Şeful Poliţiei Rutiere din RomâniaCauciucurile all-season, interzise în perioada 1 noiembrie - 1 martie

cauciucuri-LucianDinita09.jpgDe remarcat că anvelopele all-season sunt marcate cu unul dintre semnele M+S, M/S (mud and snow - iarnă şi zăpadă), însă nu au marcajul „fulg de nea", în apropierea căruia se află simbolul unui munte, specific doar anvelopelor de iarnă

Conducătorii auto care şi-au achiziţionat anvelope all-season crezând că vor putea circula fără probleme în perioada 1 noiembrie - 1 martie, chiar şi în condiţii de ninsoare, gheaţă ori polei, vor fi obligaţi să-şi echipeze automobilele cu anvelope de iarnă. Directorul Poliţiei Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR), comisarul-şef Lucian Diniţă, ne-a declarat că în lunile noiembrie, decembrie şi ianuarie, toate maşinile participante la trafic trebuie să fie echipate cu anvelope de iarnă, altfel şoferii acestora riscă să fie amendaţi. Mai mult decât atât, şeful Poliţiei Rutiere din România spune că şoferii implicaţi în accidente rutiere nu vor fi despăgubiţi de către societăţile de asigurări, dacă autoturismele în cauză nu sunt dotate cu cauciucuri de iarnă.

cauciucuri-masiniiarna.jpgComanda Poliţiei Rutiere din România interzice anvelopele all-season, în perioada 1 noiembrie - 1 martie. Comandantul Poliţiei Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, comisarul-şef Lucian Diniţă, ne-a declarat că între lunile mai sus precizate sunt acceptate numai cauciucurile de iarnă. Şeful poliţiştilor rutieri din România ne-a mai precizat că şoferii care se vor încumeta să plece la drum pe condiţii de zăpadă, gheaţă ori polei şi vor fi depistaţi în trafic de către oamenii legii vor fi aspru pedepsiţi. Sancţiunile sunt cuprinse între 2.500 si 4.000 de lei şi sunt destinate şoferilor autovehiculelor de transport marfă şi persoane, iar pentru autoturisme amenda poate varia între 630 de lei şi 1.400 de lei. În condiţii meteo favorabile, respectiv carosabil uscat, comisarul-şef Lucian Diniţă ne-a mai precizat că automobilele neechipate cu anvelope de iarnă pot fi utilizate în perioada 1 noiembrie - 1 martie, însă conducătorii auto riscă situaţii în care, dacă vor fi implicaţi în accidente rutiere, să nu fie despăgubiţi de societăţile de asigurări. Interesant de remarcat că anvelopele all-season sunt marcate cu unul dintre semnele M+S, M/S (mud and snow - iarnă şi zăpadă), însă nu au marcajul „fulg de nea", în apropierea căruia se află simbolul unui munte, specific doar anvelopelor de iarnă.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

marius

09 Oct, 2011 13:21

Domnule comandant ai IGPR, ce pretentie sa avem de la un agent de circulatie de pe strada, cand imparatia dumneavoastra nu cunoaste legea, vin aici cu un argument clar (OG 5/2011 in care se spune clar- cauciucurile all-seasons sunt acceptate ca fiind anvelope de iarna.)Si inca ceva domnule comandant -toate anvelopele all-season pe langa acel semn M S au si acea inscriptie "fulg de nea" din interiorul unui munte. ASA COMANDANT, ASA POLITIE.

marius

09 Oct, 2011 13:14

Domnule comandant, esti se vede ca esti politai si esti luat pe nepregatite, toate anvelopele allseason pe langa inscriptia M S are si acel "fulg de nea" incadrata de simbol al unui munte.Nu cauta nod in papura, ca oricum incalci OG 5/2011 in care se spune clar, cauciucurile all-seasons sunt acceptate ca fiind anvelope de iarna.

ion

07 Oct, 2011 06:47

pai de ce nu l data afara pe dancu-sa se ocupe cu afacerile de telefonie mobila -cu ala de la sri si 0962-ca ne mintea ieri ca e voie?dga tace

Geo

07 Oct, 2011 05:59

Militianul tot militian. Pun pariu ca nu a citit personal legea si ca ce a declarat o stie de la un consilier juridic care este platit degeaba de statul roman. Legea spune asa: O.G. 5 /2011 Art. 1, alin 1, lit. 6 - "Anvelope de iarna - anvelope omologate conform Directivei 92/23/CE." Directiva 92/23/CE ANEXA II Apendicele 3 - Cerinte privind inscriptiile: 3.1.5. literele „M S” (sau „M.S.” sau „M & S”) dacă este vorba de pneuri pentru zăpada. Nu spune nimic despre munti sau fulgi de zapada. Probabil la asta viseaza domnul comisar: Un concediu ceva la munte cu fulgi de zapada. Si asa se vor umple judecatoriile din Romania cu plangeri contraventionale datorita necunoasterii legii de catre "organele abilitate".

Articole asemanatoare

Natație Sportivii de la Atena Sport Club Constanța, multe clasări pe podium la Campionatul Regional (GALERIE FOTO)

27 Mar 2024 534

Fotbal județul Constanța Rezultatele de la Liga a 5-a și clasamentele. Voința Săcele, scorul etapei

27 Mar 2024 1024

Primăria Năvodari repară locul de joacă din Parcul Ion Dobre. Ce societate se va ocupa de lucrări (DOCUMENT)

26 Mar 2024 496

ISJ Constanța a inaugurat două terenuri de sport pentru elevii constănțeni (GALERIE FOTO)

26 Mar 2024 633

Aleșii locali vor aproba procedurile de închiriere a terenului de sport al Școlii Gimnaziale „Nicolae Titulescu” și a unei săli de clasă a Școlii Gimnaziale „Dimitrie Cantemir” (DOCUMENTE)

25 Mar 2024 458

Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Constanța vrea să obțină în instanță suspendarea hotărârii Consiliului Local Constanța prin care a fost revocat dreptul de folosință gratuită a sediului (DOCUMENT)

23 Mar 2024 1640

Clubul Sportiv Dinamo București va avea o arenă multifuncțională modernă! Câte locuri va avea arena

21 Mar 2024 469

Încălțăminte sport contrafăcută, descoperită în Portul Constanţa

21 Mar 2024 357

Prima întâlnire transnațională în cadrul proiectului Protecting Children in Sport Developing Safe and Inclusive Sport Organizations la Universitatea Ovidius Constanța

20 Mar 2024 449

Primăria a emis certificatele de urbanism Două școli și o grădiniță din Palazu Mare și Constanța vor avea săli de sport

20 Mar 2024 512

SC Agrement Sport Club SRL solicită de la Agenția de protecție a mediului obținerea autorizației de mediu, amplasat în Mamaia Sat

20 Mar 2024 306

Tulceanul Sorin Andrici stabilește un nou record pentru România în competiția din Spania

19 Mar 2024 451

UPDATE Simona Halep și-a aflat adversara de la Miami!

18 Mar 2024 649

Județul Tulcea Sportivii de performanță, susținuți financiar mai degrabă de familii

13 Mar 2024 500

Cumpărări directe Constanța Construirea terenului de sport cu balon de la Băltăgești costă aproape 710.000 lei (DOCUMENT)

12 Mar 2024 575