Rețea infracțională specializată în trafic de heroină, destructurată de procurorii DIICOT. Cum acționau suspecții

Trafic de droguri. Foto: DIICOTProcurorii din cadrul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală împreună cu ofițerii de poliție judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București - Serviciul Antidrog au efectuat 11 percheziții în municipiul București și județul Ilfov.

În urma descinderilor efectuate au descoperit și ridicat cantitățile de aproximativ 90 de grame de heroină, pregătită pentru vânzare, 117 doze de heroină, 149 de comprimate de metadonă, 2 pliculețe cu substanțe pulverulente, 3 cântare electronice de precizie, precum și sumele de 22.000 de lei, 1.100 de euro și 90 de lire sterline.

În cauză, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală au dispus reținerea pentru 24 de ore a 5 de inculpați cercetați pentru săvârșirea infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat și trafic de droguri de mare risc.

Din cercetări a reieșit faptul că, în perioada martie 2022 – iunie 2022, pe raza municipiului București, a acționat un grup infracțional organizat având drept scop săvârșirea de infracțiuni de trafic de droguri de mare risc, respectiv de heroină.

Potrivit DIICOT, activitatea grupului infracțional organizat a fost coordonată de unul dintre inculpați, liderul grupului, care s-a ocupat de procurarea și porționarea heroinei, aceasta fiind vândută consumatorilor de pe raza municipiului București prin intermediul altor inculpați, pe care îi aproviziona cu heroină și de la care colecta sumele de bani rezultate în urma vânzării drogurilor.

„Drogurile au fost depozitate și porționate în vederea vânzării în mai multe locații din municipiul București, activitatea de vânzare a drogurilor desfășurându-se atât stradal, cât și în interiorul mai multor imobile.

În vederea facilitării activității infracționale, liderul grupului infracțional organizat a pus la dispoziția celorlalți inculpați inclusiv un telefon de ”serviciu”, pe care erau apelați de către consumatorii de droguri.

În această modalitate, inculpații au vândut, în mod repetat, droguri de mare risc și au deținut fără drept, în vederea revânzării cantități considerabile de droguri.

În cursul zilei de astăzi urmează să fie sesizat judecătorul de drepturi și libertăți cu propunere de luare a măsurii arestării preventive a inculpaților pentru o perioadă de 30 de zile.
Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul polițiștilor din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București - Serviciul Antidrog și al luptătorilor din cadrul B.S.I.J. ”Vlad Țepeș”.


Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.
Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție“ - au precizat procurorii DIICOT.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Patru persoane arestate de Tribunalul Constanța, la cererea procurorilor DIICOT! (MINUTĂ)

28 Mar 2024 674

Acțiuni ale polițiștilor în zona școlilor și mall-urilor din Constanța

27 Mar 2024 481

Trafic de droguri în parcarea subterană unui centru comercial, din municipiul Constanța

27 Mar 2024 708

Tânăr prins cu droguri la Cernavodă. ”Fumez pentru că mă fac o persoană mai bună”

27 Mar 2024 617

Oficial de la IJJ Constanța despre suspectul de trafic de droguri depistat la Medgidia

26 Mar 2024 529

Județul Constanța Bărbat bănuit de trafic de droguri, cercetat de polițiști și procurori! Ce au găsit oamenii legii asupra suspectului

26 Mar 2024 527

CJ Constanța Se înființează Complexul de Servicii Comunitare pentru persoane cu diferite adicții. Câte locuri va avea? (DOCUMENT)

26 Mar 2024 364

DIICOT acuză – trafic de droguri la Constanța! Iată cine sunt cei 10 cercetați de procurori

26 Mar 2024 1031

Incident la Medgidia. Trei tineri prinși de jandarmi cu substanțe interzise (FOTO)

25 Mar 2024 456

Acțiune de control a polițiștilor IPJ Constanța. Au fost aplicate mai multe amenzi

24 Mar 2024 551

Razie de amploare a polițiștilor în județul Constanța! Zeci de șoferi au rămas fără permis de conducere (GALERIE FOTO)

24 Mar 2024 452

Știri Constanța Ce a descoperit Poliția pe strada Tudor Vladimirescu din Medgidia?

24 Mar 2024 637

În ultimele 48 de ore Intervenții ale poliției în județul Constanța. Au fost aplicate amenzi

23 Mar 2024 613

UPDATE. Persoane reținute de DIICOT Constanța pentru trafic internațional de droguri (FOTO+VIDEO)

22 Mar 2024 1320

Zeci de persoane legitimate la Constanța Acțiune a Poliției pentru combaterea traficului de droguri (FOTO)

22 Mar 2024 526