Scene de groază în Galați. Un bărbat a turnat spirt peste fiul său de 16 ani apoi i-a dat foc


 
  • Un adolescent în vârstă de 16 ani, din Galați, a fost la un pas de moarte după ce părintele său a turnat spirt peste el și i-a dat foc.
  • Copilul a fost abandonat la trei săptămâni de mama sa, chiar în maternitate.
  
Tatăl copilului,  care și-a asumat creșterea lui, a cedat în cele din urmă în fața frustrărilor de a fi părinte singur.
 
 

Bărbatul, în vârstă de 44 de ani, a fost arestat și este cercetat pentru tentativă de omor calificat, faptă care i-ar putea aduce cel puțin şapte ani și jumătate de închisoare.
 

 
Povestea lui Marius (44 ani) și a lui Andrei a început în urmă cu 16 ani, odată cu venirea pe lume a adolescentului, într-un spital din București. Născut din relația pe care bărbatul o avea cu o femeie ce îi era, la acea vreme, concubină, băiatul nu a avut noroc de la început, cea care i-a dat viața abandonându-l în maternitate, la doar trei săptămâni.
 
 


Tatăl nu s-a îndurat să îl părăsească și l-a luat în urma mai multor demersuri, de la vârsta de trei luni. Singur fiind și foarte tânăr, l-a lăsat pe Andrei în grija părinților săi, în județul Giurgiu. Îl vizita frecvent, îi trimitea bani și se asigura să nu îi lipsească nimic.
În urmă cu zece ani, Marius s-a stabilit în Galați, unde a început o relație cu o femeie. Trei ani mai târziu, în 2014, avea să îl aducă și pe Andrei, mai ales că bunica, cea care îl crescuse de mic, murise de cancer. Copilul, pe atunci în vârstă de 9 ani, nu a fost pe placul noii concubine a lui Marius, care a rupt relația, nedorind să își asume creșterea unui copil străin. De atunci, bărbatul și-a crescut singur fiul, dar a fost bântuit mereu de gândul că din cauza copilului el nu a avut noroc în viață, fapt pe care ar fi obișnuit să i-l reproșeze deseori. 

"Pe fondul unei situații tensionate mai vechi, în care tatăl îl considera responsabil pe băiat de eșecurile pe plan personal, dar și al unor discuții legate de activitatea online a tânărului, părintele l-a stropit cu spirt și i-a dat foc.
 
 
 
Victima a  suferit asuri pe circa 8-10 la sută din suprafața corpului și a fost transportată la spital, necesitând 25 de zile de îngrijri medicale. Tatăl a fost reținut pentru 24 de ore, a recunoscut fapta și a fost prezentat Tribunalului Galați cu propunere de arestare prevenivă, pentru tentativă de omor calificat", a explicat procurorul Liliana Istrate, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Galați. Instanța a admis cererea și l-a trimis după gratii, pentru 30 de zile, pe tatăl incediator.
Andrei se află în spital și, la o zi după ce magistrații îi trimiteau părintele în arest, a primit vizita asistenților sociali de la DGASPC. Elev de liceu și încă minor, băiatul va trebui inclus într-o formă de protecție.
 
 
"O echipă s-a deplasat la unitatea medicală unde este internat minorul și a vorbit cu el. Se lucrează la identificarea membrilor de familie și pentru găsirea celei mai bune soluții pentru ca minorul să fie plasat după externarea din spital", a declarat Tania Calcan, purtătorul de cuvânt al DGASPC Galați.
 
 
 Sursa foto: Pixabay

Sursa: Viața Liberă
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

IPJ Galați Comunicat de presă 06.06.2023

06 Jun 2023 63

IPJ Galați Buletin informativ 06.06.2023

06 Jun 2023 66

CN Administrația Porturilor Dunării Maritime SA Galați închiriază teren în Portul Isaccea. Prețul de pornire

05 Jun 2023 410

Autoritatea Vamală Română caută servicii de pază pentru Biroul Vamal de Frontieră Tulcea și alte puncte din țară (DOCUMENT)

04 Jun 2023 827

Bărbat prins în timp ce captura ilegal păsări. Ce s-a întâmplat cu sticleții (VIDEO)

04 Jun 2023 746

DNA are trei noi procurori! Iată cine sunt și de unde provin

01 Jun 2023 857

IPJ GalațiDepistați la volan sub influența băuturilor alcoolice

30 May 2023 465

Sediul Primăriei Tulcea va fi modernizat și va avea lift panoramic (DOCUMENT)

26 May 2023 655

IPJ GalațiA fost întocmit dosar penal pentru infracțiunea de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe

17 May 2023 310

Tractorist decedat într-un accident rutier în județul Galați. Un autotren și un tractor s-au răsturnat

16 May 2023 788

A trăit doar 26 de ani Victor Vlad Delamarina, militarul ce a fost sublocotenent de marină în județul Tulcea

15 May 2023 678

Volei CSM Constanța a promovat în Divizia A1. După zece ani, din nou în elita României! (GALERIE FOTO)

13 May 2023 1260

Polițist lovit cu o piatră în cap în timpul unei altercații între suporterii a două echipe de fotbal rivale

12 May 2023 563

Prescripție Pedeapsă micșorată pentru Nicușor Constantinescu, fostul șef al CJC, în dosarul fundaţiilor „Fantasio“ şi „Thalia“!

08 May 2023 3597

90 de ani de la decesul lui Spiridon Popescu, personalitate literară și pedagogică a Tulcei

08 May 2023 664