Reuniune a Asociației Comunelor și Orașelor din România, filiala Constanța. Despre ce se discută (GALERIE FOTO+VIDEO) 
 
Astăzi, 21 decembrie are loc o întrunire a Asociației Comunelor și Orașelor din România, la sediul Bibliotecii Județene Constanța.
 
Ordinea de zi vizează prezentarea problemelor administrației locale, ce vor fi cuprinse în Actualizarea Acordului de Parteneriat dintre Ministerul Dezvoltării și AcoR.
 
Un alt aspect vizează parteneriatul dintre Filiala Județeană Constanța AcoR și 16 instituții publice din județul Constanța cu privire la încheierea unui protocol în vederea implementării proiectului "Îmbunătățirea serviciilor corecționale din România prin implementarea principiului normalității -4 NORM-ality". Proiectul face parte din programul de finanțare "Mecanismul Financiar Norvegian 2014-2021" , Program Justiție.
 
 
Pe ordinea de zi se află și aderarea comunelor Ciocârlia, Cobadin și Gârliciu din județul Constanța la sistemul de cooperare privind activitatea de audit public intern.
 
Pe ordinea de zi a întrunirii se află și prezentarea Planului de audit public intern pentru anul 2022 și a planului multianual de audit public intern pentru anii 2022- 2024.
 
Au loc și discuții diverse.

Mai multe detalii în ediția de mâine, 22 decembrie a cotidianului ZIUA de Constanța, 
 
 
În anul 2021, filiala județeană a Asociației Comunelor din România a împlinit 17 ani de existență.
 
Mariana Gâju, primarul comunei Cumpăna, a fost aleasă președinte al Asociației Comunelor din România, filiala județeană Constanța, pentru încă un mandat .
 
Aceasta se află la conducerea ACORA de ceva timp.
 
Amintim că, la data de 3 martie 2021  au avut loc alegeri în Adunarea Generală a Asociației Comunelor din România – filiala județeană Constanța Consiliul director este format din nouă persoane Mariana Gâju este președintele ales al filialei județene


Pe 3 martie 2021, la sediul Bibliotecii Județene Constanța, în sala de conferințe, a avut loc ședința de Adunare Generală a Asociației Comunelor din România – filiala județeană Constanța, cu invitați de la organizația centrală. Ordinea de zi a avut prioritate alegerae Consiliului Director.
În urma dezbaterilor, au fost propuși și aleși nouă membri, din rândul candidaturilor propuse, pentru Consiliul Director. Astfel, conform alegerilor, președintele filialei județene Constanța este Mariana Gâju – primarul comunei Cumpăna. Președinte executiv a fost numit Gheorghe Manta, primarul de la Chirnogeni. Prim-vicepreședinte a fost numit Cristian-Maricel Cîrjaliu, primarul din Agigea. Vicepreședinți sunt Anica Tufă, primarul din Gârliciu și Iulian Tudorache, primarul din Crucea. Secretar general a fost numit Mihai Soare, edilul din Siliștea, iar secretar a fost numită Gabriela Iacobici, primarul de la Grădina. Niculae Dragomir – primarul de la Ostrov, și Stelian Gheorghe – primarul din Topraisar vor fi membri în cadrul Consiliului Director.
 
 
Viziunea și valorile Asociației Comunelor din România


 
A proape de oameni şi împreună cu oamenii la rezolvarea treburilor publice locale.
 
 
 
C apacitatea de dezvoltare a unui parteneriat durabil cu celelalte structuri asociative ale administraţiei publice locale în vederea promovării a ceea ce ne este comun, fără să renunţăm la ceea ce ne diferenţiază, astfel încât să atingem standardele de dezvoltare impuse de integrarea europeană.
 
 
 
O ferirea posibilităţii pentru fiecare comună din cadrul asociaţiei noastre de a-şi construi şi afirma identitatea locală în spaţiul naţional, european şi nu numai.
 
 
 
R esponsabilitatea şi unitatea în diversitate, chezăşia succesului nostru.
 
 
Despre A.Co.R.
 
Asociaţia Comunelor din România a fost înfiinţată în anul 1997, ca o asociaţie de autorităţi locale, având ca membri comunele din România. Numărul membrilor A.Co.R. este de 1750 comune, din toate judeţele României. Asociația acoperă 87% din teritoriul țării și 48% din populație, acționând în teritoriu prin intermediul filialelor județene (dintre care 39 au personalitate juridică). Asociaţia Comunelor din România este persoană juridică de drept privat, fără scop patrimonial, neguvernamentală şi apolitică, creată cu scopul de a reprezenta în mod unitar comunele membre, constituită în temeiul Ordonanţei Guvernului nr. 26/2000 cu privire la asociaţii şi fundaţii, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 264/2005.
Asociaţia Comunelor din România a fost declarată ca fiind de utilitate publică prin Hotărârea Guvernului nr. 156 din 13 februarie 2008.
 
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Micile gimnaste de la CS Victoria Cumpăna, noi medalii la Naționale. „Suntem mândri de performanțele acestor minunate sportive!“ (GALERIE FOTO)

17 May 2022 681

CS Victoria Cumpăna Bianca Iancău, Robert Popa și antrenorul Vasile Vicol, premiați pentru rezultatele de la Cupa României

30 Apr 2022 1497

„Vă iubim și vă susținem“ Gimnastele de la CS Victoria Cumpăna au urcat de 20 de ori pe podium la Cupa „Irina Deleanu” (GALERIE FOTO)

29 Apr 2022 1293

Primăria Cumpăna Daruri oferite persoanelor vârstnice cu venituri reduse și persoanelor cu dizabilităţi (GALERIE FOTO)

20 Apr 2022 599

Luptătoarea Bianca Iancău, din nou pe locul întâi. „Nu vom înceta niciodată să susținem sportul cumpănean!“ (GALERIE FOTO)

05 Apr 2022 1493

Primarul Mariana Gâju, la ceas aniversar

26 Mar 2022 764

Județul Constanța Locuitorii comunei Cumpăna, solidari cu refugiații din Ucraina (GALERIE FOTO)

11 Mar 2022 873

Mariana Gâju 600 de cadre medicale vor primi în dar mici simboluri ale primăverii

07 Mar 2022 1189

Primăria Cumpăna anunță Campania „Donează Sânge, Salvează O Viață!” revine în comună

07 Mar 2022 1295

Delegația ACoR, prezentă la Summitul European al Regiunilor și Orașelor de la Marsilia

07 Mar 2022 810

Condiții optime de pregătire pentru sportivii de la CS Victoria Cumpăna „Am revenit acasă, în prima sală de sport a comunei“ (GALERIE FOTO)

05 Feb 2022 2221

Mariana Gâju, primarul comunei Cumpăna – „Este ziua în care înaintașii noștri au aprins speranța unirii”

25 Jan 2022 966

Manifestări festive la Cumpăna, de Ziua Unirii Principatelor Române. Programul evenimentelor

21 Jan 2022 1090

Moș Crăciun a venit cu sania magică la Cumpăna! Cum l-au întâmpinat cei mici (GALERIE FOTO)

24 Dec 2021 1770

Mariana Gâju, președintele ACOR Constanța, va înainta o scrisoare către Prefectura Constanța. Ce probleme expune

22 Dec 2021 912