Retrospectiva săptămânii! Mai multe persoane implicate în accidente rutiere în județul Constanța. Printre victime, doi copii (GALERIE FOTO+VIDEO)

Retrospectivă. Foto: ZIUA de Constanța și ISU DeltaMai multe personae au avut nevoie de îngrijiri medicale în ultima săptămână după ce au fost implicate în accidente rutiere în județul Constanța.
 
Victimele au primit îngrijiri medicale de la salvatorii SMURD sau SAJ și transportate la spital pentru investigații și tratament de specialitate.
 
Accident anunțat prin apel E-CALL
 
Unul dintre accidente a avut loc în data de 16 ianuarie când salvatorii Inspectoratului pentru Situații de Urgență Dobrogea au fost solicitați să intervină în  municipiul Constanța, în urma unui apel E-CALL.
Evenimentul rutier a avut loc pe strada Răscoalei.  La locul accidentului au fost trimise echipaje medicale de prim ajutor precum și echipaje ale Poliției Rutiere Constanța pentru a stabili cu exactitate cauzele și circumstanțele în care a avut loc evenimentul.

În cazul producerii unui accident rutier, sistemele eCall generează automat apelarea numărului 112 și transmiterea către Serviciul de urgență a informațiilor relevante pentru localizarea precisă a evenimentului și pentru intervenția echipajelor de salvare. Imediat după impact, date precum coordonatele GPS, seria VIN, tipul vehiculului, tipul combustibilului utilizat și direcția de mers sunt furnizate de autovehiculele echipate cu eCall.

În urma impactului a rezultat o victimă conștientă,  bărbat în vârstă de 56 ani. Acesta a fost transportat la spital, transmite Oana Manoilă, purtătorul de cuvânt al ISU Dobrogea.
În accident au fost implicate trei mașini, dintre care una parcată.
Pacientul a fost transportat la Spitalului Județean,transmite medicul Diana Claudia Tatarici, purtătorul de cuvânt al Serviciului de Ambulanţă al judeţului Constanţa
 
Autoturism răsturnat între localitățile constănțene  Băneasa și Ostrov

 
Un autoturism s-a răsturnat în data de 17 ianuarue pe drumul dintre localitățile constănțene  Băneasa și Ostrov, pe DN3.

O persoană de 66 de ani a fost rănită, victima conștientă fiind preluată de catre echipajul SAJ și transportată la CPU Cernavodă. La fața locului a intervenit Detașamentul Cernavodă cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, Descarcerare, un echipaj SAJ și elicopterul SMURD.
 
Copil de 3 ani rănit într-un accident rutier la Sibioara

În seara de 17 ianuarie în localitatea Sibioara a avut loc un accident rutier! În eveniment au fost implicate 4 persoane (3 adulți și un copil de 3 ani). Dintre adulți, o femeie, de 37 de ai, cu un traumatism membru superior va fi transportată la spital.
 
Accident la 23 August cu un șofer beat ce conducea o mașină neînmatriculată  
 
În data de 18 ianuarie, în jurul orei 7.20, polițiștii rutieri au fost sesizați cu privire la producerea unui accident rutier, pe DC 4, în localitatea 23 August.
Deplasați la fața locului, polițiștii au constatat faptul că un autoturism, condus de un bărbat, de 30 de ani, a intrat în coliziune cu un cap de pod.
 
În urma impactului a rezultat vătămarea corporală ușoară a unui bărbat, de 28 de ani, pasager în autoturism.
 
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o valoare de 1,25 mg/l alcool pur în aerul expirat, acesta fiind condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.
 
Totodată, din verificări a reieșit faptul că autoturismul în cauză figurează radiat din circulație din anul 2022.
 
În cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă, conducere sub influența băuturilor alcoolice și punerea în circulație a unui vehicul neînmatriculat.

Accident Tomis NordCopil lovit de mașină în fața Școlii nr. 38 din Constanța
 
Un accident rutier a avut loc în data de 18 ianuarie în municipiul Constanța. Potrivit SAJ Constanța evenimentul rutier a avut loc pe strada Cpt Dobrilă Eugeniu din Constanța, chiar în fața Școlii Generale nr. 38.

Un copil de 13 ani a fost rănit, victima fiind diagnosticată cu traumatism de membru inferior. Băiatul a fost transportat la spital.
 
Lexus înmatriculat în Ucraina, implicat în accident în zona Tomis Plus
 
Un accident rutier în lanț a avut loc în data de 18 ianuarie pe bulevardul Tomis din Constanța, zona Tomis Plus.  

Cel puțin trei autoturisme au fost implicate.
 
Una dintre mașinile implicate este un Lexus înmatriculat în Ucraina.
 
Femeie decedată într-un grav accident rutier pe DN22 Constanța-Tulcea
 
Foto: ISU DeltaO femeie de 52 de ani a murit seara trecută într-un cumplit accident rutier la intrare pe drumul dintre Constanța și Tulcea, în apropiere de intrarea în municipiul Tulcea. Un autoturism a intrat pe contrasens și a izbit mașina condusă de femeia de 52 de ani.
 
Șoferul aflat la volanul celeilalte mașini se afla sub influența unor substanțe interzise și a fost reținut pentru 24 de ore.
 
Potrivit IPJ Tulcea, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Tulcea au fost sesizați seara trecută prin apel unic de urgență 112 cu privire la producerea unui eveniment rutier soldat cu victime omenești.

