Sindicalistii de la CNE cer ajutor lui Seres

"Nu ar trebui sa-ti fie rusine sa ceri un salariu decent"

# Greva japoneza declansata in urma cu cinci zile la Centrala Nucleara Cernavoda a fost tratata cu dezinteres de conducerea CNE #Cei 300 de angajati din grupul critic, dintre care 150 lucreaza direct in productie, au inaintat MEC o solicitare prin care cer ca situatia lor sa fie rezolvata

"Sindicatul Operatom Cernavoda, ce reprezinta interesele operatorilor nucleari din Centrala Nuclearoelectrica, cere conducerii Societatii Nationale Nuclearelectrica SA (SNN - SA) cresterea salariului net al angajatilor din productie cu un procent minim de 30 la suta", a anuntat ieri Sorin Dinu, presedintele sindicatului, la sediul Cartel Alfa, intr-o conferinta de presa la care au mai participat presedintele Cartel Alfa, Bogdan Hossu, si presedintele Solidaritatea Metal, Gheorghe Sora. Dinu ne-a declarat ca toate solicitarile de marire a salariilor au ramas fara ecou. "Am primit numai raspunsuri evazive si promisiuni ca situatia va fi rezolvata, fara a se pomeni ceva de bani. Au fost facute insa presiuni asupra grevistilor, pentru a renunta la protest, fiind acuzati ca denaturam imaginea companiei! Nu vom renunta la protest, pentru ca nu ar trebui sa ne fie rusine sa cerem un salariu decent. Cred ca statul roman nu-si permite sa piarda specialistii romani, pe care ii plateste cu 350 dolari pe luna, pentru a aduce canadieni, platiti cu 20 000 de dolari in caz de forta majora", a explicat presedintele sindicatului Operatom Cernavoda.Sindicalistii au mai cerut modificarea comportamentului managerial al echipei actuale de conducere de la Centrala Nuclearelectrica Cernavoda, cu privire la tratamentul lucratorilor din Directia de productie si in special comportamentul fata de grupul de operare din cele doua unitati nucleare. O alta cerere a fost ca societatea sa faca toate demersurile necesare pentru scoaterea SNN - SA de pe lista societatilor monitorizate (cu pierderi) fiindca aceasta nu inregistreaza pierderi, are profit si nu are datorii la bugetul de stat. Societatea are in momentul de fata fondul de salarii blocat, deoarece se afla sub monitorizare. Solicitarea de scoatere de sub monitorizare a fost facuta si catre Ministerul Economiei si Comertului (MEC), sindicalistii dorind sa beneficieze de dreptul constitutional de a-si negocia liber fondul de salarii impreuna cu Patronatul. Tot catre MEC s-a facut cererea de a sustine rectificarea bugetara care sa poata satisface cerintele minimale ale grupului de operare din Centrala Nuclearelectrica Cernavoda, obiectiv necesar pentru mentinerea specialistilor formati in Romania si stoparea migrarii personalului cu inalta calificare spre tari care ofera conditii de munca si salarii superioare (Canada, SUA, UE). "Migrarea fortei de munca ridica probleme deoarece investitia statului si cea a companiei, care se invarte in jurul valorii de 15000 dolari de persoana, este anulata datorita plecarii specialistilor", a declarat Bogdan Hossu.In momentul de fata salariul mediu al operatorilor nucleari de la CNE este de aproximativ 350 dolari, sindicalistii spunand ca se afla sub salariul mediu al centralei, care se ridica la 800 dolari.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

ZIUA LIVE. Claudiu Palaz (ADU) „Fără viziune nu ai ce căuta la CJC ! Altfel, te duci doar pentru secretară, telefon și mașină!" (VIDEO)

16 Apr 2024 582

Horia Constantinescu a demisionat din funcția de președinte al ANPC pentru a candida la Primăria municipiului Constanța

15 Apr 2024 640

Averea și interesele Iuliei-Laura Opariuc-Dan, desemnată președintele Biroului Electoral Județean Constanța

15 Apr 2024 432

ZIUA LIVE Despre maturitate politică. Claudiu Palaz explică de ce candidează la președinția Consiliului Județean Constanța!

15 Apr 2024 522

Alin Burcea este noul președinte ANAT (GALERIE FOTO)

12 Apr 2024 524

Ședință de desemnare a președinților birourilor electorale de circumscripție, la Tribunalul Constanța

12 Apr 2024 690

Avocatul Alexandru Bajdechi, fostul președinte al Asociației Elevilor Constanța, a dat în judecată Ministerul Educației. Cere depăgubiri de zeci de mii de lei

10 Apr 2024 3352

Complexul Cleopatra din Mamaia, deținut de famila lui Vasile Chirondojan, fost consilier local din Constanța, de vânzare. Iată cât cer proprietarii!

02 Apr 2024 13844

Dosarul privind Herghelia Mangalia și lacul Corbu, amânat pentru finele lunii! Se pregătește audierea lui Ionuţ Ţiţimeaua, fost director în CJC

01 Apr 2024 896

Candidatul PSD la Primăria Constanța, Horia Constantinescu, și-a anunțat demisia din fruntea ANPC

28 Mar 2024 871

Baza sportivă de pe malul lacului Siutghiol, din Constanța, miza unui proces intentat de Clubul Sportiv Electrica Președinte Dumitru Frățilă face acuzații -„Nu ne putem desfășura activitatea!“

23 Mar 2024 1921

Scupra, primar Ovidiu „Nu mă interesează funcțiile în partid. (...) Florin Mitroi știe că se bazează pe sprijinul meu! "

17 Mar 2024 1295

UPDATE George Scupra a demisionat din funcția de președinte al Ligii Aleșilor Locali din organizația județeană a PNL Constanța (VIDEO)

17 Mar 2024 2777

UPDATE Trei primari PNL din județul Constanța, vizați de intoxicări din partea PSD Constanța (VIDEO)

17 Mar 2024 6793

PUZ pentru terenurile din strada Belvedere ale afaceristului George Secărea! Curtea de Apel anunță data verdictului

15 Mar 2024 803