UPDATE Razii ale poliţiei. Zarvă mare în Mamaia şi Constanţa. Beţi şi drogaţi la volan. Alcoolemia record a nopţii. Forfotă pe Facebook (galerie foto)

În această noapte a fost zarvă mare în Constanţa şi Mamaia.

Imediat după miezul nopţii s-a declanşat o amplă acţiune, pe linie rutieră, pentru depistarea celor care conduc sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive, iar în acest scop au fost folosite aparatele DrugTest și Etilotest.

Concentrarea cea mai puternică de forţe a fost în zona Aqua Magic din stațiunea Mamaia.

Pe grupurile specializate de Facebook a fost forfotă mare pentru că, utilizatorii se anunţau permanent între ei pe unde erau filtrele.

Pentru unii a fost târziu. Şi suprizele nu au întârziat să apară: unul conducea cu o alcoolemie de 1.12 şi altul se afla sub influenţa substanţelor psihoactive.

Poliţiştii de la Rutiera Constanţa reamintesc prevederile Codului penal, conform cărora „se pedepseşte cu închisoare de la unu la cinci ani sau cu amendă, persoana aflată sub influenţa unor substanţe psihoactive, care conduce un vehicul, pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere”.

UPDATE. Rezultatele raziei, potrivit IPJ Constanţa

Noaptea trecută, pe raza județului Constanța, sub coordonarea Direcției Rutiere-I.G.P.R., polițiștii au desfășurat o acțiune, destinată combaterii conducerii autovehiculelor sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive.

În acest context, polițiștii au constatat 7 infracțiuni, dintre care 6 pentru alcool și 1 pentru substanțe psihoactive (cannabis).

De asemenea, au fost aplicate 25 de sancțiuni contravenționale la O.U.G. nr. 195/2002 (dintre care 19 pentru alcool), în valoare totală de 23.620 de lei.


Au fost reținute 27 de permise de conducere (25- pentru alcool, 1-pentru substanțe psihoactive și 1–alte abateri).

Sursa foto: IPJ Constanta
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.