Retrospectivă 2018 Șosele însângerate în 2018 în județul Constanța. Cele mai grave accidente ale anului. Zeci de persoane au decedat (galerie foto + video)

Anul 2018 a fost marcat, din nefericire, la Constanța de o serie de tragedii pe șosele, tragedii în care mai multe persoane și-au pierdut viața. Chiar dacă, potrivit statisticilor efectuate de polițiști, numărul victimelor a fost în scădere față de anul 2017, mai multe familii au fost îndoliate în 2018 din cauza neatenției unor conducători auto.
 
Numai într-un singur caz s-au stins din viață, în urma unui accident rutier, mama, bunica și o fetiță de doar trei ani.
 
Potrivit bilanțului efectuat de IPJ Constanța, pe linia poliției rutiere, în cursul primelor 11 luni ale anului 2018, comparativ cu aceeași perioadă a anului 2017, pe raza județului Constanța s-au înregistrat 107 accidente grave, soldate cu 60 de persoane decedate și 67 de persoane rănite grav, constatându-se scăderi la numărul accidentelor grave (-14), la numărul persoanelor grav rănite (-20) şi la persoanele decedate (-6).
 
Totodată, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au formulat 21 de propuneri de arestare, în urma cărora au fost reținute 24 de persoane. În continuarea cercetărilor, instanțele de judecată au admis arestarea preventivă pentru 17 dintre inculpați.
 

Accident în prima zi din 2018. Un copil a murit pe loc

 
Conform Poliției Constanța, pe 1 ianuarie 2018 un copil de 10 ani a traversat prin loc nepermis și fără se asigure DN 2A, fiind accidentat mortal de un autoturism condus de un bărbat. Autoturismul circula dinspre Mihail Kogălniceanu către Constanța. Minorul era din Ovidiu, iar conducătorul auto din Mihail Kogălniceanu, județul Constanța.
 
Un alt eveniment rutier mortal a avut loc la data de 8 ianuarie 2018, ora 06.15, când un bărbat, de 67 de ani, din Constanța, a condus o autoutilitară pe DN 3, dinspre Constanța către Murfatlar, iar în dreptului unui marcaj pietonal din localitatea Valu lui Traian, a surprins și a accidentat mortal o femeie, de 59 de ani, care s-a angajat în traversarea străzii pe trecerea de pietoni. Șoferului i s-a întocmit dosar penal.
 

Pietoni spulberați pe trecere, pe șoseaua Mangaliei din Constanța

 
Unul dintre accidentele teribile ce au avut loc în Constanța anul trecut s-a petrecut pe 21 februarie 2018. Un grup de pietoni care traversau regulamentar șoseaua Mangaliei, în zona fostului magazin Billa, au fost spulberați de un șofer care circula cu viteză.
 
Accidentul a fost surprins de camerele de supraveghere din zonă. În imagini se observă cum trei adulţi şi un copil traversează strada pe marcajul pietonal. La un moment dat, şoferul autoturismului Volkswagen Polo, care circula pe sensul către Doraly, a spulberat grupul de pietoni. Singura care a scăpat nevătămată a fost mama copilului, care era un pas mai în spate. Imediat după impact, aceasta a alergat către soţul şi copilul ei, să vadă ce au păţit. Din păcate, cu toate eforturile depuse de cadrele medicale de la ambulanţă, nu s-a mai putut face nimic pentru a-i fi salvată viaţa copilului de un an şi cinci luni.
 

Tatăl băieţelului a ajuns în stare foarte gravă la spital. La spital a mai ajuns şi o altă femeie care se afla în grupul de pietoni, starea ei fiind la fel de gravă.
 
După accident, şoferul, în vârstă de 21 de ani, a fost reţinut şi ulterior pe numele lui a fost emis mandat de arestare pentru 15 zile.

 

Pieton lovit de două mașini la Tuzla. Victima a decedat

 
Un alt eveniment rutier grav a avut loc pe 15 iulie 2018, la Tuzla. Din investigațiile efectuate, s-a stabilit că, la data de 15.07.2018, un conducător auto aflat la volanul unui autoturism marca Mercedes, pe DN39, pe banda nr. 2, dinspre municipiul Constanţa către municipiul Mangalia, a accidentat mortal un bărbat, de 65 de ani, din localitatea Tuzla, care s-a angajat în traversarea străzii prin loc nepermis şi fără să se asigure, din partea stângă a conducătorului auto.
 
Victima era căzută pe carosabil pentru că, în urmă cu aproximativ 2 minute, angajată în traversare prin loc nepermis, fusese acroșată de un autoturism marca VW, condus pe același sens de mers de o persoană de sex masculin.
 
