România, condamnată la CEDO în cazul familiei Larie Termenele din dosarul în care Mihai Andrei şi Valentin Grigore sunt judecaţi



La finele săptămânii trecute, cotidianul ZIUA de Constanţa vă prezenta cum România a fost condamnată la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO). Reclamanţii Gheorghe Larie, Anamaria Eugenia Larie şi Reghina Grigorov au sesizat Curtea şi se plângeau, în special, de „lipsa unei anchete prompte şi eficace cu privire la circumstanţele decesului a doi membri ai familiilor lor în urma coliziunii dintre două bărci de pescuit“.
 
Amintim că Mircea Larie, de 37 de ani, şi Ionel Grigorov, de 32 de ani, şi-au pierdut viaţa în noaptea de 18 spre 19 iulie 2007, pe canalul navigabil Dunăvăţ, în timp ce se întorceau din Deltă.
 
Parchetul de pe lângă Judecătoria Tulcea a dispus, în octombrie 2007, începerea urmăririi penale faţă de Mihai Andrei, pentru ucidere din culpă, şi faţă de Valentin Lucian Grigore, pentru furt calificat.
 
După ce Parchetul, Tribunalul şi Curtea de Apel au făcut „ping-pong“ cu dosarul, acum, acesta este înregistrat la Judecătoria Tulcea.

Paşii făcuţi la Tribunalul Tulcea

De la data de 5 decembrie a anului trecut, de când a fost înregistrat dosarul, au fost nouă termene de judecată. Următorul termen va fi în data de 11 noiembrie.
 
La primul termen, din data de 4 martie, s-a acordat un nou termen de judecată pentru a se comunica inculpaţilor, Mihai Andrei şi Valentin Lucian Grigore, şi Parchetului cererea formulată de Gheorghe Larie cu privire la „excepţia nelegalei sesizări a instanţei de judecată“.
 
La următorul termen, cel din data de 18 martie, s-a acordat un nou termen de judecată „faţă de imposibilitatea de prezentare a apărătorului părţii civile Larie Gheorghe“.
 
La cel de-al treilea termen, din data de 8 aprilie, s-a amânat pronunţarea.
 

La al patrulea termen, din data de 14 aprilie, s-au respins „excepţiile de nelegalitate invocate de inculpaţi şi partea civilă Larie Gheorghe“. De asemenea, s-a constatat legalitatea rechizitoriului întocmit de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi legalitatea administrării probelor şi a actelor de urmărire penală. Totodată, s-a dispus începerea judecăţii cauzei, privind pe inculpatul Mihai Andrei, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „ucidere din culpă“, şi pe inculpatul Lucian Valentin Grigore, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „furt în scop de folosinţă“.
 
La termenul din 10 iunie s-a acordat un nou termen de judecată pentru „a da posibilitatea apărătorului Mohora Alexandru sa ia act de conţinutul înscrisurilor depuse la dosar de către părţile civile, precum şi faţă de lipsa inculpatului Grigore Lucian Valentin“.

 
La termenul din data de 12 august, s-a acordat un nou termen de judecată în vederea audierii martorilor încuviinţaţi. În data de 14 octombrie, s-a acordat un alt termen de judecată, în vederea audierii martorilor din rechizitoriu.

Citeşte şi
România, condamnată la CEDO în cazul Larie - Două familii îndoliate şi-au căutat dreptatea şi la instanţele constănţene (document)


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Anăstase Caraiola, acord de recunoaștere a vinovăției cu procurorii DNA Constanța! Condamnare

28 Mar 2024 663

CSM Constanța Boxerii Alexandru Buleu și Erson Huseim, finaliști în Cupa României

21 Mar 2024 602

Serviciul de stare civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 11 martie 2024

12 Mar 2024 642

2023, ultimul an cu șef Andrei Bodean! DNA Constanța, raport oficial! Câte dosare au lucrat anul trecut procurorii Anticorupție de la malul mării (DOCUMENT)

10 Mar 2024 1435

Iată de ce a fost delegat Mihai Stanciu procuror șef al DNA Constanța! (DOCUMENT)

08 Mar 2024 3320

„Voi construi o altă echipă, cu un suflu nou!“ Ce spune Mihai Stanciu, șeful DNA Constanța, după ce cinci procurori au anunțat că vor să plece la o altă structură

28 Feb 2024 1714

Situație fără precedent la DNA Constanța! Cinci procurori vor să părăsescă structura teritorială

28 Feb 2024 1249

O firmă din Dâmbovița vrea să înființeze o unitate eoliană în satul Siriu, comuna Crucea, județul Constanța

23 Feb 2024 522

Averea și interesele Procurorul Mihai Alexandru Stanciu preia, de azi, șefia DNA Constanța! (DOCUMENTE)

22 Feb 2024 2115

Transcript interviu Aleph News cu Sorina Matei Marius Voineag, șeful DNA, declarații despre procurorul Bodean Andrei și „revolta“ de la DNA Constanța – „Eu cred că au fost într-o eroare!“ (VIDEO)

09 Feb 2024 1692

CSM a decis Stanciu Mihai Alexandru este noul șef al DNA Constanța!

06 Feb 2024 1570

Demers fără prcedent pentru justiția din Constanța! Procurorii DNA Constanța au sesizat Secția pentru procurori din CSM după propunerea de delegare în funcția de procuror șef a lui Mihai Alexandru Stanciu

06 Feb 2024 1004

Ședință cu „greutate“, azi, la CSM! Mihai Alexandru Stanciu, șeful Parchetului Judecătoriei Constanța, propus să preia comanda DNA Constanța

05 Feb 2024 3375

Numărul creditorilor a ajuns la 34 Se cere insolvența GSP Offshore SRL! Tribunalul Constanța amână cauza pentru o eventuală solutionare pe cale amiabilă

04 Feb 2024 8662

Averea și interesele Procurorul Mihai Alexandru Stanciu va prelua șefia DNA Constanța, de la Andrei Bodean! (DOCUMENTE)

02 Feb 2024 2404