Oficial de la MApN Un militar român a murit într-un atac din Kabul (Afghanistan)

Un militar român a murit, joi, într-un atac din Kabul (Afghanistan), spun surse oficiale pentru stiripesurse.ro

Gândul.info arată că „o maşină încărcată cu explozibil a fost detonată joi în estul capitalei afgane Kabul, în apropierea zonei în care se află misiunile diplomatice străine, printre care ambasada Statelor Unite şi sediul misiunii NATO, au anunţat oficialii locali, citaţi de Associated Press“.

„Cel puţin trei persoane au murit şi alte 30 au fost rănite, a transmis directorul spitalului la care au fost transportate victimele. Firdaus Faramarz, purtător de cuvânt al poliţiei din Kabul, a anunţat că explozia a avut loc în Districtul Nouă al Poliţiei şi cel mai probabil a vizat zona Shashdarak, în care se află sediile serviciilor naţionale de securitate din Afganistan“, potrivit Gândul.info.

„Condoleanțe familiei soldatului român căzut astăzi la Kabul și tuturor celor care au pierdut pe cineva. Este încă o tragedie, încă un eveniment cumplit care ne îndurerează, ne zdruncină, dar ne și obligă, în egală măsură, să continuăm să condamnăm și să luptăm cu toate forțele împotriva terorismului, acest flagel menit să semene ură și teamă. Sunt cu sufletul alături de cei aflați în durere și reiterez ferm sprijinul Guvernului României pentru acțiunile de instaurare a păcii și stabilității în Afganistan.“, a scris Viorica Dăncilă, premierul României pe Facebook.
 

Oficial de la MApN:

Un militar român şi-a pierdut viaţa astăzi, 5 septembrie, în jurul orei 11.40, ora României, în Afganistan, în timpul executării unei misiuni de patrulare mixtă în apropiere de Zona Verde din Kabul.
Informații suplimentare referitoare la identitatea militarului vor fi difuzate după anunțarea familiei acestuia, conform procedurilor în vigoare.
Conducerea Ministerului Apărării Naţionale își exprimă regretul pentru moartea militarului român și este alături de familia îndoliată.

Mesajul preşedintelui României:

Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a transmis joi, 5 septembrie a.c., un mesaj de condoleanțe, în urma atacului terorist comis la Kabul, Afganistan, soldat cu decesul unui militar român:

„Îmi exprim întreaga compasiune pentru pierderea vieții militarului român, care a decedat, în această dimineață, în Kabul, Afganistan, în urma unui atentat terorist executat cu un dispozitiv exploziv improvizat asupra autovehiculului pe care-l conducea.



Armata României este și va continua să fie o instituție fundamentală a națiunii noastre, care merită recunoștința și prețuirea tuturor românilor și care-și va face în continuare datoria, alături de aliații și partenerii noștri, pentru menținerea păcii și securității internaționale.

Prezența militarilor români în Afganistan, ca și în alte teatre de operații, este o dovadă a statutului României de furnizor de securitate și stabilitate și o componentă importantă a apartenenței noastre la comunitatea euroatlantică.

Transmit condoleanțe familiei îndoliate și le sunt alături în aceste momente dureroase.”


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Un an de la moartea militarului american Nicholas D. Goshen, în baza NATO de la Kogălniceanu

06 Sep 2023 779

Eroii nu mor niciodată! Cine este eroul pe care îl pomenim azi, căzut la datorie în Afganistan

03 Apr 2023 1641

Mort în Afganistan. Cine este eroul Armatei Române pe care îl pomenim astăzi

30 Mar 2023 1053

Căzut la datorie în Afganistan. Cine este eroul Armatei Române pe care îl pomenim astăzi

26 Feb 2023 1072

In memoriam A murit la trei zile după atacul asupra TAB-ului în care se afla. A fost decorat cu Ordinul „Virtutea Militară" în grad de Cavaler, cu însemn de război.

14 Nov 2022 1603

Militarul american decedat în baza NATO de la Kogălniceanu ar fi împlinit 41 de ani

27 Oct 2022 6634

Eroii nu mor niciodată! Au trecut nouă ani. Doi militari din Forţele Navale căzuţi în Afganistan. Unul era din judeţul Constanţa

22 Sep 2022 1351

In memoriam. Căzut la datorie. 14 ani de la atacul asupra transportorului în care se afla. Un militar cu experienţă în Legiunea Străină

13 Jun 2022 1258

Eroii nu mor niciodată Au trecut 12 ani de când sublocotenentul (pm) Valerică Leu a căzut la datorie în Afganistan (GALERIE FOTO)

12 May 2022 1231

In memoriam Au trecut 11 ani. Cine este militarul-erou căzut în urma unui atac cu un dispozitiv exploziv improvizat în Afganistan

10 May 2022 1186

Un militar rănit în Afganistan va testa un model de mașină adaptat persoanelor cu deficiențe

28 Apr 2022 1093

Eroii nu mor niciodată! 13 ani de la sacrificiul suprem al maiorului erou (pm) Tiberius-Marcel Petre

03 Apr 2022 2295

Președintele Klaus Iohannis „În urmă cu 18 ani a căzut la datorie primul militar român în teatrul de operaţii din Afganistan“

11 Nov 2021 1162

Constanța. Militar rănit în Afganistan, în Ștafeta Veteranilor Ionel-Eugen Bida - „Avem datoria să cinstim sacrificiul eroilor neamului“ (galerie foto)

09 Oct 2021 3527

S-a aruncat în faţa unei bombe, pentru a-și salva camarazii Olteanu Cătălin, militar erou al Armatei Române, va participa la Invictus Games

27 Sep 2021 7331