Seful Rutierei Mangalia este o femeie (galerie foto)

cap4.jpgDe curând, în cadrul Poliţiei Mangalia a fost înfiinţat Biroul de Poliţie Rutieră al municipiului, care are în componenţă un şef, cinci agenţi şi un ofiţer de cercetare penală (post vacant, deocamdată, ce urmează să fie ocupat prin concurs. La conducerea biroului se află subcomisar Gabriela Iacob, care a coordonat, până nu de mult, Compartimentul Cercetări Penale din cadrul Poliţiei Mangalia.

Printre primele măsuri pe care şeful de la Rutiera Mangalia le doreşte puse în aplicare se numără fluidizarea traficului, stoparea practicilor de staţionare a autoturismelor în locuri nepermise, în condiţiile în care parcările existente sunt mai mult goale, şi amplasarea şicanelor pentru limitarea vitezei în locurile în care se impune folosirea acestora.

„În privinţa acestui aspect, aş dori să includ şi înlocuirea şicanelor prost confecţionate, care creează avarii autoturismelor, existenţa acestora fiind un calvar pentru şoferi. De asemenea, doresc să precizez faptul că multe dintre şicane, deşi amplasate corespunzător, în zone cu trafic intens, au fost îndepărtate. Mă refer la staţiunile Neptun şi Olimp, în perimetre unde nu există vizibilitate şi unde se circulă cu viteză mare", afirmă subcomisar Gabriela Iacob.

Totodată, şeful Poliţiei Rutiere mangaliote spune că şi în municipiul Mangalia se face acut simţită nevoia instalării semafoarelor. Este vorba despre zona Primăriei, a vechii Poşte centrale şi a Gării. De asemenea, poliţiştii găsesc utilă amenajarea unui sens giratoriu la intersecţia străzii Oituz cu strada Portului.

Băutura, teribilismul juvenil şi viteza excesivă duc la tragedii rutiere

În zona municipiului Mangalia se petrec, anual, zeci de accidente, foarte multe soldate cu victime omeneşti. Conducerea fără permis sau cu permisul suspendat, conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice, viteza excesivă şi neacordarea priorităţii sunt principalii factori ai acestor tragedii rutiere.

Din păcate, atât pe raza municipiului nostru, cât şi în mai toate zonele ţării, cei care ajung victime ale accidentelor de circulaţie sunt tinerii. „Din teribilism juvenil, folosindu-se de maşini puternice, achiziţionate de către părinţi imediat ce tinerii au împlinit 18 ani, aceştia din urmă rulează cu viteză peste limita legală, fapt ce conduce la producerea unor tragedii. După cum se ştie, s-au înregistrat şi la noi astfel de accidente, în care au pierit, în ultimii ani, foarte mulţi tineri. Există un vid de legislaţie, care sper să fie curând remediat, de care profită adolescenţii de 16 ani ce conduc scutere şi ATV-uri, fără să aibă habar de regulile de circulaţie. Din această cauză, aceştia riscă să fie accidentaţi, având în vedere şi faptul că, la Mangalia, traficul rutier este din ce în ce mai aglomerat, odată cu creşterea rapidă a numărului de autoturisme", ne spune subcomisar Gabriela Iacob.

Unul dintre cele mai expuse locuri în privinţa pericolului de pierdere a controlului volanului, pe fondul vitezei excesive, este curba de la 23 August. Către sud, spre Mangalia, o altă zonă periculoasă este cea de la intersecţia din Neptun, alături de porţiunea de şosea din faţa fabricii Lumotex. În Mangalia, strada Portului deţine, de departe, tristul record în privinţa numărului de accidente, mai ales că aceasta este folosită ca şosea de centură, fiind foarte aglomerată. Zone la fel de periculoase sunt curbele de la intrare în 2 Mai şi de pe podul din sudul Mangaliei.

{mos_ri:Gabriela Iacob} 


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

cami

19 Nov, 2009 16:53

Felicitari! Poate asa se rezolva si fluidizarea traficului in jurul orei 17 spre si dinspre Santierul Naval Mangalia. Ar fi bine sa fie si un agent de circulatie acolo ...seara.In rest.... LA MAI MARE sa dam o lectie ....domnilor.

nemultumitul

19 Nov, 2009 11:27

in sfarsit o prezenta placuta si la politia mangalia.felicitari dna gabi si la mai mare.

cezar

19 Nov, 2009 11:00

Felicitari ! Tine-o tot asa si, poate, peste 5-6 ani, vom avea o doamna ca si comandant la Mangalia !

Articole asemanatoare

Liceul Tehnologic „Dimitrie Leonida” din Constanţa angajează. Detalii

22 Apr 2024 705

Angajări Constanța Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sfântul Apostol Andrei” angajează medic specialist. Iată ce trebuie să faci

22 Apr 2024 409

#ConstantaEsteBine Valul 4 de energie – partea a doua – ziua 14. 22 aprilie 2024- Suntem în vârful valului de energie

22 Apr 2024 338

Angajări Constanța Cauți un loc de muncă? Sunt posturi vacante la Administrația Bazinală de Apă Dobrogea Litoral

21 Apr 2024 797

Ministerul Apărării Naționale, prin Unitatea Militară 02311 Constanța angajează! Ce post este scos la concurs

20 Apr 2024 6933

Caută un loc de muncă? Liceul Tehnologic ”Nicolae Dumitrescu” Cumpăna, județul Constanța angajează

19 Apr 2024 704

Marcel Ciolacu Portul Constanţa, cel mai important hub de distribuţie a mărfurilor la Marea Neagră

19 Apr 2024 564

Locuri de muncă Constanța Primăria Municipiului Mangalia scoate la concurs un post vacant. Detalii

19 Apr 2024 512

Este necesară o vechime de 6 ani și 6 luni Ce post scoate la concurs Universitatea „Ovidius” Constanța

19 Apr 2024 753

Spitalul Municipal Mangalia, județul Constanța angajează asistent medical pentru Secția Obstetrică ginecologie

18 Apr 2024 555

Locuri de muncă Constanța Direcția Județeană pentru Sport și Tineret angajează. Detalii

18 Apr 2024 662

Angajări Constanța Ce post scoate la concurs Spitalul Clinic de Recuperare, Medicină Fizică și Balneologie Eforie Nord

18 Apr 2024 607

Angajări Constanța Spitalul Orășenesc Cernavodă scoate la concurs un pot vacant. Iată ce trebuie să faci

17 Apr 2024 444

Locuri de muncă Constanța Serviciul Public de Gospodărie Comunală Techirghiol angajează. Detalii

17 Apr 2024 483

Preotul Petrică Leașcu a intrat „în post și rugăciune la Curtea de Apel Constanța“! (FOTO+VIDEO)

16 Apr 2024 794