Şeful Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi din Constanţa a fost condamnat

Fostul director al Asociaţiei Judeţene a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi din Constanţa, Dănuţ Vasile Miron, a fost condamnat, ieri, de Tribunalul Constanţa, la trei ani şi şapte luni de închisoare. Decizia nu este definitivă, ea putând fi atacată la Curtea de Apel Constanţa. Dănuţ Vasile Miron a fost trimis în judecată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa, alături de alte persoane (cetăţeni români şi italieni), suspectate de presupusa săvârşire a infracţiunilor de nerespectare a regimului armelor şi muniţiilor, participaţie improprie la braconaj şi complicitate la participaţie improprie la braconaj.
 
Dănuţ Vasile Miron a fost găsit vinovat pentru: abuz în serviciu, participaţie improprie la evaziune fiscală, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, participaţie improprie la braconaj, participaţie improprie la eliberarea şi folosirea permiselor sau autorizaţiilor de vânătoare în alte condiţii decât cele prevăzute la art. 27-29 si 31 din Legea 407/2006 privind vânătoarea şi fondul cinegetic, şi constituirea unui grup infracţional organizat.
 
Judecaţi în acelaşi dosar, Luigi ScobbaDaniele Quatraciocchi şi Giovanni Piantini au luat câte 1,7 ani, Aurelian Pană şi Florin Popa s-au ales cu câte 1,6 ani de detenţie, Gheorghe Dobre a primit un an de închisoare, iar faţă de Victor Olteanu a fost dispus încetarea procesului penal ca urmare a decesului. Mai departe, Iulian ŢăranuPatrizio OrzaniCamelia Munteanu şi Andrei Mihai Rizea au fost condamnaţi la câte un an de închisoare.
 
Dănuţ Vasile Miron a fost obligat de judecători să plătească părţii civile - Asociaţia Judeţeană a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi Constanţa -, suma de 14.444 lei cu titlul de despăgubiri civile/daune materiale.
 
Organele de anchetă mai spun că, „în perioada 8 - 10 octombrie 2012, directorul executiv al AJVPS Constanţa, Miron Dănuţ-Vasile, a distribuit în manieră ilegală, fără a efectua menţiunile în evidenţele obligatorii, un număr de 18.000 de cartuşe”. „Din cercetările desfăşurate până în acest moment au reieşit indicii şi date că inculpaţii, speculând oportunităţile legale şi folosind abil breşele sistemului de control al activităţii de vânătoare, au organizat, cu sprijinul unor persoane din cadrul AJVPS Constanţa, în mod ilegal, partide de vânătoare pentru cetăţeni italieni, încălcând prevederile regimului armelor şi al muniţiilor şi aducând un grav prejudiciu fondului cinegetic naţional”, au conchis procurorii.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Marilena Ganea

05 Nov, 2015 20:25

Aruncati - l in inchisoare si aruncati cheia! Coruptii ar trebui pedepsiti cu inchisoare pe viata dar nu la caldurica si tv, la munca grea, silnica, in folosul societatii de la care au furat!

Articole asemanatoare

Şeful Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi din Constanţa rămâne cu pedeapsa de trei ani şi şapte luni de închisoare

21 Sep 2016 1882

Şeful Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi din Constanţa a fost condamnat definitiv

07 Jul 2016 1982