Reţea de falsificatori, destructurată Percheziţii la Constanţa, la persoane care ar fi falsificat bancnote de 100 de lei

28 de percheziţii ale procurorilor Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) - Structura Centrală au avut loc pe raza municipiului Bucureşti şi a judeţelor Giurgiu şi Constanţa.
 
Potrivit anchetatorilor, descinderile au avut loc ieri şi au vizat destructurarea unei grupări infracţionale organizate formată din 20 de persoane, specializată în comiterea infracţiunilor de falsificare de monedă, punere în circulaţie de valori falsificate şi înşelăciune.
„În cauză există suspiciunea rezonabilă că, începând cu luna martie 2014, pe teritoriul României a acţionat un grup infracţional organizat, constituit în scopul comiterii de infracţiuni din sfera falsificării de monedă, fiind identificate bancnote contrafăcute în cupiură de 100 lei, cu serii diferite“, se arată într-un comunicat DIICOT.

Cum erau confecţionate bancnotele

Membrii grupului infracţional foloseau echipamente performante de imprimare şi utilizau ca tehnică de contrafacere a valorilor metoda de imprimare Laser Jet şi Ink Jet.
Bancnotele contrafăcute erau realizate pe suport de hârtie, fereastra transparentă fiind imitată prin decuparea de pe bancnota contrafăcută a zonei aferente şi aplicarea unei bande adezive tip scotch, pe care sunt imitate caracteristicile grafice ale ferestrei transparente originale.
Procurorii susţin că bancnotele falsificate au fost puse în circulaţie în pieţe, târguri sau magazine de dimensiuni mici, atât pe raza municipiului Bucureşti cât şi pe raza altor judeţe. În cauză, au fost identificate aproximativ 750 de bancnote contrafăcute.
La sediul DIICOT - Structura Centrală au ajuns pentru audieri 30 de persoane, urmând a fi dispuse măsurile legale în cauză.
Suportul de specialitate a fost asigurat de Serviciul Român de Informaţii. Acţiunea a fost realizată cu sprijinul Jandarmeriei Române.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.