SEAS - Stagiunea Estivală a Artelor Spectacolului, la final (GALERIE FOTO)





directorul general al Teatrului de Stat Constanța, Erwin Şimşensohn„SEAS - STAGIUNEA ESTIVALĂ A ARTELOR SPECTACOLULUI, iulie-august 2022”, un amplu eveniment cultural care a cuprins peste 40 de spectacole, eveniment organizat de Teatrul de Stat Constanța, finanțat de Consiliul Județean Constanța și având ca partener principal Primăria Municipiului Constanța a ajuns la final. 

Cu această ocazie, azi 31 august, Teatrul de Stat Constanţa organizează o conferinţă de presă care are avea loc la sediul administrativ al teatrului.
 

În 2019, când am venit în Constanța, am continuat evenimentele Miturile cetății., spune directorul general al Teatrului de Stat Constanța, Erwin Şimşensohn, în debutul evenimentului. 
 


 Acesta povestește cum a început SEAS. Miturile Cetății i-a dat directorului ideea pentru spații posibile pentru teatru în aer liber. 

Anul 2020 a fost anul Be safe, de la Best Summer Art Fest. Acest Be safe mi s-a părut corect în contextul pandemiei. , a mai completat directorul general al Teatrului de Stat Constanța. 


Despre Be Safe 

Stagiunea Estivală BestSummerArtFEst – BE.SAFE – Constanța 2020, a fost organizată de Teatrul de Stat Constanța, cu sprijinul Consiliului Județean Constanța și Primăriei Municipiului Constanța, ce a curpins evenimente culturale diverse, ce s-au desfășuart în spații adecvate, în aer liber, până la începutul lunii septembrie.

Sănătatea populației rămâne prioritatea numărul unu, așadar toate evenimentele din cadrul stagiunii vor avea loc cu respectarea strictă a tuturor normelor de protecție împotriva contaminării cu Coronavirus., era mesajul de atunci, din timpul pandemiei. 




Erwin Şimşensohn își aduce aminte cînd a fost nevoie să găsească un spatiu pe perioada în care cladirea Teatrului Fantasio era în reparații.  Au cerut gazduire Teatrului de opera și balet, dar au fost refuzați de colegi. 

Am realizat că ar putea fi chiar o chestie periodică. Și s-a ajuns astfel la ideea de teatru în aer liber. Asa s-a născut ideea festivalului SEAS. , spune Erwin Şimşensohn.


Trebuia ca si Ministerul Culturii să fie implicat în proiect

Trebuia ca si Ministerul Culturii să fie implicat în proiect, dar anul acesta nu s-a mai putut., mai punctează Şimşensohn.


În continuarea conferinței de presă, Erwin Şimşensohn prezintă onorariul artiștilor, trupelelor invitate dar și cheltuielile de promovare mass-media. 

 Peste 20 % din cheltuielile festivalului s-au întors din bilete. 8 săptămâni de festival, trei locații.  Între 250-500  de spectatori  spectacol. A început mai greu pentru că prima săptamână s-a suprapus cu Neversea. Au fost 30 de teatre invitate, participante. Aproximativ 8000 de spectatori plătitori de bilet!, spune directorul general al Teatrului de Stat Constanța, Erwin Şimşensohn.  

 

Erwin Şimşensohn a vorbit și despre voluntari. 

Au fost 35 de voluntari. Tineri cu vârste curpinse între 14-19 ani, de la Colegiul Național de Arte, de la Liceul Ovidius, de la Colegiul Mircea cel Bătrân și de la Liceul Traian. 

Cred că ne-a iubit dumnezeu. A plouat mult vara asta, însă numai o dată când aveam spectacol. Un singur spectacol amânat din cauza ploii., spune cu bucurie directorul teatrului. 


Ambiția lui ca director e să capete pentru Teatrul din Constanța statutul de Teatru Național. 

Este vorba despre un statut ce se capătă prin hotărare guvernamentală, pentru că teatrul nu aparține de Ministerul Culturii, ci de CJC.  


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Cea mai mare navă de croazieră din lume, Icon of the Seas, a ridicat ancora

28 Jan 2024 851

Teatrul de Stat Constanța a primit Premiul de Excelență pentru contribuția adusă la dezvoltarea culturală a municipiului de la CCINA Constanța (GALERIE FOTO)

25 Oct 2023 813

LIVE TEXT Teatrul de Stat Constanța Conferință de presă prilejuită de finalul „SEAS - Stagiunea Estivală a Artelor Spectacolului, iulie – august 2023” (GALERIE FOTO+VIDEO)

28 Aug 2023 1002

Constanța Stagiunea Estivală a Artelor Spectacolului ajunge la final. Cine trage cortina?

26 Aug 2023 882

Constanța „Visătorul”, primul spectacol din ultima săptămână a Stagiunii Estivale a Artelor Spectacolului

22 Aug 2023 972

Constanța Spectacolele din ultima săptămână din cadrul Stagiunii Estivale a Artelor Spectacolului

21 Aug 2023 838

Două teatre din București vin la Constanța, în cadrul SEAS. Spectacolele propuse

19 Aug 2023 996

Teatrul de Stat Constanța organizează o tabără de dramaturgie la care participă 30 de adolescenți

18 Aug 2023 794

Constanța A șasea săptămână din SEAS aduce pe litoral un spectacol în care joacă Marius Manole și Carmen Tănase

14 Aug 2023 1243

Știri Constanța Ziua de 15 august, sărbătorită printr-un val de evenimente spectaculoase

14 Aug 2023 2928

Constanța Șase spectacole în a șasea săptămână a Stagiunii Estivale a Artelor Spectacolului

14 Aug 2023 867

Spectacolul „Logodnă relativă” a Teatrului de Stat Constanța încheie a cincea săptămână a SEAS

12 Aug 2023 1010

Trei spectacole ale Teatrului de Stat Constanța, prezentate publicului în a cincea săptămână a SEAS

08 Aug 2023 939

Constanța Unde se va juca spectacolul „Naufragiat”, din cadrul Stagiunii Estivale a Artelor Spectacolului?

07 Aug 2023 1011

Sondaj de opinie Spectacolele din cadrul SeaSTREET, plăcute pentru 54% din respondenți

06 Aug 2023 1386