Eveniment

Oficial de la MApN Un militar român a murit într-un atac din Kabul (Afghanistan)

Un militar român a murit, joi, într-un atac din Kabul (Afghanistan), spun surse oficiale pentru stiripesurse.ro

Gândul.info arată că „o maşină încărcată cu explozibil a fost detonată joi în estul capitalei afgane Kabul, în apropierea zonei în care se află misiunile diplomatice străine, printre care ambasada Statelor Unite şi sediul misiunii NATO, au anunţat oficialii locali, citaţi de Associated Press“.

„Cel puţin trei persoane au murit şi alte 30 au fost rănite, a transmis directorul spitalului la care au fost transportate victimele. Firdaus Faramarz, purtător de cuvânt al poliţiei din Kabul, a anunţat că explozia a avut loc în Districtul Nouă al Poliţiei şi cel mai probabil a vizat zona Shashdarak, în care se află sediile serviciilor naţionale de securitate din Afganistan“, potrivit Gândul.info.

„Condoleanțe familiei soldatului român căzut astăzi la Kabul și tuturor celor care au pierdut pe cineva. Este încă o tragedie, încă un eveniment cumplit care ne îndurerează, ne zdruncină, dar ne și obligă, în egală măsură, să continuăm să condamnăm și să luptăm cu toate forțele împotriva terorismului, acest flagel menit să semene ură și teamă. Sunt cu sufletul alături de cei aflați în durere și reiterez ferm sprijinul Guvernului României pentru acțiunile de instaurare a păcii și stabilității în Afganistan.“, a scris Viorica Dăncilă, premierul României pe Facebook.
 

Oficial de la MApN:

Un militar român şi-a pierdut viaţa astăzi, 5 septembrie, în jurul orei 11.40, ora României, în Afganistan, în timpul executării unei misiuni de patrulare mixtă în apropiere de Zona Verde din Kabul.
Informații suplimentare referitoare la identitatea militarului vor fi difuzate după anunțarea familiei acestuia, conform procedurilor în vigoare.
Conducerea Ministerului Apărării Naţionale își exprimă regretul pentru moartea militarului român și este alături de familia îndoliată.

Mesajul preşedintelui României:

Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a transmis joi, 5 septembrie a.c., un mesaj de condoleanțe, în urma atacului terorist comis la Kabul, Afganistan, soldat cu decesul unui militar român:

„Îmi exprim întreaga compasiune pentru pierderea vieții militarului român, care a decedat, în această dimineață, în Kabul, Afganistan, în urma unui atentat terorist executat cu un dispozitiv exploziv improvizat asupra autovehiculului pe care-l conducea.

Armata României este și va continua să fie o instituție fundamentală a națiunii noastre, care merită recunoștința și prețuirea tuturor românilor și care-și va face în continuare datoria, alături de aliații și partenerii noștri, pentru menținerea păcii și securității internaționale.

Prezența militarilor români în Afganistan, ca și în alte teatre de operații, este o dovadă a statutului României de furnizor de securitate și stabilitate și o componentă importantă a apartenenței noastre la comunitatea euroatlantică.

Transmit condoleanțe familiei îndoliate și le sunt alături în aceste momente dureroase.”


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Armata Română, din nou în doliu! Cine sunt cei 30 de militari ucişi în misiunile executate în teatrele de operaţii

06 Sep 2019 4502

Militar român, căzut la datorie astăzi, în Afganistan

05 Sep 2019 735

Klaus Iohannis”Resping categoric propunerile înaintate pentru miniștrii interimari și avertizez PSD să pună rapid capăt acestei crize politice”

05 Sep 2019 684

Ceremonii miltare pentru meritele infanteriștilor marini întorși din Afganistan

04 Sep 2019 553

Au trecut 13 ani de când primul militar din Constanţa a căzut în teatrele de operaţii. O stradă din Murfatlar îi poartă numele

20 Jun 2019 3108

Constanța Un militar care a participat la misiuni în Afganistan a ajutat la salvarea bărbatului în pericol de înec

10 Jun 2019 1249

Explozie în Afganistan a unei maşini-capcană care viza un convoi militar străin. Mai multe persoane au fost ucise

31 May 2019 3827

Eroii nu mor niciodată. O adevărată tragedie. A zăcut opt luni de la atacul talibanilor în Afganistan

09 May 2019 3551

MApN, informaţii noi despre starea de sănătate a celor doi militari răniţi în Afganistan

25 Apr 2019 791

Doi dintre militarii răniți în Afganistan au fost transportați în Germania. În ce stare sunt ceilalți militari răniți

16 Apr 2019 3203

Ei sunt cei patru militari răniţi în Afganistan! Au mai fost plecaţi în misiuni. Unul din ei urmează să se căsătorească

14 Apr 2019 2804

Slujbă de pomenire în Afganistan în memoria generalului de brigadă Adrian Soci. A condus Brigada 9 Mecanizată „Mărășești”

25 Mar 2019 829

Interviu online cu caporal sanitar Elena Croitoru, de la Batalionul Logistic din cadrul Brigăzii 9 Mecanizate „Mărăşeşti“ Constanţa „Una dintre calităţile absolut necesare pentru o femeie în Armată este atitudinea“ (video)

16 Mar 2019 4583

Ceremonie de repatriere a militarilor din Teatrul de Operaţii Afganistan la Murfatlar, județul Constanța (galerie foto)

13 Mar 2019 694

Ministrul apărării naţionale, Gabriel Leş participă la ceremonia de repatriere din Afganistan a „Şoimilor Carpaţilor”

28 Feb 2019 1344