Reţea de hoţi, destructurată de poliţişti Componente CFR şi conducte de irigaţii, furate de hoţii de fier

Poliţiştii Biroului Judeţean de Poliţie Transporturi Constanţa, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa, cu sprijinul poliţiştilor din cadrul IPJ Constanţa - Serviciul Acţiuni Speciale, al celor de la Serviciul Operaţiuni Speciale şi cu cel al lucrătorilor din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Constanţa, au efectuat, săptămâna trecută, 11 percheziţii domiciliare pe raza judeţului Constanţa la domiciliile unor persoane despre care existau date şi indicii că ar fi săvârşit mai multe infracţiuni de furt de la infrastructura feroviară şi conducte de irigaţii aparţinând ANIF, în perioada noiembrie 2013 - aprilie 2014, fiind creat un prejudiciu în valoare de 1.078.024 de lei.

În urma percheziţiilor efectuate, au fost ridicate mai multe obiecte de tăiat cu flacără, care ar fi fost folosite la săvârşirea infracţiunilor de furt de conducte de irigaţii, la sediul Poliţiei fiind conduse pentru cercetări 12 persoane. Patru dintre ele, cu vârste cuprinse între 26 şi 34 de ani, au fost prezentate ulterior instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă, Judecătoria Constanţa emiţând pe numele lor mandate de arestare preventivă pe o perioadă de 30 zile.

Poliţiştii Biroului Judeţean de Poliţie Transporturi Constanţa au continuat cercetările, ocazie cu care au depistat şi un tânăr de 25 ani, din Murfatlar, care ar fi participat împreună cu cei patru bărbaţi la sustragerea de conducte de refulare din instalaţia de irigaţii a staţiei de pompare din Dorobanţu, aparţinând ANIF. Şi acesta a fost arestat preventiv.

Cel în cauză a fost reţinut pe bază de ordonanţă pentru o perioada de 24 ore, iar pe 26 iulie a fost prezentat instanţei de judecata, care a dispus arestarea preventivă pe o perioadă de 30 de zile şi a acestuia.

Cercetările au continuat, astfel că, luni, poliţiştii i-au depistat şi pe G. Marian, de 24 de ani, A. Vasilică, de 25 de ani, şi C. Dumitru, de 40 de ani, toţi din localitatea Nisipari, primii doi participând la furtul de conducte, iar ultimul favorizând făptuitorii la comiterea faptei. Cei trei au fost reţinuţi pe bază de ordonanţa, pentru o perioada de 24 ore. Poliţiştii au reuşit să-l depisteze, ieri, şi pe I. Nicuşor, de 40 de ani, care a favorizat făptuitorii, acesta fiind reţinut pe bază ordonanţă pe o perioadă de 24 de ore. Cei patru au fost prezentaţi magistraţilor de la Judecătoria Constanţa, instanţa dispunând cercetarea acestora în stare de libertate.

Ancheta continuă pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale şi tragerea la răspundere penală a celor implicaţi în activitatea infracţională.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.