Strigătul de disperare al unei comunități Un crescător de animale din comuna Lanurile a intrat în greva foamei în fața Primăriei Bărăganu (FOTO+VIDEO)


 
Potrivit unui email sosit pe adresa redacției ZIUA de Constanța, un locuitor al comunei Lanurile a semnalat un protest în fața Primăriei. Un locuitor din satul Lanurile, comuna Bărăganu, județul Constanța. Aduce la cunoștință că începând cu data de 22 martie, crescătorul de animale V. H. va intra în greva foamei în fața primăriei din Bărăganu.
 
La ora 10.00, V.H. și-a adus și cele 500 de oi în curtea primăriei, deoarece, susține acesta, nu ar mai avea unde să pășuneze din cauza fostului primar, Titus Neague.
 

sursa foto-video: Facebook.com 
„Domnul H. se află acum în fața Primăriei. Se află aici și Poliția. A luat această decizie în semn de protest împotriva autoritătilor locale care nu iau măsurile corecte și concrete. Fostul primar a intrat cu tractorul și a stricat toată suprafața de izlaz pe care domnul H. o are în concesiune de la Primărie“, susține locuitor care ne-a transmis sesizarea.
 
„Fostul primar a intrat cu tractorul și a distrus islazul“
 
„Efectiv a intrat cu tractorul personal și a distrus islazul. Omul aceste are peste 5000 de capete de animale, oi și capre, și nu are unde să le pășuneze, deși are contract de concesiune de la primărie.
 
Fostul primar a oferit și o explicație a gestului său. 
 

„Are subvenție APIA. Omul are contract de concesiune în vigoare, contractul este făcut pe 7 ani, mai are încă 5 ani din contract“, de-a declarat M.L.
De asemenea, M.L. a declarat că fostul primar a explicat motivele gestului: „Fostul primar având o împuternicire din partea soției a spus că face asta pentru că poate și pentru că vrea. Domnul H. a sunat la 112 când s-a intrat cu tractorul.

Poliția a văzut că domnul H. are contract de concesiune, iar fostul primar nu are niciun act, dar a spus că o să își facă acte“.
 
Urmează să intre și alți cetățeni alaturi de domnul Hanu în greva foamei.
 
„Și alți locuitori ai comunei se vor alătură protestului făcut de V.H. Suntem jigniți și călcați în picioare“, a decarat pentru cotidianul ZIUA de Constanța M. L., locuitor al comunei Lanurile.

Contactați telefonic de cotidianul ZIUA de Constanța, primarul Magdalena Neague și fostul primar Titu Neagoe nu au răspuns apelului inițiat de cotidiannul nostru. Vom reveni cu un punct de vedere din partea acestora când îl vom avea.

Cotidianul ZIUA de Constanța a contactat telefonic Primăria Bărăganu pe numărul de telefon fix, unde am fost redirecționați către primar, care până în acest moment nu a răspuns apelulului telefonic.  

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nicolae Ciucă, mesaj la împlinirea a 34 de ani de la Mineriadă „Victimele și urmașii acestora încă așteaptă să se facă dreptate”

14 Jun 2024 249

MAERegatul Belgiei - Perturbări ale circulației rutiere pe fondul protestelor fermierilor

04 Jun 2024 261

MAE Atenționare de călătorie pentru Belgia! Iată ce trebuie să știe românii care merg acolo

03 Jun 2024 578

Miting de protest în fața Palatului Victoria! Ce solicită sindicaliștii

22 May 2024 573

Protest spontan la Serviciul Județean Constanța al Arhivelor Naționale ale României. Activitatea, suspendată - Vezi pentru cât timp

21 May 2024 693

Nou protest la sediul ANPM din Constanța - Programul cu publicul, suspendat. Vezi în ce interval de timp (FOTO+VIDEO)

20 May 2024 860

Editorial Noapte în muzeele din România

19 May 2024 580

Protest spontan la sediul ANPM din Constanța! Activitatea cu publicul, suspendată. Vezi cât timp (GALERIE FOTO)

17 May 2024 678

Membrii de sindicat din cadrul Bibliotecii Județene „Ioan N. Roman” din Constanța se alătură manifestărilor de protest de la București

17 May 2024 421

Protest în fața instituției Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene! Vezi ce nemulțumire au funcționarii (VIDEO)

16 May 2024 577

Angajații de la APM Constanța, în acțiune de protest (Galerie FOTO)

16 May 2024 663

Angajații guvernului au ieșit la protest sub geamul premierului României

13 May 2024 757

Delegație a BNS primită la discuții la Ministerul de Finanțe după protestul din fața Guvernului

13 May 2024 499

„Respect pentru muncă și cei care muncesc“ Protest de amploare în fața Guvernului României (GALERIE FOTO)

13 May 2024 612

Protest de amploare a sindicaliștilor BNS în fața Guvernului. Ce a precizat premierul Marcel Ciolacu

11 May 2024 800