Locuri speciale de munca

Se caută şef pentru Poliţia Municipiului Constanţa

Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Constanţa organizează examen/concurs pentru ocuparea funcţiei de şef al Poliţiei municipiului cu peste 320.000 de locuitori la Poliţia Municipiului Constanţa, prevăzută cu gradul profesional de comisar-şef de poliţie, prin recrutare din sursă internă, din rândul ofiţerilor de poliţie.
 
În prezent, şeful Poliţiei Municipiului Constanţa este comisarul-şef Tudorel Dogaru. Acesta a condus, în ultima perioadă, Serviciul pentru Acţiuni Speciale, Biroul Drumuri Naţionale şi Europene din Poliţia Rutieră Constanţa, Biroul Accidente din acelaşi Serviciu Rutier. Mai mult, Dogaru s-a aflat şi în fruntea Serviciului de Informaţii şi Protecţie Internă Constanţa.
 
În vederea participării la examen/concurs, candidaţii trebuie să îndeplinească cumulativ următoarele condiţii minime:
- să îndeplinească cerinţele specifice din fişa postului;
- să aibă studii universitare de lungă durată, cu diplomă de licenţă sau echivalentă într-unul dintre următoarele domenii: ştiinţe juridice, ştiinţe socio-umane, informaţii şi ordine publică, ştiinţe administrative sau studii superioare de licenţă, ciclul I de studii universitare (în sistem Bologna) într-unul dintre domeniile fundamentale de licenţă: ştiinţe juridice sau ştiinţe sociale;
- să fie absolvenţi de curs postuniversitar sau master în specialitatea ştiinţe juridice, ştiinţe socio-umane, informaţii şi ordine publică, ştiinţe administrative sau în domeniul management, ori studii universitare de lungă durată anterioare aplicării celor trei cicluri de tip Bologna în domeniul ştiinţe juridice, ştiinţe socio-umane, informaţii şi ordine publică, ştiinţe administrative;
- să nu fie cercetaţi disciplinar, să nu se afle sub efectul unei sancţiuni disciplinare sau faţă de care să nu fi fost pusă în mişcare acţiunea penală;
- să aibă cinci ani vechime în specialitatea studiilor necesare exercitării funcţiei;
- să aibă trei ani vechime în funcţii de conducere în unităţi ale MAI;
- să fi obţinut calificativul de cel puţin „bine“ la ultimele două evaluări profesionale anuale;
- să fie declaraţi „apţi“ din punct de vedere medical şi psihologic, pentru promovarea în funcţii de conducere;
- să nu fie declaraţi incompatibili cu ocuparea unei funcţii de conducere în sensul prevederii Legii nr. 176/01.09.2010 privind integritatea în exercitarea funcţiilor şi demnităţilor publice.
 
Examenul/concursul va avea loc la sediul IPJ Constanţa, la data de 7 septembrie, începând cu ora 12.00 şi va consta în susţinerea unei probe unice, respectiv interviu structurat pe subiecte profesionale, din tematica şi bibliografia stabilite de comisie. Interviul se înregistrează sau se transcrie întocmai de secretarul comisiei.
 
Aprecierea rezultatului final al interviului pe subiecte profesionale se face cu note de la 1 la 10 şi este declarat „admis“ candidatul care are nota cea mai mare şi este punctat cu cel puţin nota 7,00.
 
Înscrierile se fac la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa - Serviciul Resurse Umane, pe bază de raport, până la data de 18 august, ora 12.00.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Constanța Comerțul stradal neautorizat, sancționat de polițiștii locali. Ce amenzi au fost aplicate

19 Jan 2019 538

Direcţia Generală Poliţia Locală Constanţa a dat amenzi pe bandă rulantă

18 Jan 2019 1236

Campania de demolare a garajelor în municipiul Constanţa va continua şi în 2019

01 Jan 2019 533

2018 de coşmar. Fostul şef al Corpului de Control al Primăriei Constanţa, condamnat şi amendat de Poliţia Locală. Acum se judecă pentru anularea contravenţiei

31 Dec 2018 1138

Zeci de şoferi care nu au achitat taxa de parcare, sancţionaţi de poliţiştii locali din Constanţa. Ce alte nereguli au constatat agenţii (galerie foto)

29 Dec 2018 1608

Amendat de disciplina în construcţii Finul lui Radu Mazăre a chemat în judecată Direcţia Poliţie Locală

12 Dec 2018 1619

Constanţa Câine periculos, plimbat pe domeniul public fără lesă. Proprietarul s-a ales cu amendă

06 Dec 2018 580

Constanţa. Sancţiuni aplicate de Poliţia Locală. Ce nereguli au constatat agenţii

16 Nov 2018 391

Șoferi sancționați la Constanța pentru oprirea în loc nepermis sau nu au achitat taxa de parcare. Ce alte nereguli au taxat polițiștii locali (galerie foto)

08 Nov 2018 1836

Pericol pe o stradă din Constanța. Un câine rasa Amstaff a fost lăsat liber. Polițiștii locali au aplicat amenzi (galerie foto)

07 Nov 2018 656

Atenţie, constănţeni! Din 15 noiembrie se ridică maşinile parcate neregulamentar. Amenzile nu sunt de neglijat

01 Nov 2018 1824

Constanţa Bărbat, tâlhărit în zona de promenadă Esplanada. Autorul, un tănăr de 19 ani

30 Oct 2018 410

Acţiuni de igienizare şi menţinere a curăţeniei. Polițiștii locali şi lucrători ai Polaris M Holding au acționat pe Valea Portului din Constanţa (galerie foto)

29 Oct 2018 481

Ce au constatat cei peste o sută de poliţişti, în cadrul raziei ample, din municipiul Constanţa

27 Oct 2018 495

Poliţiştii locali au acţionat pentru menținerea curățeniei în Constanţa. Ce nereguli au constatat (galerie foto + video)

27 Oct 2018 512