Şeful Parchetului Judecătoriei Constanţa şi luptătorul Alexandru Filip, audiaţi la Curtea Supremă (document)

Judecătoarele Leontina Şerban, Silvia Cerbu şi Simona Daniela Encean, din Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, au amânat pentru data de 26 iunie dosarul celor trei lucrători ai Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Constanţa - Serviciul Antidrog, Bogdan Mircea Teodorescu, Dragoş Emil Petcu şi Vlad Ştefan Zaharia, acuzaţi de săvârşirea unor fapte de corupţie.
 
Poliţiştii au fost condamnaţi de judecătoarea Viorica Lungu, din Curtea de Apel Constanţa, în primă instanţă, la câte un an de închisoare cu suspendare condiţionată.
 
În prezent, Curtea Supremă analizează contestaţiile formulate atât de Teodorescu, de Petcu şi Zaharia, cât şi de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie Constanţa. La termenul de ieri, cele trei judecătoare au încuviinţat audierea mai multor martori, printre aceştia aflându-se Gill Julien Grigore Iacobici, procuror al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Serviciul Teritorial Constanţa, delegat în funcţia de prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa, dar şi Alexandru Traian Filip, agent-şef adjunct BCCO Constanţa, cunoscut luptător.

Expertiza criminalistică audio a vocii


Leontina Şerban, Silvia Cerbu şi Simona Daniela Encean au respins cererea lui Teodorescu pentru efectuarea expertizei criminalistice audio a vocii privind înregistrarea din 28.01.2011. „Respinge cererea inculpaţilor Petcu Dragoş Emil şi Zaharia Vlad Ştefan privind efectuarea expertizei criminalistice audio a vocii privind înregistrarea din 28.01.2011, efectuarea expertizei criminalistice audio privind autenticitatea tuturor înregistrărilor aflate la dosar şi redarea în scris a convorbirii înregistrate ambiental la data de 11.02.2011. (...) Definitivă“, potrivit minutei judecătoreşti.
 
Conform procurorilor, poliţiştii ar fi comunicat reprezentantului unui magazin de comercializare a produselor etnobotanice informaţii ce nu erau destinate publicităţii, referitoare la organizarea unor acţiuni mixte de control inopinat pentru combaterea activităţilor ilegale de comercializare a plantelor şi substanţelor stupefiante, halucinogene, euforice şi psihotrope.
 
Într-o altă cauză penală, Teodorescu, Zaharia şi Petcu sunt judecaţi, alături de alt poliţist, la Curtea de Apel Constanţa, pentru tortură, lipsire de libertate în mod ilegal, abuz în serviciu contra intereselor persoanelor şi fals intelectual.
 
Comunicatele privind cauzele mai sus precizate pot fi citite accesând secţiunea „Documente“.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Scandal între doi bărbați, în Constanța! Unul dintre ei avea droguri asupra sa

12 Apr 2024 541

Ministerul Apărării vrea cimitir militar la Constanța, de 3000 de locuri, între Metro 2 și BCCO! Se caută firmă pentru întocmirea actelor (DOCUMENT)

11 Feb 2024 2232

Zeci de percheziții în Mangalia Începe procesul într-un mega dosar DIICOT Constanța! Zeci de persoane trimise în judecată

06 Feb 2024 1554

Poliția Română - Polițiștii BCCO Constanța au cercetat persoane bănuite de trafic de droguri de mare risc

17 Nov 2023 641

Ionuț Mihai Răduță, imputernicit șef al al BCCO Constanța! CV, averea și interesele (DOCUMENTE)

09 Nov 2023 2605

Ionuț Mihai Răduță, de la Serviciul Investigații Criminale București, este de azi noul șef al Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța (SURSE)

08 Nov 2023 3976

Presupus dealer de droguri, prins de DIICOT Constanța! Acuzat că vindea și „cristal“ (FOTO)

12 Oct 2023 3524

Unul dintre cei mai cunoscuți ofițeri din Poliția Constanța iese la pensie! „Sper că m-am ridicat la înălțimea așteptărilor“

02 Oct 2023 2778

Flagrant „marca“ BCCO și euro falși la Constanța! Sentință definitivă

14 Jul 2023 4581

Iată cine a schimbat gardul BCCO Constanța și cine reabilitează Posturile de Poliție din Lipnița, Independența și Ostrov! (DOCUMENTE+FOTO)

14 Jun 2023 2357

IPJ Constanța renovează Arestul și Serviciul pentru Imigrari și schimbă gardul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate! Firmele câștigătoare

06 Jun 2023 1773

VIDEO Trafic internațional de droguri. BCCO Constanța a reținut un cetățean străin! Oficial

01 May 2023 1751

VIDEO Mega-dosar la DIICOT Constanța! Captură de 2,5 kilograme de droguri de mare risc

30 Apr 2023 2531

Minore obligate să se prostitueze în Năvodari și în Constanța! Șase persoane în arest

18 Apr 2023 1681

Serviciul Antidrog al BCCO Constanța a primit azi Placheta de onoare a Poliției Române (VIDEO)

24 Mar 2023 3139