România, SUA și alți aliați NATO au început manevrele militare Sea Breeze 23.3 în Marea Neagră (FOTO+VIDEO)

 Forțele Navale Române și Forțele Navale ale Statelor Unite ale Americii (SUA) organizează, în comun, în perioada 11-15 septembrie, în zona de responsabilitate a Forțelor Navale Române din Marea Neagră și Delta Dunării, Exercițiul multinațional „Sea Breeze 23.3”.


Iată cine participă la Exercițiul multinațional „Sea Breeze 23.3”
 
La exercițiului condus de Comandamentul Componentei Navale „Viceamiral Ioan Georgescu”, „Sea Breeze 23.3”, vor participa forțe și capabilități destinate luptei împotriva dispozitivelor explozive din Bulgaria, Franța, Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, România, Statele Unite ale Americii, Turcia și Ucraina.

Forțele Navale Române participă la exercițiul multinațional cu dragorul maritim 30 „Sublocotenent Alexandru Axente”, nava rapidă de scafandri „Venus”, vedeta blindată 179 „Posada”, ambarcațiuni rapide de tip RHIB, specialiști EOD (Explosive Ordnance Disposal / eliminarea dispozitivelor explozive), specialiști de la Centrul de Date pentru Lupta contra Minelor din subordinea Direcției Hidrografice Maritime, un pluton de infanteriști marini, trei transportoare amfibii blindate de cercetare, bărci de asalt și ofițeri de stat major.

Din partea Statelor Unite ale Americii vor participa o aeronavă de patrulare și recunoaștere maritimă P-8 Poseidon și scafandri EOD cu ambarcațiuni și tehnică specifică, iar din partea celorlalte state participante la „Sea Breeze 23.3” vor participa scafandri și specialiști EOD cu tehnică specifică și ofițeri de stat major.


Obiectivul principal al desfășurării Exercițiului „Sea Breeze 23.3”

Obiectivul principal al desfășurării Exercițiului „Sea Breeze 23.3” constă în dezvoltarea interoperabilității operaționale și tactice dintre țările participante, în domeniul luptei împotriva dispozitivelor explozive, în special, cel al minelor marine derivante, în vederea asigurării libertății de navigație.

Premergător activităților de instruire din cadrul exercițiului, Forțele Navale Române, împreună cu cele ale SUA, au organizat, în perioada 5-6 septembrie, la Constanța, reuniunea comandanților marinelor militare din statele membre NATO de la Marea Neagră (Bulgaria, România și Turcia), la care au participat și comandantul Forțelor Navale Franceze din Marea Mediterană, reprezentanți ai Marinei Regale Britanice, comandantul Flotei a VI-a a SUA, comandantul Comandamentului Maritim Aliat al NATO și o delegație din Ucraina
.
Conferința condusă de Șeful Statului Major al Forțelor Navale Române, viceamiral Mihai Panait, și comandantul Flotei a VI-a a SUA, viceamiralul Thomas E. Ischee, contribuie la dezvoltarea unei viziuni sincronizate la nivelul structurilor NATO și al statelor partenere, în ceea ce privește asigurarea securității din Regiunea Mării Negre și a siguranței traficului naval, în contextul războiului de agresiune a Federației Ruse asupra Ucrainei și al pericolului generat de minele marine derivante.


Ceremonia oficială de deschidere a Exercițiului multinațional „Sea Breeze 23.3” se va desfășura luni, 11 septembrie, ora 11.00, la Terminalul Pasagere din portul Constanța, unde vor fi prezenți reprezentanți ai statelor participante la secvențele de antrenament din cadrul exercițiului.

Lt. col. Dimitri Pletenciuc- purtător de cuvânt Forțele Navale Ucraina a precizat că are o participare multinațională și se desfaoșoară în raioane maritime și fluviale.

În perioada 11-15 septembrie se desfășoară exercițiul în apele teritoriale ale României și în nordul Deltei Dunării.

Exercițiul are o participare multinațională și se desfăoșoară în raioane maritime și fluviale.
 
România participă la acest exercițiu cu dragorul maritim 30 „Sublocotenent Alexandru Axente”, nava rapidă de scafandri „Venus”, vedeta blindată 179 „Posada”, ambarcațiuni rapide de tip RHIB, specialiști EOD (Explosive Ordnance Disposal, etc.
 
Exercițiul se desfășoară în apele teritoriale ale României. Personalul care participă are proceduri clare.

 Dimitri Pletenciuc a mai punctat că obiectivele principale ale exercițiului. 

Sunt exerciții și activități specific care se desfășoară pe timpul exercițiului. În funcție de specificul acțiunilor sunt și procedurile adaptate la aceste activități.
 
Obiectivele principale ale exercițiului sunt creșterea interoperabilității între forțele particpante și ridicarea nivelului de pregătire ale personalului participant, a mai punctat Pletenciuc.

Declarațiile integrale ale Lt. col. Dimitri Pletenciuc- purtător de cuvânt Forțele Navale Ucraina, pot fi urmărite în Video de mai jos: Citește și: 

Militarii din cadrul Brigăzii 9 Mecanizată „Mărășești” Constanța, la exercițiul multinațional „Agile Spirit 23” desfășurat în Grecia (GALERIE FOTO)

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Forțele Navale Române, la Parada Militară Națională și la ceremoniile militare din București, Constanța, Mangalia, Brăila, Tulcea și Babadag

29 Nov 2023 785

Forțele Navale Române Conferința internațională „Noi concepte, tehnologii și echipamente pentru dezvoltarea Forțelor Navale”, Ediția a II-a

21 Nov 2023 473

Marinarii militari au marcat Ziua Veteranilor din Teatrele de Operații (FOTO)

11 Nov 2023 541

Forțele Navale Române 10 noiembrie-Ziua Divizionului 50 Corvete (FOTO)

10 Nov 2023 494

Fregata „Regina Maria”, participare la ceremoniile dedicate sărbătoririi centenarului proclamării Republicii Turcia

27 Oct 2023 517

Forțele Navale Române 46 de soldați au depus jurământul militar la Școala de Instruire Interarme

27 Oct 2023 446

Ziua Armatei României, sărbătorită și la Constanța de Forțele Navale Române

24 Oct 2023 616

Forțele Navale Române, la ceas aniversar! 163 de ani de tradiție și profesionalism

24 Oct 2023 492

Studenții de la Academia Navală „Mircea cel Bătrân” Constanța vor depune Jurământul Militar

19 Oct 2023 608

Forțele Navale Române Marinarii militari români, la Exercițiul multinațional „Breeze 23”

13 Oct 2023 518

Sosirea Fregatei „Regina Maria” în Portul Militar Constanța, la final de misiune NATO în Marea Mediterană (FOTO)

11 Oct 2023 529

Știri Constanța Un nou simulator de navigație la Academie Navală „Mircea cel Bătrân”, pentru pregătirea studenților și marinarilor militari

10 Oct 2023 651

Licitații Constanța Navele militare din Constanța și Mangalia vor fi dotate cu aparatură de înregistrare de peste 7,03 milioane de euro! (DOCUMENT)

08 Oct 2023 918

Fregata „Regina Maria” a finalizat, cu succes, cea de-a doua etapă a Operației „Sea Guardian” 23

06 Oct 2023 787

Vânător de mine, intrat în serviciul Forțelor Navale Române

02 Oct 2023 534