Sarafu si Vanghelici au povestit instantei cum au incasat-o

La mai bine de doi ani de la bătaia de la clubul Imperial Bowling, când s-a comis tentativa de omor calificat asupra lui Stila Sarafu, acesta, alături de Ionuţ Vanghelici, a relatat în faţa instanţei, în amănunt, cum s-au petrecut evenimentele.

Sarafu şi Vanghelici au fost audiaţi de magistraţii Judecătoriei Constanţa, în dosarul în care este judecat suspectul rămas, iniţial, neidentificat în timpul atacului de la clubul Imperial Bowling. În acest proces, Nicolae Boca este cercetat pentru vătămare corporală, victimele sale fiind Bogdan Vera şi Ionel Chiujdia. Primul care a depus mărturie a fost Stila Sarafu. În faţa completului de judecată, acesta a povestit cum s-a întâlnit în seara de 17 noiembrie 2006, în club, cu Ionel şi Mirel Chiujdia, Bogdan Vera şi Ionuţ Vanghelici. După puţin timp, conform relatării sale, în local şi-au făcut apariţia şi fraţii Vasea, Usein Sali, Victor Şerban, Cristian Gheorghiu şi Nicolae Boca. „Precizez că grupul care a intrat a început să mă lovească, dar am avut timp să observ cum Nicolae Boca l-a lovit pe Ionuţ Chiujdia, i-a dat un pumn în faţă şi acesta a căzut la podea. Apoi, am fost lovit şi eu şi nu am mai apucat să văd ce se întâmplă", a relatat Sarafu. „Am descoperit că este vorba despre Nicolae Boca, pentru că i-am reţinut fizionomia în timpul atacului, iar ulterior, când l-am văzut în oraş, l-am recunoscut", a completat martorul. Totodată, Sarafu a adăugat: „Nu cred că Boca îl ştia pe Chiujdia, pentru că ei au venit cu un gând atunci, eu am fost ţinta atacului".

Vanghelici: „Am fugit să-mi scap pielea"


Următorul la pupitrul martorilor a fost Ionuţ Vanghelici, care a confirmat varianta expusă de prietenul său. Vanghelici a povestit instanţei cum atacatorii au venit „înarmaţi până-n dinţi". „Când am văzut că încep să ne lovească, am încercat să-mi salvez pielea şi n-am mai stat să văd ce se întâmplă", a afirmat martorul. Totuşi, acesta a mai declarat: „Până să ies afară, am luat şi eu câteva lovituri", fiind astfel lovit în zona feţei. Ulterior, Vanghelici s-a întors după Sarafu, care, potrivit declaraţiilor sale, fusese lăsat într-o baltă de sânge. Procurorii care s-au ocupat de caz au stabilit că Neculae Boca a participat, alături de fraţii Traian şi Miţu Vasea, Cristian Marian Gheorghiu şi Usein Sali, la ciomăgirea lui Bogdan Vera şi Ionel Chiujdia, în clubul Imperial Bowling, în seara de 17 noiembrie 2006. După cum au fost prezentate faptele de anchetatori, se pare că Boca a fost cel care a început agresiunea, în jurul orei 20.30, lovindu-l pe Ionel Chiujdia din spate, în maxilar. În timp ce fraţii Vasea s-au năpustit asupra lui Sarafu, Neculae Boca, „ce purta un fes pe cap şi avea o statură atletică", şi-a concentrat atenţia pe Vera şi Chiujdia.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Un preot a sfințit o curbă în care au avut loc mai multe accidente rutiere grave (VIDEO)

03 Feb 2022 1781

Fost comandant de echipaj și șofer în ISU Dobrogea, în arest. Cererea de eliberare, respinsă (minută)

14 Oct 2021 2474

Un fost angajat al ISU Dobrogea a cerut să fie eliberat din arest

28 Jul 2021 2680

Șef echipaj SMURD Angajat al ISU Dobrogea, arestat pentru agresiune sexuală, racolarea minorilor în scopuri sexuale și coruperea sexuală

30 May 2021 7123

Serviciul de Stare Civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 19 iunie 2018

20 Jun 2018 3433

Doliu în cinematografie. Un cunoscut cineast s-a stins din viață. Împlinise de curând 64 de ani

18 Feb 2018 3613

În plină vară, în România, a nins! Temperaturile au scăzut brusc

12 Aug 2016 6221

Primarul comunei Jilava a fost trimis în judecată pentru luare de mită, spălare de bani și fals în declarații

11 Jul 2016 2741

Riseproject.ro Riseblog - Cu cât ne-a umflat Cocoş preţul analizelor medicale

07 Jul 2016 5729

Accesul câinilor şi vehiculelor pe plajă este interzis

24 Mar 2016 4287

Rolul unui set de TV Plasma din lemn masiv in amenajarea sufrageriei

30 Jan 2016 9474

Iohannis a semnat decretul de trecere în rezervă a rectorului Academiei Navale. Vergil Chițac - „Analizez şi posibilitatea de a candida... Nu am decis sub ce formă“

28 Jan 2016 4100

15 ianuarie – Marele poet naţional Mihai Eminescu omagiat la Cumpăna, de Ziua Culturii Naţionale

13 Jan 2016 3286

Comunicat de presă - DIICOT

07 Jan 2016 2712

Măsuri de prevenire a incendiilor specifice campaniei de recoltare a cerealelor

23 Jul 2015 2794