După producerea accidentului, șoferul a părăsit locul faptei fără încuviinţarea organelor de poliţie. În urma cercetărilor şi investigaţiilor efectuate de polițiștii Serviciului Rutier Constanţa şi ai Biroului Rutier Mangalia, în jurul orei 18.00 a fost identificat autorul accidentului produs în data de 15.07.2018, în localitatea Tuzla. Suspectul a fost reținut.
 

Biciclist de 15 ani, accidentat mortal pe DN22C

 
Conform poliţiştilor, la data de 17 august, în jurul orei 16.16, un tânăr, de 21 de ani a condus un autoturism marca BMW pe DN 22C, dinspre Cernavodă către Constanţa și, ajungând la km 9, a surprins şi a accidentat un biciclist, în vârstă de 15 ani, care a ieşit în drumul naţional de pe un drum de pământ, din stânga conducătorului auto. În urma producerii accidentului rutier, a rezultat decesul biciclistului, la fața locului, conform informării de la Poliție.
 

Accident cumplit pe Autostrada Soarelui, pe podul de la Cernavodă

 
Pe 24 septembrie 2018, un teribil accident rutier a avut loc pe Autostrada Soarelui, la km 158, la ieșire de pe podul de la Cernavodă spre Fetești.
 
Potrivit Centrului INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române pe Autostrada A2 Bucureşti-Constanţa, pe sensul de mers către capitală, şoferul unui autoturism a pierdut controlul volanului şi s-a răsturnat, fiind proiectat în afara vehiculului, impact în urma căruia a decedat.
 
Circulaţia rutieră a fost blocată pe banda a doua şi s-a desfășurat pe prima, prin dirijarea Poliţiei Rutiere. La fața locului au intervenit SMURD Ialomița, SMURD Cernavodă și Elicopterul SMURD.
 
Din primele informații, bărbatul era singur în autoturism. A pierdut controlul direcției de mers, a lovit glisiera și s-a răsturnat. Potrivit martorilor, autoturismul implicat în accident era un Range Rover.
 

Militar de pe fregata „Regele Ferdinand“, ucis într-un accident pe șoseaua Mangaliei din Constanța

 
Un alt accident mortal a avut loc pe 28 octombrie 2018 pe șoseaua Mangaliei din Constanța. Un militar de pe fregata „Regele Ferdinand“ a murit după ce a fost lovit mortal de un autoturism, iar după producerea accidentului șoferul a fugit de la fața locului. S-a prezentat după câteva ore la Poliția Rutieră, unde i-a fost întocmit dosar penal pentru comiterea infracțiunilor de ucidere din culpa și părăsirea locului accidentului fără încuviințarea organelor de poliție.
 
Potrivit reprezentanților Forțelor Navale Române, victima era fruntaș Cosmin Duca, din Luncavița, județul Tulcea. Tânărul făcea parte din echipajul Fregatei 221 „Regele Ferdinand“ din anul 2016.
 
A participat la toate misiunile navei, de cinci ori în SNMG2 (Gruparea navală permanentă NATO SNMG-2/Standing NATO Maritime Group) și de două ori la operațiunea Sea Guardian. Conform Forțelor Navale Române, acesta era un tânăr serios, conștiincios și un bun coleg.
 

Pietoni spulberați pe trecerea din zona hotelului Zodiac din Constanța. Doi tineri au murit

 
În seara de 11 noiembrie 2018, un teribil accident rutier a avut loc pe bulevardul Alexandru Lăpușneanu din Constanța, zona hotelului Zodiac. Un autoturism a surprins și accidentat patru pietoni pe marcajul pietonal. Doi dintre aceștia au fost răniți grav. Din păcate, un tânăr a murit la spital, iar iubita lui, fata cu care urma să se căsătorească, a murit câteva zile mai târziu, la Terapie Intensivă.
 
Potrivit IPJ Constanța, accidentul rutier s-a produs pe fondul neacordării de prioritate. Conducătorul auto are 20 de ani și este începător. Șoferul a fost testat cu aparatul etilotest, care a stabilit că acesta nu a consumat băuturi alcoolice înainte de a se urca la volan.
 

Bunica, mama și fetița de 3 ani, ucise pe podul de la Ovidiu într-un teribil accident

 
De departe unul dintre cele mai cumplite evenimente rutiere ale anului ce tocmai a trecut a avut loc pe 22 noiembrie, în jurul orei 20.00, pe DN 2A, pe podul rutier de la Ovidiu care traversează Canalul Ovidiu-Poarta Albă.
 
