Retrospectivă 2020 55 de morți în accidente rutiere în județul Constanța, anul acesta. Mai puțini decât în 2019

  • Primul accident mortal din 2020 a avut loc la data de 01 ianuarie 2020, în jurul orelor 05:17.


Grație ordonanțelor militare emise pe durata stării de urgență, respectiv alertă, în România, numărul accidentelor rutiere a scăzut masiv!

Cu toate acestea, la nivelul județului Constanța, anul acesta au fost înregistrate sute de accidente rutiere, unele dintre ele fiind înregistrate ca fiind grave, soldate cu răniți grav ori cu decedați.

Potrivit datelor oficiale, în juțul Constanța au fost înregistrate, în 2019, 69 decese în urma accidentelelor rutiere, comparativ cu anul 2020 unde avem pînă în prezent 55 de decese.

În ceea ce privește răniții grav, în 2019 au fost înregistrați 71, comparativ cu 51 înregistrați în 2020.
 

Primul accident mortal din 2020 a avut loc la data de 01 ianuarie 2020, în jurul orelor 05:17.

Prin rechizitoriul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța s-a reținut că la data de 01 ianuarie 2020, în jurul orelor 05:17, un bărbat a condus autoturismul marca Volvo, pe DN 3, dinspre Murfatlar către municipiul Constanța. În momentul în care a ajuns la km 244, șoferul a surprins și accidentat mortal o persoană (bărbat, 48 de ani), care se deplasa pe partea dreapta a carosabilului, acesta decedând pe loc. După producerea accidentului, conducătorul auto a părăsit locul accidentului fără încuviințarea organelor de poliție, acesta prezentându-se, la sediul Serviciului Poliției Rutiere Constanța. În sângele prelevat de la persoana vătămată s-a constatat o alcoolemie de 5,03g ‰.


Doi morți între Topraisar si Amzacea

Un alt accident grav a avut loc la jumătatea lunii ianuarie 2020, între localitățile Topraisar si Amzacea, județul Constanța. Atunci, polițiști din cadrul Serviciului Rutier Constanța au fost solicitați să intervină, la un accident rutier care a avut loc pe DN 38, la km 19+500m, în afara localității Topraisar, pe fondul neadaptării vitezei la condițiile meteo nefavorabile, respectiv ceață densă și carosabil umed.


În accident a fost implicat un microbuz care efectua curse regulate de transport persoane, pe relația Negru Vodă – Constanța, conducătorul auto pierzând controlul direcției de mers și răsturnându-se în afara părții carosabile. În urma accidentului rutier, un bărbat și o femeie au decedat la fața locului iar 20 de pasageri au fost transportași la spital cu vătămări corporale pentru îngrijiri medicale.



Accident mortal provocat de Ioan Albu, fost prefect al Constanței

Un alt accident garav a avut loc la data de 16 februarie, în jurul orei 19:15, Ioan Albu, fost prefect al Constanței, a condus pe drumurile publice având o alcoolemie de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge (respectiv 2,45 g/l alcool pur în sânge la prima probă, ora 21.15, respectiv 2,20 g/l alcool pur în sânge la a doua, recoltată la ora 22.15), autoturismul marca Range Rover cu nr. de înmatriculare CT (...) pe DN3.


În timp ce circula dinspre localitatea Ciocârlia de Sus către comuna Cobadin, la km. 231+600 m, fostul prefect a pătruns pe contrasens și a intrat în coliziune frontală cu autoturismul marca Peugeot cu nr. de înmatriculare CT (...), care circula regulamentar din sens opus și care era condus de numitul T.A., în urma accidentului rutier rezultând moartea numitului Tudor Aurel. După accident, Ioan Albu a fost internat în spital.


Recent, Ioan Albu a fost condamnat definitiv la trei ani de închisoare cu suspendare, pentru ucidere din culpă și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

Eveniment mortal în Constanța

Aproape de finele lunii martie 2020, un bărbat, de 50 de ani, a condus un autoturism pe strada Veniamin Costache din municipiul Constanța (dinspre strada Vârful cu Dor), iar în dreptul unui imobil, acesta ar fi pierdut controlul direcției de mers, intrând în coliziune cu șase autoturisme care se aflau staționate pe marginea părții carosabile.


Polițiștii au stabilit că bărbatul în cauză nu poseda permis de conducere. În urma accidentului rutier, a rezultat decesul conducătorului auto.




În luna iunie 2020, un grav accident rutier a avut loc între localitățile Ciocârlia și Cobadin. Potrivit polițiștilor, un bărbat de 47 de ani a condus un autoturism pe DN3, dinspre Constanța către Cobadin și, ajungând la km. 228, s-a angajat în depășirea mai multor autoturisme, moment în care un autoturism care circula din sens opus, condus de o femeie de 56 de ani, pentru a evita coliziunea cu acesta, a virat brusc la dreapta și a pierdut controlul asupra direcției de mers, intrând în coliziune cu primul autoturism, care revenise pe sensul său de mers.


