Eveniment

Spionaj şi contraspionaj Aparate şi detectoare împotriva „ascultătorilor" noştri

cap_2.jpgCu sabia celor şapte servicii secrete deasupra capului, românii trăiesc (cel puţin cu gândul) într-un veritabil „1984", în care Big Brother (un tip serios, eventual cu ochii albaştri şi conectat neapărat la aparate) le ascultă telefonul non-stop.

Fie că deţinem sau nu funcţii publice, fie că avem sau nu tovarăşi în lumea underground „filaţi" de poliţişti, fie că suntem simpli cetăţeni, toţi trăim cu frica sau, mai bine zis, cu conştiinţa băieţilor cu ochii albaştri care ne ascultă zi şi noapte. Sens în care diversele firme s-au reprofilat, au identificat cerinţa şi au răspuns nevoilor pieţei: au inventat detectorul de microfoane. La polul opus, autorităţile insistă că nu se fac interceptări în afara celor încuviinţate de instanţă, în baza unor mandate judecătoreşti emise strict în acest sens.

Autorizaţiile de interceptare sunt emise pentru maxim 30 de zile, cu posibilitate de prelungire ce nu poate depăşi 120 de zile. Un alt aspect deosebit de important asupra căruia autorităţile atrag atenţia în legătură cu interceptarea convorbirilor este acela că o astfel de autorizaţie nu se solicită şi nu este aprobată de către instanţă decât ca urmare a prezentării unor indicii şi probe solide care să justifice măsura interceptării convorbirilor. Cu toate acestea, cele şapte servicii secrete sunt departe de a-i linişti pe cetăţeni. Ei au nevoie de măsuri suplimentare de siguranţă, dincolo de buna credinţă a anchetatorilor. Astfel, cu sume pornind de la 400 de lei pe site-urile de specialitate şi până la 400 de euro, cei care trăiesc cu fobia „ascultătorilor" se pot „baricada" împotriva deja celebrilor băieţi cu ochi albaştri. Un astfel de detector de microfoane profesional, cu un preţ rezonabil de 400 de lei, se foloseşte, potrivit site-urilor de profil unde i se face reclamă, „pentru detecţia şi localizarea unei game largi de echipamente". Mai exact, în gama cu pricina intră microfoane spion GSM, Radio sau Wireless, microcamerele ascunse sau mascate, DVR dar şi Wireless, telefoanele mobile, microcăştile, precum şi localizatoarele GPS Tracker.

Prevenirea scurgerilor de informaţii

spionaj_-_calculator.jpg

De asemenea, nici „sistemele de ascultare GSM (prelungitor, mouse etc)" nu scapă vigilenţei detectorului profesional, spun distribuitorii acestuia. În plus, aparatul ar avea multiple aplicaţii, astfel că „poate detecta şi localiza orice cameră ascunsă cu fir, wireless sau dispozitiv radio cu frecvenţă de lucru între 1 MHz - 6.5 Ghz". Detectorul are mai multe moduri de alarmă, respectiv vibraţie, audio şi luminoasă, iar raza laser de detecţie a camerelor este între 0,1 - 8 metri. Un aparat mult mai performant, în valoare aproximativă de 400 de euro, este un aşa numit „Spy Detect", folosit, spun cei care-i fac reclamă, pentru a preveni scurgerile de informaţii. Tehnicile de interceptare vizate de acest aparat sunt microfoanele wireless, cele GSM, camerele wireless, telefoanele mobile „şi oricare alte tipuri de dispozitive care emit un semnal cu frecvenţă cuprinsă între 50 MHz şi 3 GHz".


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Centrul comercial Kaufland de la ICIL se primeneşte

20 Jun 2019 1695

UPDATE. Imagini de la eveniment. Accident rutier pe bulevardul 1 Decembrie 1918 din Constanța, zona ICIL. O victimă (galerie foto+video)

12 Apr 2019 3464

UPDATE. Doliu în magistratura din Constanţa Judecătoarea Mihaela Şerban, de la Curtea de Apel Constanţa, este condusă pe ultimul drum (galerie foto+video)

26 Mar 2019 7455

Surpriză neplăcută pentru șoferii care parchează la întâmplare în parcarea unui supermarket din zona ICIL din Constanța. Ce au pățit mai mulți conducători auto

12 Dec 2018 764

Bărbat, săltat de poliţişti în zona ICIL din Constanţa. Pe numele lui era emis un mandat de executare

04 Nov 2018 736

Un nou magazin Lidl s-a deschis la Constanța. Zeci de oameni au așteptat la coadă. Unde este situat magazinul (galerie foto-video)

25 Oct 2018 12122

Când se deschide noul magazin Lidl, ridicat pe locul fostei fabrici de pâine Dobrogea din Constanța

19 Oct 2018 7901

Accident rutier în zona ICIL. Un motocilist a fost rănit

05 Oct 2018 923

Şantier pe bulevardul 1 Decembrie 1918 - zona ICIL din Constanţa. Se lucrează la accesul spre magazinul Lidl (galerie foto+video)

28 Sep 2018 3039

Atenţie, şoferi! Confort Urban anunţă lucrări în zona ICIL Constanţa pentru noul magazin Lidl

13 Sep 2018 3214

Continuă dezinsecția în cartierele din Constanța. Ce insecticid nou se va folosi (galerie foto)

27 Aug 2018 2021

Continuă acţiunile de dezinsecţie în municipiul Constanţa

15 Aug 2018 610

Accident teribil în Constanţa. O ambulanţă SMURD răsturnată. Două victime mama şi copilul (galerie foto şi video)

11 Aug 2018 26640

Vot în Comisia de Urbanism a CLM pentru benzinăria care va fi amenajată pe fosta autobază ICIL. Afacerea aparţine unui fost om politic constănţean (document)

26 Jul 2018 1849

Imagini de la eveniment Accident rutier în zona ICIL din Constanța. Două mașini implicate (galerie foto+video)

17 Jun 2018 2722