Şeful Taberei de Instrucţie şi Poligonul Midia Alcoolul şi viteza l-au trecut în rezervă pe colonelul Nicolaie Buzatu

08_Buzatu_col_Buzatu.jpgProcurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa continuă cercetările în dosarul incidentului rutier provocat, din câte se pare, de colonelul Nicolaie Buzatu, comandantul Taberei de Instrucţie şi al Poligonului de Trageri Sol - Aer Capu Midia, care se afla sub influenţa băuturilor alcoolice la momentul producerii accidentului. Surse bine informate din cadrul Ministerului Apărării Naţionale spun că Nicolaie Buzatu a fost trecut în rezervă, mult mai devreme decât ar fi trebuit. Cauza: accidentul rutier din seara zilei de 15 iulie 2011.

Fostul şef al operaţiilor şi instrucţiei la Baza 86 Aeriană şi al Divizionului Artilerie Antiaeriană în Unităţi Operative ale Statului Major al Forţelor Aeriene a ieşit din sistem la vârsta de 53 de ani. Îmbrăcat în uniformă şi aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice, colonelul Nicolaie Buzatu, şef al Taberei de Instrucţie, dar şi al Poligonului Midia, a provocat un accident rutier în Constanţa şi a făcut spectacol la locul incidentului. Potrivit lucrătorilor Serviciului Rutier Constanţa, vineri, 15 iulie 2011, comandantul Taberei de Instrucţie şi a Poligonului de Trageri Sol - Aer Capu Midia, colonelul Nicolaie Buzatu, a condus un automobil marca Toyota, model Corolla, cu numerele de înmatriculare CT 22 WBN, pe raza municipiului Constanţa. La un moment dat, din cauza neatenţiei, colonelul Buzatu a pierdut controlul volanului şi a provocat un accident rutier soldat cu vătămarea corporală uşoară a unei persoane, dar şi cu pagube materiale. După mai multe minute în care a făcut circ, nedorind să sufle în etilotest, Nicolaie Buzatu a acceptat să fie testat de oamenii legii. Aceştia au stabilit că şeful unităţii militare mai sus precizate se afla sub influenţa băuturilor alcoolice, rezultatul fiind de 0,82 mg/l alcool pur în aerul expirat şi 1,90 gram/mie alcool pur în sânge. Poliţia Rutieră Constanţa a decis un dosar penal pe numele colonelului Nicolaie Buzatu, cauză preluată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, pentru continuarea cercetărilor. Potrivit oamenilor legii, şeful Taberei de Instrucţie şi al Poligonului de Trageri Sol - Aer Capu Midia se afla în timpul liber, la momentul producerii accidentului. Surse bine informate din cadrul Ministerului Apărării Naţionale spun că Nicolaie Buzatu a fost trecut în rezervă, din cauza accidentului din data de 15 iulie 2011. Conform datelor oficiale, Nicolaie Buzatu ocupă, din data de 30.03.2009, funcţia de comandant al Taberei de Instrucţie şi Poligon de Trageri Sol - Aer, iar în perioada 2008 - 2009 a fost şeful operaţiilor şi instrucţiei la Baza 86 Aeriană. Între 2003 şi 2008, colonelul Buzatu a fost comandant grup Şcoală, şef al cursurilor şi şef al operaţiilor la Şcoala de Aplicaţie pentru Forţele Aeriene, iar în perioada 1988 - 2003 a fost Ofiţer 2 stat major, şef birou operaţii şi pregătire pentru luptă, şef de stat major, comandant divizion artilerie antiaeriană în unităţi operative ale Statului Major al Forţelor Aeriene. Colonelul Buzatu a fost comandant pluton şi comandant baterie în unităţi operative ale Statului Major al Forţelor Aeriene.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

legionaru

24 Sep, 2011 19:00

Propunere.Daca cadrele respective au gresit sa fie trecute in rezerva fara drept de pensie.Super de corect.Educatia proasta incepe din liceele militare.Oare domnul colonel pe care il studiam la trageri in poligon cind avea grade mai mici si tupeu mai mic la grade alcoolice nu era la fel de reticent fata de cei care erau in conducerea unitatii.

mosul

17 Sep, 2011 08:06

interesant ar fi cum l-a multumit statul ce pensie are tov. (dl) colonel? (platiti din banii nostri!) doar a muncit in folosul nostru!

Articole asemanatoare

Decebal Făgădău, fostul primar al municipiului Constanța, așteptat la Curtea de Apel! Nou termen în dosarul terenurilor din Portul Tomis

17 Apr 2024 432

Primăria Constanța și CLC vor terenul de la Cazino Sud, vândut Mehmetoglu SRL! Judecătorii spun că pe suprafața respectivă se găsește „nisip“, deci terenul este plajă - bun inalienabil (MOTIVARE)

17 Apr 2024 538

Curtea de Apel Constanța, protocol cu Inspectoratul Școlar Județean pentru educația juridică în școli! Elevii vor putea vizita instanțele de judecată

17 Apr 2024 300

O nouă clinică stomatologică în Constanța! Iată unde își are sediul

16 Apr 2024 757

Valeriia Nails SRL. O femeie din Ucraina și-a deschis firmă la Constanța

16 Apr 2024 597

Cabinet psihologic nou în Constanța!

16 Apr 2024 637

Justiție Constanța Firma care administrează Cimitirul Municipal Constanța a câștigat în instanță procesul cu primăria!

16 Apr 2024 691

Este oficial! Procurorii Andrei Bodean și Constantin Conortos pleacă de la DNA Constanța la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanța

16 Apr 2024 640

„Regret tragedia provocată!“ Vlad Matei Pascu rămâne în stare de arest preventiv! (MINUTĂ)

16 Apr 2024 648

UPDATE Demonstrație în memoria victimelor accidentului de la 2 Mai, la Judecătoria Constanța (FOTO+VIDEO)

16 Apr 2024 779

LIVE Text Vlad Matei Pascu, la Tribunalul Constanța. Instanța a rămas în pronunțare (FOTO+VIDEO)

16 Apr 2024 1036

Justiție Constanța Soluția magistraților în procesul dintre Profi Rom Food SRL și Comisariatul Regional Pentru Protecția Consumatorului Regiunea Sud-Est

15 Apr 2024 406

Proces amânat dintre prefectul județului Constanța și primarul comunei Amzacea. Dosarul, pe rolul Tribunalului

15 Apr 2024 399

Tribunalul Constanța decide marți libertatea lui Vlad Matei Pascu, din București, acuzat de producerea tragediei de la 2 Mai!

15 Apr 2024 801

„Nu s-a produs nicio expropriere faptică“ Tribunalul Constanța explică de ce a menținut PUZ pentru documentația de urbanism din Cartierul Compozitorilor (MOTIVARE)

15 Apr 2024 489