În urma impactului, cele două autoturisme au fost proiectate în afara părții carosabile către dreapta, iar primul autoturism a intrat în coliziune cu 2 copaci de pe marginea drumului. În urma accidentului a rezultat decesul la fața locului a celor doi conducători auto, precum și vătămarea corporală ușoară a pasagerului dreapta față din primul autoturism, un minor de 15 ani.

 

Între Amzacea și Pecineaga.

În iulie 2020, un tânăr a murit și un alt bărbat a fost preluat de elicopterul SMURD și transportat la spital, aceștia fiind implicați într-un accident între Amzacea și Pecineaga.

Atunci, polițiștii din cadrul Secției 9 Rurală Topraisar au fost sesizați prin 112 cu privire la faptul că, în extravilanul localității Amzacea, în canalul de irigații, se află un autoturism răsturnat. Deplasați la fața locului, polițiștii au identificat autoturismul în cauză și persoanele ocupante, fiind vorba despre un bărbat de 33 de ani (în autoturism) și un alt bărbat de 33 de ani, în exteriorul vehiculului.
În urma cercetărilor s-a stabilit faptul că primul bărbat ar fi condus autoturismul pe drumul de exploatare agricolă, pe marginea unui canal de irigații, iar în zona unei ferme a pierdut controlul asupra direcției de mers și s-a răsturnat în canalul de irigații.

Conducătorul auto a fost transportat la spital, iar pasagerul a decedat.


Pe DN 3

În august 2020, un bărbat de 29 de ani a condus un autoturism pe DN 3, pe a doua bandă, dinspre localitatea Valu lui Traian către municipiul Constanța și, ajungând la km. 252+800 m, a pierdut controlul asupra direcției de mers către dreapta sensului de deplasare, a părăsit partea carosabilă și a intrat în coliziune cu un copac de pe marginea drumului, după care s-a răsturnat. În urma accidentului a rezultat decesul la fața locului a conducătorului auto, care se afla singur în autoturism.



Tot în august 2020, un bărbat de 22 de ani a condus o motocicletă pe DJ 394, dinspre localitatea Dulcești către Pecineaga și, ajungând la km. 5+200 m, a intrat în coliziune cu mai multe capre, nesupravegheate, care se aflau pe partea carosabilă. În urma accidentului, a rezultat decesul la fața locului a pasagerului de pe motocicletă, un tânăr de 17 ani, precum și vătămarea corporală ușoară a conducătorului motocicletei.
 



Victime, polițiști

La data de 9 septembrie, în jurul orei 02.00, un bărbat, în vârstă de 30 de ani, aflându-se sub influenta băuturilor alcoolice (0,50mg/l alcool pur în aerul expirat) a condus un autoturism pe strada Prelungirea Seimeni din Cernavodă, iar la un moment dat a pierdut controlul direcției de deplasare către stânga și a intrat în coliziune cu un copac de pe marginea drumului. În urma accidentului rutier, a rezultat vătămarea corporală a conducătorului auto și a pasagerului din dreapta, un bărbat de 21 de ani, aceștia fiind transportați la Spitalul Clinic Județean Constanța pentru îngrijiri medicale. Atunci, IPJ Constanța informa că victimele accidentului rutier sunt polițiștii sunt de la Transporturi Feroviare Cernavodă și se aflau în timpul liber la momentul producerii accidentului.

Polițistul de numai 21 ani din cadrul SRPT Constanța a decedat.

Mihai Viteazu

În luna septembrie 2020, în zona localității Mihai Viteazu a avut loc un grav. Un bărbat de 56 de ani a condus un autoturism pe DN22, dinspre Constanța către Tulcea și, ajungând în zona km 242+850, a pierdut controlul autoturismului, a pătruns pe sensul opus de mers, unde a intrat în coliziune cu un autoturism condus de un bărbat de 26 de ani, care circula dinspre Tulcea către Constanța. În urma accidentului a rezultat decesul conducătorului auto și a pasagerului dreapta față (femeie, de 53 de ani) din primul autoturism și vătămarea corporală ușoară a conducătorului auto și pasagerei dreapta față, în vârstă de 25 de ani, din al doilea autoturism.


 

La ieșire din Constanța, spre Ovidiu

La data de 30 de septembrie, pe DN 3C, la ieșire din Constanța, spre Ovidiu, în zona Pomacost, actualmente Garden Shop Constanța, a vut loc un grav accident rutier. Potrivit polițiștilor, un bărbat, de 55 de ani, în timp ce avea dreptul de a conduce suspendat, a condus un autoturism, pe DN 2A în afara localității Constanța, banda nr. 1, dinspre Constanța către Ovidiu și, ajungând în zona km 203, a surprins și accidentat mortal un bărbat, de 49 de ani, care se deplasa cu bicicleta pe marginea părții carosabile.



 

Mort la fața locului

În luna noiembrie 2020, un accident rutier grav s-a produs la ieșire din Lumina, spre Oituz, județul Constanța. Conform polițiștilor rutieri, evenimentul a avut loc pe DN 22, la km 281+500 m, între un autoturism, condus de un bărbat de 41 de ani, și un autocamion, condus de un bărbat de 27 de ani. În urma accidentului a rezultat decesul la fața locului a bărbatului de 41 de ani și rănirea gravă a pasagerei dreapta față din autoturism, o femeie de 40 de ani.




