Strigătul de disperare al unei comunități Un crescător de animale din comuna Lanurile a intrat în greva foamei în fața Primăriei Bărăganu (FOTO+VIDEO)


 
Potrivit unui email sosit pe adresa redacției ZIUA de Constanța, un locuitor al comunei Lanurile a semnalat un protest în fața Primăriei. Un locuitor din satul Lanurile, comuna Bărăganu, județul Constanța. Aduce la cunoștință că începând cu data de 22 martie, crescătorul de animale V. H. va intra în greva foamei în fața primăriei din Bărăganu.
 
La ora 10.00, V.H. și-a adus și cele 500 de oi în curtea primăriei, deoarece, susține acesta, nu ar mai avea unde să pășuneze din cauza fostului primar, Titus Neague.
 

sursa foto-video: Facebook.com 
„Domnul H. se află acum în fața Primăriei. Se află aici și Poliția. A luat această decizie în semn de protest împotriva autoritătilor locale care nu iau măsurile corecte și concrete. Fostul primar a intrat cu tractorul și a stricat toată suprafața de izlaz pe care domnul H. o are în concesiune de la Primărie“, susține locuitor care ne-a transmis sesizarea.
 
„Fostul primar a intrat cu tractorul și a distrus islazul“
 
„Efectiv a intrat cu tractorul personal și a distrus islazul. Omul aceste are peste 5000 de capete de animale, oi și capre, și nu are unde să le pășuneze, deși are contract de concesiune de la primărie.
 
Fostul primar a oferit și o explicație a gestului său. 
 

„Are subvenție APIA. Omul are contract de concesiune în vigoare, contractul este făcut pe 7 ani, mai are încă 5 ani din contract“, de-a declarat M.L.
De asemenea, M.L. a declarat că fostul primar a explicat motivele gestului: „Fostul primar având o împuternicire din partea soției a spus că face asta pentru că poate și pentru că vrea. Domnul H. a sunat la 112 când s-a intrat cu tractorul.

Poliția a văzut că domnul H. are contract de concesiune, iar fostul primar nu are niciun act, dar a spus că o să își facă acte“.
 
Urmează să intre și alți cetățeni alaturi de domnul Hanu în greva foamei.
 
„Și alți locuitori ai comunei se vor alătură protestului făcut de V.H. Suntem jigniți și călcați în picioare“, a decarat pentru cotidianul ZIUA de Constanța M. L., locuitor al comunei Lanurile.

Contactați telefonic de cotidianul ZIUA de Constanța, primarul Magdalena Neague și fostul primar Titu Neagoe nu au răspuns apelului inițiat de cotidiannul nostru. Vom reveni cu un punct de vedere din partea acestora când îl vom avea.

Cotidianul ZIUA de Constanța a contactat telefonic Primăria Bărăganu pe numărul de telefon fix, unde am fost redirecționați către primar, care până în acest moment nu a răspuns apelulului telefonic.  

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ordinul de ministru care permite încheierea mediilor cu doar două note, trimis spre publicare în Monitorul Oficial

08 Jun 2023 410

„Nu ne mai certați, nu ne mai trimiteți la clase!“ Greva din învățământ continuă! Cadrele didactice nu renunță la acțiunea de protest

05 Jun 2023 641

Guvernul anunță că va crește salariile profesorilor! Iată cu cât

31 May 2023 851

Imagini de la Poarta Albă Protest al polițiștilor din penitenciare (FOTO+VIDEO)

31 May 2023 1159

Greva din Educaţie continuă! Guvernul nu a acceptat solicitările sindicaliştilor. Este solicitată intervenția președintelui Iohannis

30 May 2023 688

Protest de amploare al cadrelor didactice la București! Zeci de profesori din Constanța participă (GALERIE FOTO+VIDEO)

30 May 2023 761

Grevă generală în învățământ! Cât timp va dura protestul

22 May 2023 1349

Protest în fața sediului Direcției Regionale Antifraudă Fiscală Constanța. Ce revendicări au sindicaliștii (GALERIE FOTO+VIDEO)

16 May 2023 1200

Finanțiștii pichetează, marți, sediul Direcției Regionale Antifraudă Fiscală Constanța

15 May 2023 696

Ministrul Tîlvăr, prezent la Centrul de Scafandri Constanța (FOTO+VIDEO)

11 May 2023 740

LIVE VIDEO TEXT Protest la Centrul de Scafandri din Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)

08 May 2023 1860

LIVE VIDEO. UPDATE Protest de amploare al agricultorilor în județul Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)

07 Apr 2023 2259

Atenţionare de călătorie în Bulgaria. Sunt restricții de circulație la punctele de trecere a frontierei Ruse și Kardam

07 Apr 2023 719

Mai mulți cetățeni ucraineni protestează la Năvodari (FOTO+VIDEO)

29 Mar 2023 15008

Parlamentarii USR au protestat în foaierul sălii de plen a Senatului, împotriva proiectului legii privind pensiile speciale

29 Mar 2023 962