Potrivit anchetatorilor, un autoturism marca Mercedes se deplasa dinspre Mihail Kogălniceanu către Constanţa, iar pe podul rutier din zona localității Ovidiu a pătruns pe contrasens, unde a acroşat, cu partea stânga-faţă, un autoturism Hyundai care se deplasa regulamentar din sens invers.
 
În urma impactului, autoturismul marca Mercedes s-a răsturnat. În accident au murit pe loc conducătoarea auto din autoturismul Hyundai, fetița acesteia de trei ani și bunica fetiței. O altă femeie, pasageră în autoturismul Hyundai, a scăpat cu viață, dar a ajuns la spital cu multiple traumatisme.
 
Șoferul suspectat de producerea tragicului accident are 33 de ani, este din Negresti-Oaș, județul Satu Mare, şi emana halenă alcoolică. După producerea accidentului a încercat să fugă de la locul accidentului, dar a fost prins de un militar, aflat în timpul liber, şi de un poliţist.
 

Pieton lovit de mai multe mașini la ieșire din Constanța către Valu lui Traian

 
Pe data de 10 decembrie, în jurul orei 23.00, la ieşire din Constanţa, către Valu lui Traian, aproape de intrarea către Autostrada Constanţa-Bucureşti, a avut loc un grav accident. Un pieton a fost lovit de o maşină, iar ulterior cel puțin alte două au trecut peste el.
 

Accidente mortale în Ajunul Crăciunului

 
În Ajunul Crăciunului, un tragic accident rutier a avut loc între localităţile Crucea şi Gălbiori din judeţul Constanţa. Trei persoane au murit pe loc.
 
Potrivit IPJ Constanţa, la data de 24 decembrie, în jurul orei 10.00, un bărbat de 62 de ani a condus un autoturism pe DN 2A, dinspre Hârșova (Crucea) către Constanța (Gălbiori).
 
La un moment dat, ajungând într-o curbă periculoasă la dreapta, conducătorul auto nu a adaptat viteza la condițiile de drum (carosabil umed), a pierdut controlul direcției și a pătruns pe sensul opus de mers, unde a intrat în coliziune cu o autoutilitară, condusă de un bărbat de 45 de ani din sens opus. În urma accidentului, a rezultat decesul la fața locului al conducătorului autoturismului și al celor doi pasageri, un bărbat de 67 de ani și o femeie de 64 de ani.
 
În aceeași seară, un pieton a fost lovit mortal de o mașină în localitatea Murfatlar. Potrivit IPJ Constanța, un bărbat de 48 ani a condus un autoturism, în localitatea Murfatlar, dinspre Valu lui Traian către Poarta Albă.
 
Ajungând la ieşirea din localitate, a surprins şi a accidentat mortal un bărbat care s-a angajat în traversarea străzii prin loc nepermis şi fără să se asigure din partea dreaptă a conducătorului auto. Victima a fost identificată ca fiind din Poarta Albă şi având 53 de ani.
 

 
 
 
 
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Retrospectivă 2018 Contracte de milioane de lei, semnate între diverse instituţii publice şi firme din ţară şi din străinătate. Care sunt afacerile anului

12 Jan 2019 3239

Retrospectivă 2018 Decesele care ne-au îndoliat. Ce constănţeni celebri ne-au părăsit anul trecut

11 Jan 2019 2969

Retrospectivă 2018 Elevi din Constanţa, pe podiumul competiţiilor naţionale şi internaţionale

09 Jan 2019 3289

Retrospectivă 2018 Cultura din Constanța, câte puțin din toate, pentru toți. Evenimentele culturale care au marcat anul 2018 (galerie foto)

07 Jan 2019 2494

Constanța. Retrospectiva anului 2018. Cine a intrat și cine a părăsit scena politică, decizii majore, lupte și primii candidați la Primărie! (galerie foto)

07 Jan 2019 3739

Retrospectivă 2018 Incendii și explozii produse în centre comerciale și alte clădiri din Constanța. Mai multe vieți curmate (galerie foto + video)

05 Jan 2019 3068

Cum îşi cuantifică PNL activitatea în Camera Deputaţilor din anul 2018

05 Jan 2019 1571

Retrospectivă 2018 Imaginile cu cel mai mare impact surprinse în judeţul Constanţa (fotoreportaj)

05 Jan 2019 3232

Retrospectivă 2018 Anul în care Simona Halep a cucerit primul ei trofeu de Grand Slam. Numărul 1 în lume şi regină la Roland Garros!

04 Jan 2019 2179

Retrospectivă 2018 Procesele care au marcat justiţia din Constanţa în anul 2018

01 Jan 2019 1893

Convocarea subofițerilor/maiștrilor militari de comandă din unitățile Statului Major al Apărării. Cine a fost de la Brigada 9 Mecanizată

07 Feb 2018 7726