 


Biciclist accidentat mortal

Pe data de 23 decembrie 2020, polițiștii rutieri au fost sesizați cu privire la producerea unui accident rutier pe DC 90.

Deplasați la fața locului, polițiștii au constatat faptul că impactul s-a produs între un autoturism, condus de un bărbat de 52 de ani, și o bicicletă, condusă de un bărbat, de 50 de ani, ambii conducători deplasându-se dinspre DN 22C către localitatea Nisipari.

În urma impactului a rezultat decesul la fața locului a bărbatului care se deplasa pe bicicletă. Cu ocazia verificărilor s-a stabilit faptul că șoferul autoturismului are suspendată exercitarea dreptului de a conduce vehicule pentru perioada în curs. Totodată, în urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat o valoare de 0,92 mg/l alcool pur în aerul expirat, bărbatul fiind condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.


În urma unei solicitări ZIUA de Constanța, Inspectoratul de Poliție Județean Constanța, prin purtătorul de cuvânt Andreea Iliescu, ne-a oferit date importante cu privire la numărul de accidente și de victime care au fost înregistrate între 1 martie și 30 aprilie 2019, dar și între 1 martie și 30 aprilie 2020, pentru a putea face o diferență clară.


Astfel, au fost produse 153 de accidente între 1 martie și 30 aprilie 2019, în timp ce în aceeași perioadă a anului curent au fost înregistrate doar 73 de accidente.


În urma accidentelor rutiere, au rezultat 201 victime între 1 martie și 30 aprilie 2019, în timp ce în aceeași perioadă a anului 2020 au fost doar 84 de victime.


Diferențele se văd cu ochiul liber, numărul de accidente a scăzut într-un procent de 47,41%, în timp ce numărul de victime a scăzut cu 41,79%.


Este de precizat că în luna martie, stareaa de urgență a fost instituită la data de 16 martie. România urmează să intre în stare de alertă după data de 15 mai, unde o parte din restricții vor fi ridicate.


 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Retrospectiva săptămânii Accidente rutiere produse în județul Constanța în Săptămâna Mare și cea Luminată. Mai mulți copii răniți. Două persoane și-au pierdut viața (FOTO +VIDEO)

20 Apr 2023 1263

Retrospectiva săptămânii! Accidente în județul Constanța. Două persoane au decedat în urma unor evenimente rutiere și feroviare (FOTO+VIDEO)

24 Feb 2023 1576

Retrospectiva săptămânii! Accidente rutiere petrecute în județul Constanța. Mai multe persoane rănite (GALERIE FOTO+VIDEO)

17 Feb 2023 1258

Retrospectiva săptămânii! Evenimentul rutier care a îndoliat comuna Albești. Ce alte evenimente rutiere s-au mai petrecut la Constanța (VIDEO)

10 Feb 2023 1594

Retrospectiva săptămânii! Accidente rutiere în județul Constanța. Printre victime, copii, dar și cetățeni ucraineni (GALERIE FOTO+VIDEO)

03 Feb 2023 1262

Retrospectiva săptămânii Șoferi răniți în urma unor accidente rutiere la Constanța. Un autoturism a fost proiectat pe calea ferată! (GALERIE FOTO+VIDEO)

27 Jan 2023 1703

Retrospectiva săptămânii! Mai multe persoane implicate în accidente rutiere în județul Constanța. Printre victime, doi copii (GALERIE FOTO+VIDEO)

20 Jan 2023 1767

Retrospectiva săptămânii Care au fost cele mai grave accidente din această săptămână, în județul Constanța (GALERIE FOTO)

13 Jan 2023 1411

Retrospectivă Accidente rutiere grave petrecute în 2022. Ambulanță căzută în șanț în zona Dacia și patru minori decedați la Cobadin (GALERIE FOTO+VIDEO)

04 Jan 2023 2083

Retrospective 2022 Eveniment unic în istoria evenimentelor aviatice din zona Dobrogei. Dublu accident aviatic în județul Constanța. Opt militari au murit (GALERIE FOTO+VIDEO)

29 Dec 2022 1935

FOTOREPORTAJ Retrospectiva lucrărilor de pe strada Ștefan cel Mare. Tranșee, accidente, promisiuni și scuze (GALERIE FOTO)

13 Jun 2022 4274

Pe plajă, în supermarket, la cariera de piatră Retrospectiva accidentelor de muncă din Constanța în 2021

29 Dec 2021 2012

RETROSPECTIVA ACCIDENTELOR DIN JUDEŢUL CONSTANŢA, ÎN SĂPTĂMÂNA 01 SEPTEMBRIE – 07 SEPTEMBRIE 2014

08 Sep 2014 1301

Retrospectiva accidentelor în Constanţa Cinci persoane au murit şi încă 50 au fost rănite în săptămâna ce a trecut

08 Sep 2014 1509

RETROSPECTIVA ACCIDENTELOR DIN JUDEŢUL CONSTANŢA, ÎN SĂPTĂMÂNA 18 AUGUST – 24 AUGUST 2014

25 Aug 2014 1200