Serviciul de Ambulanță Județean Constanța, la bilanț (VIDEO)

Conducerea SAJ Constanța susține o conferință de presă, azi, 26 aprilie, la sediul instituției.

Membrii SAJ Constanța prezintă bilanțul anul pe anul 2022 și 2023 până în prezent. 

SAJ Constanța este o unitate sanitară publică de importanță strategică aflată în subordonarea Ministerului Sănătății.

În ceea ce privește solicitările din 2022, au fost peste 140.000 de solicitări, în primul semestru al anului 2023 au fost peste 30.000 de solicitări. Pe parcrsul sezonului estival, solicitările se majoreazxă cu peste 30%. , mai punctează conducerea SAJ Constanța.Despre SAJ Constanța 

 Este o institutie publica cu personalitate juridica, avand ca scop principal acordarea asistentei medicale de urgenta si transportul medical asistat, utilizand, dupa caz, personal medical superior si/sau mediu calificat la diferite niveluri, precum si conducatori auto formati ca ambulantieri.Asistenţa publică de urgenţă prespitalicească se organizează la nivel rural, urban, judeţean/al municipiului Bucureşti şi regional, avand ca specific lucrul in regim de asteptare 24 de ore din 24, 365 de zile pe an. SAJ asigura asistenta medicala de urgenta prespitaliceasca atât la locul solicitarii cât si pe durata transportului pacientilor (bolnavilor, accidentatilor, gravidelor) catre unitati sanitare. Transportul medicamentelor, produselor biologice (sânge si organe) si al personalului medico-sanitar se face in program continuu, asigurându-se necesarul de asistenta medicala de urgenta pe intreg teritoriul judetului, iar daca este nevoie si in zonele limitrofe.

Asistenţa publică de urgenţă prespitalicească se acordă la diferite niveluri de competenţă, începând cu primul ajutor calificat, asigurat de echipajele aflate la nivel rural, până la nivelul intervenţiei de salvare aeriană cu personal medical specializat, care operează la nivel regional. SAJ raspunde solicitarilor telefonice venite atât din partea populatiei cât si a altor unitati medicale, la 400 de solicitari in medie pe 24 de ore.

Competenţele şi atribuţiile echipajelor publice de intervenţie de diferite niveluri în faza prespitalicească se stabilesc prin ordin comun al ministrului sănătăţii publice şi al ministrului administraţiei şi internelor.

Serviciile de ambulanta judetene au in structura lor doua compartimente distincte: (1) compartimentul de asistenta medicala de urgenta si transport medical asistat si (2) compartimentul de consultatii de urgenta si transport sanitar neasistat.Amimtim că, Conducerea interimară a Serviciului de Ambulanță Județean Constanţa ar încalca grav conduita faţă de propriii angajaţi, iar mediul de lucru este profund viciat din cauza tentativelor de intimidare, hărţuire morală și psihologică, susține senatorul USR, Remus Negoi. 


În video de mai jos, puteți vedea câteva precizări ale conducerii SAJ privitoate la acesta aspect: 


Acesta afirmă că strategia de management a actualei conduceri nu este una bazată pe performanţă şi profesionalism, ci are ca repere doar răzbunarea personală faţă de anumiţi angajaţi consideraţi neloiali.

În baza reclamațiilor primite, parlamentarul susține că se impune ca ministrul Sănătății să trimită Corpul de Control la SAJ Constanța, pentru a verifica situația extrem de tensionată din instituție.

„Am semnalat această problemă într-o interpelare adresată ministrului Sănătăţii, Alexandru Rafila. I-am adus la cunoştinţă următoarele aspecte care mi-au fost semnalate: Comisia de etică, coordonată de directorul medical interimar, nu a întreprins nicio acţiune în scopul soluţionării unor sesizări venite din partea angajaţilor sau cetăţenilor; avocatul colaborator al instituţiei, care are încheiat cu SAJ Constanţa un contract de prestări servicii pentru acordare de asistenţă juridică face parte din comisia de cercetare disciplinară cu drept de a propune sancţiuni. Concluzia este că acesta consiliază exclusiv conducerea, nu şi angajaţii; comisiile de disciplică se convoacă preferenţial, în funcţie de afinităţi”, explică senatorul USR.


Comitetul Director al SAJ Constanța are următoarea componență:
  • Ec. Iacob Elena Monica - Manager General Interimar
  • Dr. Bădescu Panțuru Mirela Daniela - Director medical interimar
  • Ec. Roman Elena - Director Economic Interimar
  • As. Pisica Adrian - Asistent șef Interimar
  • Ing. Negrilă Silviu Claudiu - Director tehnic interimar.

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Incendiu la o casă din județul Vaslui! Care este cauza (FOTO)

17 Sep 2023 639

Accident rutier în zona Far din municipiul Constanța. Un motociclist implicat (GALERIE FOTO+VIDEO)

12 Sep 2023 1895

Ambulanță implicată într-un accident rutier în municipiul Constanța (GALERIE FOTO)

08 Sep 2023 1039

Știri Constanța azi Accident rutier în Murfatlar. Un autoturism a ieșit de pe carosabil

17 Aug 2023 1688

Intervenție de urgență la Techirghiol! Un bărbat, turist a decedat (FOTO)

04 Jul 2023 1996

UPDATE Accident rutier la ieșire din Tuzla, spre Costinești! Mai multe victime, printre care și copii (FOTO+VIDEO)

16 Jun 2023 7616

Dosarul fostului manager al SAJ Constanța, dr. Laurențiu Bădescu, ajuns la Curtea Supremă. Când va fi judecat procesul

30 May 2023 1092

Serviciul de Ambulanță, pe un butoi de pulbere Senatorul USR Remus Negoi cheamă Corpul de Control al Ministerului Sănătății la SAJ Constanța

26 Apr 2023 1617

UPDATE. Accident rutier în Constanța! O tânără de 16 ani a fost rănită

18 Mar 2023 1770

Serviciul de Ambulanță Județean Constanța, contract pentru repararea și întreținerea autosanitarelor Renault

08 Feb 2023 1080

Cum a câștigat fostul manager al Serviciului de Ambulanță Județean Constanța procesul cu ANI! Motivarea judecătorilor

26 Jan 2023 1568

UPDATEAccident rutier în Constanța! În ce zonă au fost solicitați salvatorii

13 Jan 2023 1534

UPDATE Accident rutier pe varianta Ovidiu! Primele informații (FOTO + VIDEO)

03 Jan 2023 4659

Alexandru Emanuel Dorcea, director tehnic la Serviciul de Ambulanță Județean Constanța, averea și interesele (DOCUMENTE)

28 Dec 2022 1482

Averea și interesele lui Adrian Pisică, asistent sef în Serviciul de Ambulanță Județean Constanța (DOCUMENTE)

28 Dec 2022 2411