Seful Politiei Rutiere Mangalia „Nu intervin pentru nimeni"

cap3.jpgŞeful Poliţiei Rutiere Mangalia, subcomisar Gabriela Iacob, cea care a coordonat până nu de mult Compartimentul Cercetări Penale din cadrul Poliţiei Mangalia, spune că, pentru ea, nu este dificil să conducă un birou plin de bărbaţi.

O femeie, şefă peste poliţiştii de la Rutieră. Neobişnuit şi, mai ales, dificil să te înţelegi cu agenţii bărbaţi. S-au uitat urât la dumneavoastră sau v-au primit cu flori?

Biroul Poliţiei Rutiere Mangalia are în componenţă cinci agenţi şi un ofiţer de cercetare penală, plus un şef: eu. Nu e greu de lucrat într-un colectiv preponderent masculin, mai ales că, întotdeauna, la Poliţia Mangalia, am avut mult mai mulţi colegi bărbaţi decât colege. Colectivul nostru este la început, abia ne „închegăm". Eu zic că au fost foarte bucuroşi, ne ştiam de ani de zile şi le-a convenit mai mult că am venit eu la conducere, decât un ofiţer „din afară". Oricum, toţi sunt bărbaţi însuraţi, deci au deja „şefe" acasă, în persoana soţiilor.

Care a fost prima măsură luată de nou-înfiinţatul Birou Rutier Mangalia?

Deja am luat o serie de măsuri pentru a fluidiza traficul deosebit de greoi din Mangalia. Una dintre acestea este introducerea turelor de noapte, începând cu luna decembrie, pentru a evita ceea ce începe să se transforme într-un fenomen: „liniuţele". După ora 23.00, când sunt mult mai puţine autoturisme în trafic şi, mai ales că localnicii teribilişti sunt obişnuiţi să nu existe poliţie rutieră la ora aceea, se fac „liniuţe" pe Şoseaua Constanţei, dar şi în Portul Turistic. Mai dorim şi fluidizarea celei mai circulate artere, strada Portului, pentru a nu mai avea parte de blocaje în momentul în care ies angajaţii DMHI de la muncă.

gabi_iacob1.jpgExistă şi un plan pe o perioadă mai îndelungată pentru fluidizarea traficului în Mangalia, mai ales că oraşul stă sub asediu în lunile de sezon?

Deocamdată, aşteptăm şi noi normalizarea situaţiei din Primăria Mangalia. Există un proiect de fluidizare a circulaţiei în localitate, ce aparţine unei formaţiuni politice şi care trebuie aprobat de Consiliul Local. Printre altele, acesta conţine măsuri pentru înfiinţarea unui „showroom" destinat maşinilor parcate ilegal în sensul giratoriu, montarea de caracatiţe în anumite cazuri, crearea de sensuri giratorii noi, acolo unde este posibil etc. Repet, toate acestea sunt măsuri care ţin de primărie şi noi aşteptăm o reacţie a celor de acolo.

Ce arie „acoperă" Poliţia Rutieră Mangalia şi ce dificultăţi aţi întâmpinat deja?

Este foarte mult de muncă, mai ales că noi, cu cei cinci agenţi ai noştri şi cu unicul şi bătrânul nostru Logan, trebuie să asigurăm drumurile orăşeneşti şi comunale de la Vama Veche la Tuzla şi până la Negru-Vodă. Vorbim aici despre mai multe localităţi care cuprind, în total, 16 posturi. Am început şi la Mangalia, oraş de obicei paşnic, să dăm peste oameni foarte nervoşi, care nu ezită să ne înjure în momentul în care îşi iau o sancţiune. Însă, ştiu foarte bine că e vorba despre buzunarul sau permisul lor şi le trece repede furia.

Aţi primit deja telefoane pentru „intervenţii"? Ce părere are copilul dumneavoastră despre noul loc de muncă?

Am un copil excepţional, o fetiţă de aproape 12 ani, care e obişnuită de mult timp cu munca mea de poliţist. A fost foarte bucuroasă că am trecut la Rutieră. În ceea ce priveşte „intervenţia" pe lângă mine, într-o problemă sau alta, da, am primit o mulţime de telefoane pentru a „interveni". Însă, nici la Cercetări Penale, şi nici acum, la Circulaţie, nu am făcut şi nu vreau să fac rabat de la lege, deci telefoanele acestea sunt date în zadar.

{mos_ri:Gabriela Iacob}


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

surmelis argentina pusa

25 Nov, 2009 14:58

Aceasta doamna nu este obligata de functia care o are ,sa poarte UNIFORMA DE SERVICIU ???

Articole asemanatoare

Preotul Petrică Leașcu a intrat „în post și rugăciune la Curtea de Apel Constanța“! (FOTO+VIDEO)

16 Apr 2024 458

Spitalul Militar de Urgență „Dr. Alexandru Gafencu” Constanța scoate la concurs un post vacant. Iată ce trebuie să faci

15 Apr 2024 598

​Spitalul Militar de Urgență „Dr. Alexandru Gafencu” Constanța angajează paznic. Detalii

15 Apr 2024 416

Muzeul de Artă Populară Constanța angajează. Ce post este scos la concurs

15 Apr 2024 515

Angajări Constanța Cauți un loc de muncă? Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Constanţa angajează

15 Apr 2024 641

Vineri, ziua pronunțării Preotul Petrică Leașcu, personaj cheie în investigația Recorder.ro, „Corupție în numele Domnului“, intră „în post și rugăciune la Curtea de Apel Constanța“

15 Apr 2024 593

Ce sărbătoare este în Calendarul ortodox pe 15 aprilie 2024?

15 Apr 2024 1246

Mesajul Israelului la atac „Vom răspunde Iranului prin acţiune, nu prin cuvinte"

14 Apr 2024 405

Locuri de muncă Constanța Unitatea Militară 02311 Constanța angajează. Detalii

12 Apr 2024 728

Judecătorul Marius Cătălin Croitoru rămâne vicepreședinte al Tribunalului Constanța

11 Apr 2024 397

Vrei să lucrezi la Sanatoriul Balnear şi de Recuperare Mangalia? Mai multe posturi, scoase la concurs

11 Apr 2024 776

ANI Măsuri de prevenție și conștientizare în contextul alegerilor din luna iunie 2024

11 Apr 2024 409

Oficial al IPJ Constanța despre cazul scandalului de noaptea trecută (VIDEO)

11 Apr 2024 636

Angajări Constanța Primăria Comunei Agigea angajează. Detalii

10 Apr 2024 643

Locuri de muncă Constanța Școala Gimnazială „Mircea Dragomirescu”, Medgidia, organizează concurs pentru ocuparea postului de muncitor

10 Apr 2024 428