni persoanelor care au depășit limita legală de viteză și 135 celor care nu foloseau centura de siguranță.
 
De asemenea, au fost aplicate 37 de sancțiuni pentru defecțiuni tehnice, 18 pentru lipsa Inspecției Tehnice Periodice și 92 pentru nerespectarea O.G. nr. 37/2007, privind stabilirea cadrului de aplicare a regulilor privind perioadele de conducere, pauzele și perioadele de odihnă ale conducătorilor auto și utilizarea aparatelor de înregistrare a activității acestora.
 
Polițiștii au aplicat 8 sancțiuni persoanelor aflate sub influența alcoolului la volan, 20 pentru staționarea pe banda de urgență, 13 pentru depășiri neregulamentare și una pentru conducere agresivă.
 
Au reținut 102 permise de conducere, dintre care 58 pentru viteză și 4 pentru infracțiuni.
 
Totodată, au fost retrase 59 de certificate de înmatriculare și constatate 7 infracțiuni.
 
Acțiunile polițiștilor Brigăzii Autostrăzi vor continua.
 
Exemple:
 

1. La data de 2 mai a.c., polițiști ai Biroului de Poliție Autostrada A1 Deva Nădlac au oprit în trafic un ansamblu auto condus de un bărbat, întrucât acesta efectuase o depășire neregulamentară pe A1, la km 583.
 
În urma verificărilor, s-a constatat faptul că acesta circula cu permisul de conducere suspendat și avea o altă cartelă în aparatura tahograf decât cea emisă pe numele său.

 
Conducătorului auto i-a fost întocmit dosar penal și a fost sancționat cu amendă, în valoare de 9.870 de lei.
 
2. La data de 7 mai a.c., polițiști ai Biroului de Poliție Autostrada A2 București – Constanța au oprit pentru control un autovehicul condus de către un bărbat.
 
Pentru legitimare, acesta a prezentat o dovadă a permisului de conducere expirată.
 
În urma verificărilor, s-a constatat faptul că acesta avea exercitarea dreptului de conducere suspendată.
 
A fost întocmit dosar penal.
 
3. La data de 3 mai a.c., polițiști ai Biroului de Poliție Autostrada A3 Turda - Borș au depistat un bărbat care a condus un autoturism pe A3 Câmpia-Turzii – Nădășelu.
 
În urma testării cu aparatul Drager Drugtest, a rezultat o valoare pozitivă la substanța Methamphetamine.
 
În cauză, a fost întocmit dosar penal.
 
4. La data de 6 mai a.c., polițiști ai Biroului de Poliție Autostrada A1 Deva – Nădlac au depistat un bărbat care a condus un autovehicul cu 201 km/h, pe un sector de drum limitat la 130 de km/h.
 
Conducătorul auto a fost sancționat contravențional, fiind dispusă măsura complementară a suspendării exercitării dreptului de a conduce, pentru 120 de zile.
 
5. La data de 6 mai a.c., polițiști ai Biroului de Poliție Autostrada Deva – Nădlac au depistat un autoturism care circula cu viteza de 206 km/h, pe un sector de drum limitat la 130 km/h.
 
Conducătorul auto a fost sancționat contravențional cu amendă, în valoare de 2.900 de lei, fiindu-i reținut permisul de conducere, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce, pentru 120 de zile.
 
6. La data de 7 mai a.c., polițiști ai Biroului de Poliție Autostrada A1 Deva – Nădlac au depistat un autoturism care circula cu viteza de 203 km/h, pe un sector de drum limitat la 130 de km/h.
 
Conducătorul auto a fost sancționat contravențional, fiind dispusă măsura complementară a suspendării exercitării dreptului de a conduce, pentru 120 de zile.
 
7. La data de 7 mai a.c., polițiști ai Biroului de Poliție Autostrada A3 București – Brașov au depistat un bărbat, de 20 de ani, care a condus un autovehicul cu 234 de km/h.
 
Conducătorul auto a fost sancționat contravențional, fiind dispusă măsura complementară a suspendării exercitării dreptului de a conduce, pentru 120 de zile.
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Sute de amenzi aplicate șoferilor vitezomani depistați pe autostrăzi în ultima săptămână

13 Jun 2023 957

Sute de amenzi aplicate într-o săptămână pe autostrăzile din România. Zeci de șoferi au rămas fără permis

04 Jan 2023 1044

Razie pe autostrăzi. Zeci de șoferi prinși conducând cu viteză excesivă. Unde a fost înregistrată cea mai mare viteză

07 May 2018 3507