Eveniment

Şase migranţi irakieni şi patru căluze bulgare, depistaţi de poliţiştii de frontieră constănţeni

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat şase cetățeni irakieni, patru adulţi şi doi copii, care au încercat să intre ilegal în ţară din Bulgaria, pe jos, cu scopul de a ajunge în Germania. Persoanele în cauză au beneficiat de sprijinul a patru călăuze bulgare care ar fi trebuit să îi transporte până în Germania.
 
Ieri, în jurul orei 10.00, poliţiştii de frontieră din cadrul SPF Ostrov au desfăşurat, în baza unei informaţii, o acţiune de combatere a migraţiei ilegale în zona de competenţă. „Astfel, poliţiştii de frontieră au oprit pentru control, pe un drum naţional din judeţul Constanţa, în zona de frontiera din apropierea Mănăstirii Dervent, două autovehicule în care se aflau 3 cetăţeni bulgari, respectiv un cetăţean bulgar şi 6 cetăţeni irakieni”, conform unui comunicat al Gărzii de Coastă remis ZIUA de Constanţa.
 
În urma verificărilor, a rezultat faptul că cetățenii irakieni, cu vârste cuprinse între cinci şi 39 de ani, au trecut ilegal frontiera din R. Bulgaria, pe jos, cu scopul de a ajunge în Germania.
 
În continuarea cercetărilor s-a mai stabilit că migranţii au beneficiat de complicitatea celor patru cetăţeni de origine bulgară, care, în cursul dimineații au intrat legal în România, prin PTF Ostrov, cu două autoturisme marcile Audi și Hyundai, înmatriculate în R. Bulgaria. Cei patru cetăţeni bulgari, cu vârste cuprinse între 26 şi 30 ani, au declarat că urmau să-i ajute pe cetățenii irakieni să ajungă în Germania, potrivit comunicatului citat.
 
În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „trecerea frauduloasă a frontierei prin intrarea în ţară”, respectiv „trafic de migranţi”.
 
De asemenea, autoturismele au fost ridicate în vederea confiscării, cetăţenii bulgari vor fi prezentaţi pentru audieri unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, iar cetăţenii irakieni vor fi predaţi autorităţilor bulgare conform protocolului româno-bulgar.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Polițist de frontieră constănțean, premiat de președintele României. Iată motivul (galerie foto)

20 Aug 2019 480

Autocare controlate dis-de-dimineață la Vama Veche. Polițiștii de frontieră au avut ce găsi printre bagajele pasagerilor

10 Aug 2019 749

Poliţia de Frontieră Zece irakieni au fost depistaţi sub un tir, încercând să iasă din ţară prin vama Nădlac II

09 Aug 2019 488

Câţi bani investeşte Poliţia de Frontieră pentru modernizarea sistemului SCOMAR

06 Aug 2019 662

Judeţul Constanţa Un bulgar a rămas fără maşină, după ce a trecut graniţa în România. Ce au descoperit agenţii de frontieră

05 Aug 2019 776

Ce au confiscat poliţiştii de frontieră la Vama Veche

17 Jul 2019 462

Un şofer tulcean transporta peşte, fără documente legale şi fără permis de conducere

16 Jul 2019 543

Au încercat să treacă ilegal frontiera, dar au fost reținuți

15 Jul 2019 569

Descoperire la frontieră. Ce au găsit polițiștii de frontieră într-un autoturism condus de un cetăţean din Republica Moldova

13 Jul 2019 583

O femeie a încercat să își scoată ilegal fiul din țară. Incredibil la ce variantă a apelat femeia

24 Jun 2019 682

Polițiștii de frontieră, pregătiți pentru minivacanța de Rusalii

14 Jun 2019 513

Captură impresionantă la frontieră. Ce au găsit polițiștii asupra unui cetățean ucrainean. A fost întocmit dosar penal

12 Jun 2019 838

Sirieni, depistați în timp ce încercau să intre ilegal în România, ascunși într-un microbuz

09 Jun 2019 706

Tranzitarea cu bacul peste Dunăre prin Punctul de Trecere a Frontierei Bechet, restricționată

07 Jun 2019 495

Descoperire la Frontieră. Ce au găsit polițiștii de frontieră într-un automarfar care transporta role textile

05 Jun 2019 538