„Din primele verificări efectuate s-a stabilit faptul că, un bărbat în vârstă de 32 de ani, din municipiul București, în timp ce conducea un autoturism pe strada Babadag, din direcția localității Cataloi, pe fondul neadaptării vitezei în curbă, ar fi pierdut controlul direcției de deplasare și ar fi pătruns pe sensul opus de circulație, intrand în coliziune cu un autoturism condus de o femeie în vârstă de 52 de ani, din județul Tulcea.
 
Din păcate, în urma impactului a rezultat decesul conducătoarei auto în vârstă de 52 de ani.
 
Conducătorul auto deține permis de conducere valabil, iar la testarea alcoolscop rezultatul a fost negativ. Totodată bărbatul a fost testat cu aparatul DrugTest care a indicat un rezultat pozitiv, fapt pentru care a fost condus la o unitate medicală pentru prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii prezenței în organism a substanțelor psihoactive“ - au mai precizat reprezentanții IPJ Tulcea.


Foto: IPJ TulceaCercetările continuă în cadrul unui dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, urmând a fi stabilite cu exactitate toate cauzele și împrejurările în care s-a produs accidentul rutier.

„Conducătorul auto implicat în accidentul rutier de pe strada Babadag a fost reţinut pentru 24 de ore, fiind introdus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Tulcea, urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie prezentat magistraților în vederea luării unei măsuri preventive7 - au menționat reprezentanții IPJ Tulcea.

Potrivit ISU Delta Tulcea, în data de 19 ianuarie, în jurul orei 21:00, Inspectoratul pentru Situații de Urgență  “ Delta” al județului Tulcea, a fost alertat cu privire la producerea unui accident rutier, la ieșire din localitatea Tulcea.

„Către locul indicat de apelant, au fost direcționate două echipaje din cadrul Detașamentului de Pompieri Tulcea, cu o autospecială de descarcerare și o autospecială de stingere.
 La fața locului, echipajele de intervenție au constatat că este vorba despre o coliziune între două autoturisme, rezultând o persoană încarcerată.
S-a intervenit pentru extragerea victimei( o persoană de sex feminin în vârstă de 52 de ani) din autoturismul grav avariat.
Din păcate, echipajele SAJ prezente la locul intervenției, au constatat decesul acesteia.
Cele două persoane aflate în cel de al doilea autoturism, nu au avut nevoie de îngrijiri medicale“ - au precizat reprezentanții ISU Delta Tulcea.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Retrospectiva săptămânii Accidente rutiere produse în județul Constanța în Săptămâna Mare și cea Luminată. Mai mulți copii răniți. Două persoane și-au pierdut viața (FOTO +VIDEO)

20 Apr 2023 1263

Retrospectiva săptămânii! Accidente în județul Constanța. Două persoane au decedat în urma unor evenimente rutiere și feroviare (FOTO+VIDEO)

24 Feb 2023 1575

Retrospectiva săptămânii! Accidente rutiere petrecute în județul Constanța. Mai multe persoane rănite (GALERIE FOTO+VIDEO)

17 Feb 2023 1258

Retrospectiva săptămânii! Evenimentul rutier care a îndoliat comuna Albești. Ce alte evenimente rutiere s-au mai petrecut la Constanța (VIDEO)

10 Feb 2023 1594

Retrospectiva săptămânii! Accidente rutiere în județul Constanța. Printre victime, copii, dar și cetățeni ucraineni (GALERIE FOTO+VIDEO)

03 Feb 2023 1262

Retrospectiva săptămânii Șoferi răniți în urma unor accidente rutiere la Constanța. Un autoturism a fost proiectat pe calea ferată! (GALERIE FOTO+VIDEO)

27 Jan 2023 1701

Retrospectiva săptămânii Care au fost cele mai grave accidente din această săptămână, în județul Constanța (GALERIE FOTO)

13 Jan 2023 1411

Retrospectivă Accidente rutiere grave petrecute în 2022. Ambulanță căzută în șanț în zona Dacia și patru minori decedați la Cobadin (GALERIE FOTO+VIDEO)

04 Jan 2023 2081

Retrospective 2022 Eveniment unic în istoria evenimentelor aviatice din zona Dobrogei. Dublu accident aviatic în județul Constanța. Opt militari au murit (GALERIE FOTO+VIDEO)

29 Dec 2022 1933

FOTOREPORTAJ Retrospectiva lucrărilor de pe strada Ștefan cel Mare. Tranșee, accidente, promisiuni și scuze (GALERIE FOTO)

13 Jun 2022 4274

Pe plajă, în supermarket, la cariera de piatră Retrospectiva accidentelor de muncă din Constanța în 2021

29 Dec 2021 2008

Retrospectivă 2020 55 de morți în accidente rutiere în județul Constanța, anul acesta. Mai puțini decât în 2019

31 Dec 2020 4190

RETROSPECTIVA ACCIDENTELOR DIN JUDEŢUL CONSTANŢA, ÎN SĂPTĂMÂNA 01 SEPTEMBRIE – 07 SEPTEMBRIE 2014

08 Sep 2014 1299

Retrospectiva accidentelor în Constanţa Cinci persoane au murit şi încă 50 au fost rănite în săptămâna ce a trecut

08 Sep 2014 1508

RETROSPECTIVA ACCIDENTELOR DIN JUDEŢUL CONSTANŢA, ÎN SĂPTĂMÂNA 18 AUGUST – 24 AUGUST 2014

25 Aug 2014 1200