Senatorul Mircea Banias se duce, luni, la Parchetul General al României

02_banias_iccj.jpgÎn cadrul interviului online ZIUA de Constanţa, senatorul PC Mircea Banias a susţinut că luni se va afla în faţa procurorilor Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României. Şi asta după ce politicianul a formulat o plângere împotriva procurorilor care au instrumentat dosarul penal în care Eugen Bogatu, fost director al Direcţiei Domenii Portuare din cadrul Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Maritime SA Constanţa, este judecat pentru infracţiuni de corupţie.

De menţionat că în această cauză penală, Mircea Banias a fost scos de sub urmărire penală. Amintim că alături de fostul director portuar mai sunt judecaţi Adrian Chebuţiu, preşedinte al consiliului de administraţie şi director general al SC UCM Reşiţa SA, Adrian Coriolan Preda, director executiv al UCM Reşiţa, dar şi controversatul om de afaceri sirian Said Baaklini. Următorul termen al acestui proces penal a fost stabilit de judecători pentru data de 22 octombrie. Mai mult decât atât, tot în cadrul interviului, Banias a susţinut a fost învinuit într-un dosar cu rambursare de TVA, alături de personaje de care nu ar fi auzit în viaţa lui. „Cred că este relevant că cele două dosare (nr. Portul şi UCM Reşiţa) sunt instrumentate de aceeaşi procurori. În cazul Baklini a fost un abuz din partea procurorului Bocşan. De altfel am făcut mai multe plângeri iar luni sunt invitat la PICCJ pentru a da o declaraţie vizavi de acuzaţiile pe care le-am formulat împotriva procurorilor. Sper că abuzul pe care l-au făcut cei doi procurori să nu rămână nepedepsit. Rechizitoriul din dosarul Portul nu diferă de cel al lui Dan Diaconescu şi care scrie compuneri fără relevanţă şi cred că este important să spun ca în dosar sunt acuzat că aş fi încercat să fac imagine pentru mine şi pentru PDL, pentru copiii surdo-muţi din Constanta", a declarat senatorul.

Monitorizare video şi filaj

„De altfel, să pretinzi că s-a capturat statul dar prejudiciul este 0 este chiar un paradox. Procurorii sunt într-o foame permanentă de imagine şi cu cât este mai importantă persoana pe care o cercetează, cu atât creşte în proprii lor ochi importanţa pe care o au. Rechizitoriul are peste 1000 de pagini, mie îmi sunt alocate 30 de pagini iar cele patru convorbiri telefonice, singurele probe în dosar, purtate cu Eugen Bogatu, nu dezvăluie nicio faptă de corupţie. Nu ştiam ca sunt ascultat la vremea respectivă, am aflat ca am fost monitorizat video, am avut filaj, şi mă întreb câţi bani s-au cheltuit pentru toate aceste operaţiuni. Nu, n-am niciun fel de emoţie, oricum s-a ajuns prea departe, şi atâta timp cat nici procurorii nu pretind că aş fi executat vreo infracţiune, nu ştiu pentru ce aş putea fi condamnat", a mai declarat Banias în cadrul interviului online ZIUA de Constanţa.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ședință a Consiliului Local Municipal Constanța. Ordinea de zi completă (DOCUMENTE)

19 Apr 2024 364

Interviu online cu voleibalista Alexandra Spînoche, căpitanul CSM Constanța „E o plăcere să mă întorc acasă și să joc pentru orașul meu“

16 Apr 2024 1072

Sondaj de opinie Dacă mâine ar avea loc alegerile, ați merge la vot? Da, au răspuns 72 % dintre participanți

14 Apr 2024 584

Comisia pentru buget-finanţe a Camerei Deputaţilor va lucra online până la finalul actualei sesiuni parlamentare

11 Apr 2024 380

Guvernul RomânieiProgramul premierului Marcel Ciolacu - 09 aprilie 2024

09 Apr 2024 308

Sondaj de opinie Mulțumiți de arondările școlare? Nu, spun 67% dintre respondenți

07 Apr 2024 453

Interviu online cu avocata Maria Neagu, din cadrul Baroului Constanța - Sistemul judiciar din România, prin ochii unui tânăr avocat stagiar

07 Apr 2024 987

IPJ SibiuDrumul spre libertate

05 Apr 2024 300

Primăria Constanța Prezentarea la ghișeele SPIT, doar pe bază de programare!

05 Apr 2024 481

O nouă apariție inedită! Fotbalistul Constantin Budescu, de la Farul Constanța, cântând „Habar n-ai tu cât te iubesc”

04 Apr 2024 1625

Dragostea de bani nu are vârstă - false măicuțe de până la 75 de ani, cercetate penal pentru escrocherii online (VIDEO)

03 Apr 2024 480

MAE Înregistrarea alegătorilor pentru votul prin corespondență sau la o secție de votare din străinătate la alegerile prezidențiale și la alegerile parlamentare din anul 2024

03 Apr 2024 455

Percheziții DIICOT Pornografie infantilă. Înregistrări video cu minori de 4-5 ani, în ipostaze sexuale explicite

03 Apr 2024 487

Interviu online Pictorul și graficianul profesionist Bianca Paraschiv - Sunt sinceră cu mine, creez ceea ce mă reprezintă și mă împlinește spiritual și artistic!

03 Apr 2024 1979

CNSC a decis Licitația pentru sistemul informatic al Portului Constanța contestată de afaceriștii de la Software Imagination & Vision!

02 Apr 2024 461