Ședință a Consiliului Consultativ ANSVSA. Printre subiecte, protecția animalelor în timpul transportului

Astăzi, 11 decembrie, a avut loc o primă ședință a Consiliului Consultativ, convocată de către președintele ANSVSA, dr.Robert Chioveanu.

La reuniune au participat reprezentanți ai crescătorilor de ovine și bovine, ai transportatorilor de animale, exportatorilor, dar și ai procesatorilor de carne.

Principalele teme discutate au fost: protecția și bunăstarea animalelor în timpul transportului, deschiderea exportului de moluște, intensificarea demersurilor pentru deschiderea și diversificarea exporturilor pe diferite piețe, inclusive cea chineză și pe a Statelor Unite.

În privința protecției și bunăstării animalelor în timpul transportului, a fost discutat un proiect de lege aflat în dezbatere parlamentară ce prevede asigurarea unor condiții superioare de bunăstare a animalelor pe timpul calătoriei.

Cei prezenți au fost de acord cu necesitatea adoptării unui astfel de act normativ, însă opiniile au fost divergente, urmând ca propunerile primite să fie analizate și la final, o parte dintre ele să se regăsească în punctul de vedere care va fi elaborat de către Autoritate.

„Îmi doresc, pe perioada mandatului meu, ca autoritatea să se aplece mai mult asupra nevoilor dumneavoastră, să fie percepută ca un sprijin şi nu ca o instituţie de forță.

Doresc să organizez acest gen de întâlniri cât mai des posibil, pentru că am constatat că un dialog deschis, faţă în faţă, este modalitatea constructivă, cea care conduce la rezultate concrete, în timp util.Toate aspectele sesizate și opiniile exprimate în cadrul acestor întâlniri  vor fi discutate, urmând ca, pe parcursul unor noi întâlniri, să identificăm, împreună, cea mai bună variantă”, le-a transmis președintele Autorității celor prezenți la întâlnire.


La finalul întâlnirii, participanții și-au exprimat aprecierea pentru ințiativa organizării aceste întâlnirii, iar președintele ANSVSA i-a asigurat că este prima dintr-un șir de sesiuni de consultare, pe care și le-a propus să le aibă cu toți cei implicați în domeniul de agroalimentar.

Consiliul Consultativ se organizează şi funcţionează ca structură fără personalitate juridică în cadrul Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor.

Consiliul consultativ este format din reprezentanţi ai ministerelor, ai altor autorităţi ale administraţiei publice competente în domeniul sanitar-veterinar şi pentru siguranţa alimentelor şi din reprezentanţi ai asociaţiilor şi patronatelor care îşi desfăşoară activitatea în domeniul de competenţă al Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor şi organizaţii neguvernamentale.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Alertă ANSVSA Smoothie contaminat cu patulină, retras de pe rafturile LIDL

12 Mar 2024 598

Alertă alimentară Biscuiți retrași din magazinele LIDL. Pot să conțină corpuri străine metalice

22 Feb 2024 2402

ANSVSA MEGA IMAGE retrage un sos de la raft. Conține un produs care nu se regăsește pe etichetă

16 Feb 2024 579

Curtea de Apel Constanța, amânare de pronunțare în dosarul lui Geronimo Brănescu, fostul șef al ANSVSA și DSV Constanța! (DOCUMENT)

11 Feb 2024 632

Unul dintre cele mai cumpărate sosuri de usturoi, retras de pe rafturile din magazinele LIDL! Iată motivul

09 Feb 2024 1247

ANSVSA Produs de la LIDL, retras de la raft! Risc de intoxicație cu histamină

07 Feb 2024 1264

ANSVSA Retragere produs de la comercializare. Goji, contaminat cu salmonela

02 Jan 2024 754

Un nou focar de gripă aviară, într-o exploataţie comercială de găini din Piscani, judeţul Olt

24 Dec 2023 654

DSVSA Constanţa recomandă populaţiei să achiziţioneze produsele alimentare numai din unităţi autorizate

08 Dec 2023 730

Anunț important al ANSVSA! Cum pot fi protejate animalele în perioadele cu temperaturi foarte scăzute

04 Dec 2023 664

Mega Image retrage un produs important de la raft! Este vorba de o cunoscută ciocolată

07 Nov 2023 2192

Focar secundar de gripă aviară diagnosticat la o gospodărie din județul Teleorman

31 Oct 2023 821

Primul termen, în februarie 2024 Dosarul lui Geronimo Brănescu, fostul șef al ANSVSA și DSV Constanța, a ajuns la Curtea de Apel Constanța (DOCUMENT)

29 Oct 2023 1157

Președintele ANSVSA, Alexandru Nicolae Bociu, în vizită de lucru în Regatul Maroc - noi oportunități pentru export

25 Oct 2023 840

ANSVSA aplică amenzi de zeci de mii de lei pentru utilizarea ileagală de substanțe în produse alimentare

17 Oct 2023 743