Surse judiciare Ionuţ Voinescu, şeful Punctului de Trecere a Frontierei Constanţa Sud, trimis din nou în judecată?

La aproximativ nouă luni după ce a fost achitat definitiv de Curtea Supremă în dosarul în care fusese trimis în judecată de procurorii DNA Constanţa, Ionuţ Voinescu, ofiţer de poliţie în cadrul Gărzii de Coastă, şeful Punctului de Trecere a Frontierei Constanţa Sud (Agigea), a fost deferit Justiţiei pentru a doua oară, potrivit unor surse judiciare.
 
La finele săptămânii trecute, procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa l-au trimis în judecată pe Ionuţ Voinescu, dosarul având ca obiect, conform Portalului instanţelor de judecată, „abuzul în serviciu (art. 297 NCP) al. 1 Cp - art. 321 C.p. cu aplic. Art. 52 al. 3 şi art. 35 C.p.“. Cauza a fost trimisă spre soluţionare Judecătoriei Constanţa. Până la acest moment nu a fost stabilit primul termen al dosarului şi nici completul învestit cu soluţionarea lui.
 
Amintim că, pe data de 2 decembrie 2013, procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa au dispus trimiterea în judecată a lui Ionuţ Voinescu, ofiţer de poliţie în cadrul Gărzii de Coastă, în sarcina căruia s-au reţinut două infracţiuni de efectuare de operaţiuni financiare, ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia, atribuţia sau însărcinarea pe care o îndeplineşte o persoană, în formă continuată. În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut că, „în perioada 15 martie 2008 - 17 octombrie 2011, respectiv 2 aprilie 2011 - 28 iunie 2013, inculpatul Voinescu Ionuţ, în mod repetat, administrând în fapt, prin interpuși, activitatea a două societăți comerciale, SC Apollodor Services SRL și SC Evolution Truck SRL, a efectuat un număr de 277 de operaţiuni financiare, respectiv 51 operaţiuni financiare, ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia de ofiţer de poliţie în cadrul Gărzii de Coastă, funcție pe care o deţinea în perioadele respective“.

„Inculpatul ar fi fost cel care direcţiona transporturile efectuate“ 

„SC Apollodor Services SRL, firmă cu activitate de transport rutier, a fost înfiinţată de inculpatul Voinescu Ionuţ, care ulterior a ieşit din societate şi a predat-o viitoarei sale soţii şi apoi soacrei sale. Cu toate acestea, inculpatul a continuat să administreze societatea, fiind împuternicit în acest sens prin procură. Potrivit probatoriului administrat în cauză, inculpatul ar fi fost cel care direcţiona transporturile efectuate, se ocupa de alimentarea camioanelor cu combustibil, de furnizarea pieselor de schimb şi de efectuarea reparaţiilor necesare şi ar fi fost cel care achita salariile angajaţilor. Tot din rechizitoriu a reieșit că, ulterior, inculpatul a coordonat, condus şi verificat și activitatea de transport rutier de mărfuri desfăşurată de SC Evolution Truck SRL, care era de fapt continuatoarea firmei SC Apollodor Services SRL, având același obiect de activitate. În acest sens, probatoriul indică faptul că inculpatul era persoana căruia şoferii angajaţi îi comunicau date privind situaţia camioanelor, după cum tot el era cel care îi dirija pe aceştia, transmiţându-le destinaţiile şi mărfurile care trebuiau transportate. De asemenea, inculpatul ţinea legătura telefonic cu partenerii contractuali, discutând despre executarea obligaţiilor reciproce, despre documentele financiar-contabile şi despre plăţile care se efectuau“, conform rechizitoriului.
 
La jumătatea lunii octombrie 2014, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României a închis definitiv dosarul mai sus precizat prin achitarea şefului Punctului de Trecere a Frontierei Constanţa Sud (Agigea).
 
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Constănțenii ar putea să nu mai fie obligați să poarte masca de protecție în spațiile publice deschise. Proces câștigat în primă instanță

25 Dec 2020 4090

Judecata în dosarul privind achiziţia corvetelor multifuncţionale a ajuns la final

08 Jul 2020 2078

Achiziţia celor patru corvete multifuncţionale, în atenţia judecătorilor (document)

19 Feb 2020 2649

Procesul privind achiziţia corvetelor multifuncţionale, amânat

22 Jan 2020 2214

Achiziţia corvetelor multifuncţionale, în atenţia judecătorilor

22 Jan 2020 2437

Procesul privind achiziţia corvetelor multifuncţionale, amânat. Cine sunt câştigătorii şi contestatarii

09 Jan 2020 1940

Cazul georgienilor care au fugit din Spitalul Judeţean Şeful Frontierei de la Agigea a fost achitat definitiv

21 Dec 2017 2798

Doi georgieni au fugit din Spitalul Judeţean. Şeful Frontierei de la Agigea, trimis în judecată şi ulterior achitat! Dosarul, redeschis în mai

04 Apr 2017 3075

Ionuţ Voinescu, şeful Frontierei de la Agigea, achitat! Procurorii, nemulţumiţi

24 Dec 2016 2566

Ionuţ Voinescu, şeful Frontierei de la Agigea, achitat! Pentru a doua oară

14 Dec 2016 6010

Surse - doi cetăţeni georgieni ar fi fugit din Spitalul Judeţean Începe judecata lui Ionuţ Voinescu, şeful Poliţiei de Frontieră de la Agigea

20 Oct 2015 1973

Dosarul şefului Frontierei de la Agigea, primul termen în octombrie

04 Aug 2015 1931

Şeful Frontierei Constanţa Sud Ofiţerul Ionuţ Voinescu, inculpat degeaba (document)

22 Oct 2014 3341

Trimis în judecată de DNAIonuţ Voinescu, şeful Frontierei de la Agigea, achitat definitiv

21 Oct 2014 2254