Eveniment

România va beneficia de sprijinul tehnic al SUA în lupta împotriva grupărilor de criminalitate organizată

 
  •   Toleranță zero față de criminalitatea organizată și traficul de persoane.

     Autoritățile române vor beneficia de sprijinul tehnic al partenerilor din Statele Unite ale Americii în lupta împotriva grupărilor de criminalitate organizată și a traficului de persoane

      Astăzi, la sediul Ministerului Afacerilor Interne, a avut loc o întâlnire de lucru între ministrul afacerilor interne, Ion Marcel Vela, ministrul justiției, Cătălin Marian Predoiu, și Procurorul General al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație şi Justiție, Gabriela Scutea. 

     Întâlnirea a avut ca scop identificarea unor soluții pentru eficientizarea activităților în domeniul combaterii criminalității organizate, cu accent pe linia traficului de persoane.
    În urma discuțiilor, demnitarii au dispus realizarea unui plan de măsuri, cu aplicabilitate urgentă, în care vor fi prevăzute, ca ripostă la activitățile infracționale desfășurate de grupurile infracționale organizate, precum și acțiuni operative concrete care să conducă la destructurarea rețelelor de trafic de persoane, trafic de droguri, precum și combaterea infracțiunilor contra libertății și integrității sexuale.
      În acest context, a fost constituit un grup de lucru interinstituțional format din specialiști ai structurilor operative din cadrul instituțiilor menționate anterior, grup care are ca obiectiv principal combaterea traficului de persoane, a infracțiunilor contra libertății și integrității sexuale, dar și a traficului de droguri, prin acțiuni concrete, realizate în termen scurt, care să conducă la sancționarea fermă a acestor fapte.
      În cadrul efortului de combatere a grupurilor infracționale organizate și a rețelelor de trafic de persoane, polițiștii și procurorii români vor coopera judiciar internațional cu colegii din statele partenere României și pot accesa, la cerere, sprijin tehnic și logistic din partea instituțiilor de aplicare a legii din Statele Unite ale Americii, partener strategic al României inclusiv din perspectiva aplicării legii, combaterii criminalității și respectarea statului de drept.
    Totodată, Ministerul Afacerilor Interne, prin Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane, va intensifica cooperarea cu organizațiile non-guvernamentale, în vederea protejării și asigurării de asistență pentru victimele traficului de persoane.
      Cooperarea între instituțiile naționale și cele internaționale, dar și cu partenerii sociali, reprezintă nu doar o necesitate, ci și o condiție obligatorie în vederea prevenirii și combaterii tuturor formelor de manifestare a criminalității.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

DIICOT Șase inculpați, reținuți la Craiova pentru contrabandă de țigări. Mii de pachete, găsite

16 Oct 2020 651

Procurorii DIICOT au descoperit aproximativ nouă kilograme de ​cannabis. Detalii din anchetă

10 Sep 2020 686

Cea mai mare captură de pastile de captagon și hașiș din istoria DIICOT și a Poliției Române. Descoperirea, în Portul Constanța (galerie foto + video)

01 Sep 2020 1728

18 percheziții pe raza județului Iași, la locuințele unor persoane bănuite de săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc

01 Sep 2020 475

DIICOT Inculpat reținut pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de minori, act sexual cu un minor, proxenetism și deținere de droguri de risc pentru consum propriu

05 Aug 2020 470

Oradea 15 persoane trimise în judecată pentru trafic de droguri

30 Jul 2020 433

DIICOT Un tânăr de 19 ani și un minor, acuzați de trafic de minori

16 Jul 2020 545

Metoda „loverboy“ DIICOT anunță destructurarea unui grup infracțional

30 Jun 2020 567

DIICOT a reținut un bărbat acuzat de introducere în țară de droguri de risc

26 Jun 2020 656

Fabrică de bani falși, descoperită la Hunedoara. Procurorii Antimafia explică mecanismul infracțional

11 Jun 2020 648

DIICOT. Cultură de canabis, descoperită într-o locuință (galerie foto)

19 May 2020 956

DIICOT Reținut pentru trafic de droguri de mare risc și deţinere de droguri de mare risc pentru consum propriu fără drept

18 May 2020 992

15 percheziții în Jurilovca și Năvodari DIICOT a trimis în judecată cinci tineri acuzați că au aprovizionat piața din Tulcea

11 May 2020 2806

„Cutremur“ în Piața Chiliei din Constanța! Procurorii DIICOT au făcut anunțul final în cazul drogurilor aduse din China!

25 Apr 2020 7196

DIICOT Reținut pentru trafic de droguri de mare risc. Ce s-a descoperit în urma percheziției (galerie foto)

22 Apr 2020 1009