Record de credinciosi

Biserica sfintita in noaptea de Inviere

Aproximativ 15.000 de crestini au participat la slujba de Inviere la Constanta * IPS Teodosie a dat lumina credinciosilor de pe o colina de la malul lacului Tabacarie, unde se va ridica o catedrala a Dobrogei * Dupa slujba, Arhiepiscopul Tomisului a condus o procesiune pana la Biserica "Sfintii Trei Ierarhi" din Tomis Nord * IPS Teodosie a oficiat slujba de sfintire mare a lacasului de cult * Sfanta Liturghie a Invierii a avut loc intr-un spatiu amenajat langa biserica, timp in care crestinii au putut intra prin altar si au luat tarnoseala, semn de sfintenie si binecuvantare * Toaca, impodobita cu drapelul national, a fost batuta de celebrul percutionist Ovidiu Lipan Tandarica # La Mangalia, slujba a fost oficiata pe plaja, in fata hotelului "President"

Credinciosii constanteni au luat lumina, in noaptea de Inviere, intr-un spatiu special amenajat pe malul lacului Tabacarie. Ca si anul trecut, ceremonia a avut loc afara, pentru a putea participa cat mai multi credinciosi, mai ales ca Invierea Mantuitorului este un eveniment cosmic, ce a ridicat din robia pacatului intreaga creatie a lui Dumnezeu. Colina pe care a avut loc slujba Invierii nu a fost aleasa intamplator, aici urmand sa se ridice o catedrala a Dobrogei. In jur de 15.000 de credinciosi au fost prezenti la acest eveniment, marcand astfel un record la nivel national.Inca de la ora 23.00, mii de credinciosi au inceput sa vina spre parcul Tabacarie, indreptandu-se in alai spre locul unde stiau ca se va oficia slujba de Inviere. Ei au fost intampinati de oameni care le-au impartit gratuit lumanari, pentru ca toata lumea sa se poata bucura de Lumina Invierii. Platoul larg de la poalele colinei a permis credinciosilor sa participe la bucuria momentului. La miezul noptii, a fost oferita lumina credinciosilor. In cateva minute, lumina din lumanari marturisea ca Hristos a Inviat, cea mai mare bucurie a crestinatatii. Pe parcursul ceremoniei, toaca imbracata in drapelul national a fost batuta de celebrul percutionist Ovidiu Lipan Tandarica, de la formatia "Phoenix". Preotii slujitori de la Biserica "Sfantul Mina" au participat si ei la slujba oficiata de IPS Teodosie, dupa care au pornit in alai spre propriul lacas de cult, asezat pe malul celalalt al lacului, pentru a oficia Sfanta Liturghie. La finalul slujbei, jandarmii care au asigurat paza, ajutati de maicute, au impartit, din cosuri de nuiele, celor prezenti pasca si oua, simboluri ale Invierii la care credinciosii au fost partasi. In jurul orei 01.00, soborul de preoti condus de Arhiepiscopul Tomisului a pornit, urmat de credinciosi, in procesiune spre Biserica "Sfintii Trei Ierarhi" din cartierul Tomis Nord. Arhiepiscopul Tomisului a oficiat slujba de sfintire mare a lacasului de cult, aceasta fiind o premiera absoluta, tinand cont ca evenimentul a avut loc in noaptea de Inviere. Dupa sfintire, slujba a continuat cu Sfanta Liturghie a Invierii, care s-a oficiat afara, intr-un spatiu amenajat langa biserica. In timpul Liturghiei, toti credinciosii au putut intra in altarul bisericii si au luat tarnoseala, semn de sfintenie si binecuvantare. Dupa slujba, credinciosii au putut sa isi imbogateasca locuintele cu toate darurile spirituale dobandite in aceasta noapte. Primarul Zamfir Iorgus ne-a declarat ca si la Mangalia crestinii au participat tot in jur de 15.000, la slujba oficiata pe plaja, in apropierea hotelului "President". Au fost invitati si preoti din Grecia, impreuna cu un episcop. Conform aceleiasi surse, dintre participanti, aproape 1.000 au fost turisti. Dupa ce s-a terminat slujba de primire a luminii, preotii si credinciosii s-au mutat la bisericile parohiale. Invitatii din Grecia au oficiat Sfanta Liturghie la Biserica "Sfantul Nicolae".

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Caravana Shakespeare face popas și la Constanța

14 Apr 2024 546

Caravana Shakespeare vine la Tulcea

14 Apr 2024 433

La Casa de Cultură a Sindicatelor din Constanţa Tenorii Alin Stoica, Ştefan von Korch şi Vlad Miriţă concertează în turneul „3 voci magnifice”

10 Apr 2024 543

Baschet CSM Constanța, înfrângere în prima partidă cu vicecampioana CSM CSU Oradea. Joi, cele două echipe se duelează din nou

10 Apr 2024 425

Baschetbaliștii de la CSM Constanța au învins CSM Corona Brașov și se pregătesc de play-off (GALERIE FOTO + VIDEO)

06 Apr 2024 771

Spectacol în premieră, la Teatrul Jean Bart din Tulcea - „Scrisoarea unei necunoscute”, de Stefan Zweig

04 Apr 2024 610

Procurorul general îi solicită preşedintelui Iohannis aviz pentru începerea urmăririi penale a lui Iliescu în dosarul Mineriadei din iunie 1990

03 Apr 2024 703

Premieră pentru justiția din Dobrogea! Curtea de Apel Constanța analizează mâine cererea de strămutare a dosarului tragediei de la 2 Mai!

31 Mar 2024 844

Farul Constanța Fotbalistul Ionuț Vînă a devenit tătic

28 Mar 2024 884

Camera Deputaților a numit 10 membri în Colegiul Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii

28 Mar 2024 472

Loteria Română a lansat o platformă prin care pot fi achiziționate bilete la cele mai cunoscute jocuri

25 Mar 2024 874

Centrul pentru incluziune socială a romilor, reactivat la Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)

24 Mar 2024 1120

Farul Constanța Ionuț Cojocaru, borne de neuitat în Giulești. Acolo a debutat la seniori și tot acolo a fost, apoi, în premieră titular. Cu victorii! (GALERIE FOTO)

19 Mar 2024 808

CSM Constanța Baschetbalistele, o nouă mare performanță. Au cucerit Cupa României! „Un succes istoric“ (GALERIE FOTO + VIDEO)

11 Mar 2024 1384

Primul caz din România de operație pe creier prin pleoapă, la Spitalul Universitar de Urgență Militar Central „dr. Carol Davila” (GALERIE FOTO)

09 Mar 2024 874