Șofer oprit în trafic, la Măcin. Ce au constatat polițiștii

  • Bărbatul din comuna Smârdan, județul Tulcea, conducea un autoturism pe strada 1 Decembrie din Măcin.

La data de 5 octombrie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Oraș Măcin au depistat un bărbat în vârstă de 65 de ani, din comuna Smârdan, județul Tulcea, în timp ce conducea un auto pe strada 1 Decembrie, din Măcin, fiind sub influența băuturilor alcoolice, cu o concentrație de 0,59 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Pentru evitarea evenimentelor rutiere datorate consumului de alcool, Inspectoratul de Poliție Județean Tulcea recomandă conducătorilor auto:

- Nu vă urcați la volan dacă ați consumat băuturi alcoolice!
- Consumul de alcool este incompatibil cu conducerea autovehiculelor, pe lângă faptul că este interzis de lege, constituie un important factor de risc pentru șofer, pasageri și ceilalți participanți la trafic crescând șansele de implicare într-un accident rutier.
- De cele mai multe ori, conducătorii auto aflați sub influența alcoolului comit frecvente încălcări ale normelor de circulație, conduc cu viteză excesivă, se angajează în depășiri neregulamentare sau execute în mod periculos virajele.
- Alcoolul afectează claritatea vederii, judecata, timpul de reacție, echilibrul. Când aceste funcții sunt afectate, probabilitatea unui accident crește.
- Legea prevede o pedeapsă cu închisoare de la 1 la 5 ani pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care are o îmbibație alcoolică de peste 0,80 mg/l alcool pur în sânge.


Sursa foto (cu rol ilustrativ): ZIUA de Constanța     

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Şofer la un pas de comă alcoolică şi fără permis de conducere, depistat în trafic la Măcin, judeţul Tulcea

27 Dec 2022 1306