Șeful Statului Major al Apărării, generalul Daniel Petrescu, în vizită oficială în Statele Unite ale Americii

Daniel Petrescu. Foto cu rol ilustrativ: Facebook/Daniel PetrescuȘeful Statului Major al Apărării, generalul Daniel Petrescu, a efectuat o vizită oficială în Statele Unite ale Americii, în perioada 31 octombrie – 9 noiembrie.
           
Potrivit MApN, programul șefului Apărării în SUA a inclus vizite la baze militare și întrevederi în trei state: Alabama, Florida și Washington.
           

„În Montgomery, Alabama, generalul Daniel Petrescu a avut întrevederi cu comandantul Gărzii Naţionale, generalul-maior Sheryl Gordon, guvernatorul statului, Kay Ivey, și cu reprezentanți ai US Army Security Assistance Command (structură a armatei SUA care dezvoltă, în principal, programe de asistență de securitate).
           
În Tampa, Florida, a vizitat SOCOM (Comandamentul pentru Operații Speciale), unde s-a întâlnit cu comandantul structurii, generalul Bryan P. Fenton, cu lideri din domeniul forțelor pentru operații speciale, precum și cu militari români aflați la post în comandamentele americane dislocate în această zonă.
           
În cea de-a treia parte a programului de lucru în Statele Unite, șeful SMAp a discutat, în Washington DC, cu reprezentați ai leadershipului militar american, respectiv cu vicepreședintele Comitetului Întrunit al șefilor de State Majore din Armata SUA, amiralul Christopher W. Grady, șeful Forțelor Terestre, generalul James C. McConville, șeful Forțelor Aeriene, generalul Charles Q. Brown Jr., comandantul Gărzii Naționale, generalul Daniel R. Hokanson, locțiitorul comandantului US Marine Corps, generalul Eric Smith, și locțiitorul șefului Forțelor Navale, amiralul Lisa Franchetti“ - au mai precizat reprezentanții MApN.

           
De asemenea, generalul Daniel Petrescu s-a întâlnit cu reprezentanți ai Defense Security Cooperation Agency și ai unor think-tankuri reprezentantive în domeniul securității (Center for Maritime Analysis, The Heritage Foundation și Hudson Institute).
           

„Agenda de lucru a cuprins discuții privind situația de securitate la Marea Neagră, perspectiva consolidării posturii NATO de descurajare și apărare, perspectiva cooperării bilaterale și în context aliat, precum și analiza stadiului programelor de înzestrare care se derulează împreună cu partenerul american.
           
În ceea ce privește cooperarea militară bilaterală, șeful SMAp a apreciat că aceasta rămâne pe același trend ascendent. „Am încredere că vom duce la îndeplinire ceea ce ne propunem în privința realizării capabilităților prin programele de înzestrare și că, în viitor, contribuția Statelor Unite în România va rămâne semnificativă. Urmărim implementarea liniilor de efort din foaia de parcurs comună <<USA and Romania Roadmap for Defence Cooperation 2020-2030>>. De asemenea, anul viitor se vor împlini trei decenii de parteneriat între Armata României și Garda Națională a statului Alabama, cu efecte pozitive în planul instruirii comune a forțelor, al exercițiilor în format multinațional, al antrenamentelor personalului navigant aerian, în cadrul programelor de dezvoltare a leadership-ului militar, precum și al inițiativelor din domeniul medical”.

Relațiile solide ale forțelor armate se subsumează obiectivelor componentei militare a Parteneriatului Strategic dintre România și SUA, urmărind interesele naționale ale țării noastre de promovare a stabilității în Europa“ - au mai precizat reprezentanții MApN.
 


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Diplome și medalii oferite voluntarilor militari și civili tulceni care au luat parte la cea de-a IX-a ediție a Ștafetei Veteranilor, organizată de Echipa Invictus România (GALERIE FOTO)

24 Jan 2023 540

Șeful Statului Major al Apărării, în vizită oficială în Georgia

17 Dec 2022 554

Eveniment aniversar dedicat celor 150 de ani de existență ai Academiei Navale „Mircea cel Bătrân” Constanța

18 Nov 2022 868

Ceremonie militară și religioasă prilejuită de Ziua Veteranilor din Teatrele de Operații

11 Nov 2022 520

55 de ani de relații diplomatice între Canada și România. Ce mesaj a transmis șeful Statului Major al Apărării

07 Oct 2022 682

Întâlnire la Constanța între Șeful Statului Major al Apărării și comandantul Comandamentului Aliat Întrunit de la Napoli

13 Sep 2022 687

Ceremonie NATO în Turcia. A participat și generalul Daniel Petrescu

05 Aug 2022 827

Șeful Statului Major al Apărării, general Daniel Petrescu „În prezent, suntem în măsură să răspundem oricărei provocări de securitate și să contribuim la stabilitatea regională“ (GALERIE FOTO)

31 Jul 2022 965

Doi militari au leșinat în timpul evenimentului din Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu din județul Constanța. Intervine elicopterul SMURD (VIDEO)

30 Jul 2022 3197

Premierul Nicolae-Ionel Ciucă și comandantul Diviziei 101 Aeropurtată, în vizită oficială în Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu (GALERIE FOTO+VIDEO)

30 Jul 2022 1188

Ceremonie și exercițiu demonstrativ al forțelor terestre americane dislocate în România, în Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu din Constanța

28 Jul 2022 736

Șeful Statului Major al Apărării și comandantul Diviziei 101 Aeropurtată, în vizită în Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu din județul Constanța

26 Jul 2022 777

Ministrul apărării naționale, Vasile Dîncu, va participa la ceremonia militară și religioasă prilejuită de Ziua Aviaţiei Române şi a Forţelor Aeriene

19 Jul 2022 808

Conducerea MApN, la Black Sea Security Forum. Evenimentul va aborda implicațiile noului Concept Strategic al NATO

07 Jul 2022 765

Iohannis, Dîncu și Petrescu vor participa la Summit-ul NATO de la Madrid

28 Jun 2022 779