Retea de traficanti de heroina in penitenciar

cap_4.jpgÎnchis la Penitenciarul de Maximă Siguranţă Rahova, unde executa o pedeapsă de 16 ani de închisoare la care fusese condamnat pentru trafic de heroină, un deţinut a reuşit să coordoneze vânzarea altui kilogram de droguri. Acţiunea lui Aurel Constantin a fost demascată de procurorii DIICOT constănţeni, împreună cu ofiţerii BCCO, care i-au întins o capcană traficantului de heroină, reuşind să-l prindă în flagrant pe complicele său. Deloc întâmplător, complicele era tocmai fratele său, Constantin Constantin.

Fraţii Constantin au fost trimişi în judecată de procurorii DIICOT - Serviciul Teritorial Constanţa pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri de mare risc. În plus, Aurel Constantin a fost acuzat şi de comiterea infracţiunii de coordonare a acţiunii de trafic de narcotice. Conform anchetatorilor, pe 21 august 2008, Constantin Constantin a fost prins în flagrant în timp ce încerca să vândă 996 grame de heroină investigatorului sub acoperire, în schimbul sumei de 18.000 de euro. Flagrantul a fost realizat în Capitală, în Piaţa Unirii, unde, la indicaţiile fratelui său, Constantin a fixat locul de întâlnire cu investigatorul. De menţionat că Aurel Constantin fusese cel care luase legătura cu ofiţerul sub acoperire, pe care îl suna din penitenciar, cei doi purtând discuţii atât pe 18 august 2008, cât şi în ziua în care acţiunea a fost demascată. Foarte prudent, Aurel Constantin nu s-a referit niciodată în mod direct la heroină cu titlul de narcotice sau droguri, ci le-a oferit spre vânzare cu titlul de „un balot de haine". Foarte interesant, se pare că acel kilogram de cocaină pe care Aurel Constantin l-a oferit spre vânzare provenea din captura care i-a adus prima condamnare. Potrivit susţinerilor avocatului suspecţilor, dar şi declaraţiilor unui martor audiat în apărare, heroina ar fi rămas acasă la Aurel Constantin, nefiind găsită de poliţiştii care au efectuat percheziţiile domiciliare în 2002, în cazul primei condamnări.

Împrumut girat cu heroină

Conform apărării pe care deţinutul şi-a clădit-o în instanţă şi pe care a susţinut-o constant, toate „necazurile" sale au pornit după ce, în 2002, l-a împrumut cu 10.000 de euro pe un anume Kokadag Ramazam. Drept garanţie a împrumutului, individul i-a lăsat mai multe pachete în care ulterior s-a stabilit că se afla heroina. Pornind de la aceste pachete cu heroină găsite acasă la Aurel Constantin în 2002, acesta a fost condamnat la 16 ani de închisoare. Totuşi, după câte se pare, percheziţia efectuată atunci nu a fost una riguros întocmită, bărbatului mai rămânându-i două pachete a câte 500 de grame de heroină. Şase ani mai târziu, Aurel Constantin a încercat să-şi recupereze cei 10.000 de euro, vânzând pachetele pe care le mai avea de la Ramazam. După câte se pare, Ramazam ar fi fost cel care i-a dat lui Aurel Constantin numărul investigatorului sub acoperire. În instanţă, procurorii DIICOT au solicitat condamnarea fraţilor Constantin la pedepse privative de libertate, iar în cazul lui Aurel au cerut ca aceasta să fie orientată spre limita maximă. În apărare, avocatul Sorin Calaigii a vorbit despre poziţia sinceră pe care au avut-o clienţii săi pe parcursul cercetărilor şi a amintit că Aurel nu l-ar fi implicat deloc pe fratele său în traficul de droguri, dacă ar fi avut de ales. Totodată, avocatul a cerut schimbarea încadrării juridice pentru Aurel Constantin din coordonare şi trafic de droguri doar în trafic de droguri. În ultimul cuvânt, Constantin Constantin a afirmat că a vrut doar să-şi ajute fratele să-şi recupereze banii. La rândul său, Aurel Constantin a precizat că nu a fost vorba despre „un trafic de droguri de la un capăt la altul" şi a precizat că-i pare rău că a fost implicat şi fratele său. Instanţa a rămas în pronunţare în acest caz.

{mos_ri:heroina,traficant de droguri}

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

UPDATE Accident rutier în parcarea Kaufland, municipiul Constanța. Ambulanța a intervenit

16 Mar 2024 1288

Licitații publice O firmă înființată anul trecut va executa pentru Primăria Constanța, documentația de reabilitare urbană a terenului din zona ICIL din Constanța (DOCUMENT)

12 Mar 2024 827

Știri Constanța azi Trafic îngreunat în zona ICIL, direcția Casa de Cultură spre gară (FOTO+VIDEO)

12 Mar 2024 1554

Știri Constanța Camere de supraveghere în zonele școlare. Poliția Locală monitorizează zonele. Atenție unde parcați! (FOTO+VIDEO)

07 Mar 2024 791

Sondaj de opinie Majoritatea respondenților ar fi de acord cu o trecere de pietoni între intersecția de la ICIL și strada București din Constanța

25 Feb 2024 854

Sondaj de opinie Ar fi utilă o trecere de pietoni între intersecția de la ICIL și strada București din Constanța?

18 Feb 2024 901

Colindătorii au luat la pas străzile din municipiul Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)

23 Dec 2023 2509

Primăria Constanța Încep lucrările de reabilitare în zona Dacia și Trocadero

20 Dec 2023 999

Pe străzile din Constanța şi-au făcut apariţia primii vestitori ai Crăciunului! (GALERIE FOTO+VIDEO)

09 Dec 2023 3716

Constanța Atenție șoferi! Circulație restricționată în intersecția de la ICIL pentru desfășurarea lucrărilor de asfaltare

16 Nov 2023 853

Știri Constanța Lucrările de modernizare și reabilitare a bulevardului 1 Decembrie 1918 continuă în zona ICIL! Restricții de trafic

15 Nov 2023 1700

Știri Constanța Se lucrează zilele acestea în zona ICIL

10 Nov 2023 731

Incendiu parcare LIDL Constanța Inspirând prin acțiune. Patricia, voluntara de 17 ani, impresionează în prima ei intervenție (FOTO+VIDEO)

01 Nov 2023 2314

Incendiu parcare LIDL Constanța Căruciorul unui bebeluș scos de pompieri dintr-o mașină în flăcări (FOTO+VIDEO)

29 Oct 2023 2638

Știri Constanța azi UPDATE. Incendiu auto în parcarea Lidl din zona ICIL! (FOTO+VIDEO)

29 Oct 2023 3098