Tatarii isi reneaga liderii

Banul, ochiul dracului si la islamici

In urma articolului "Razboi pentru un loc in Parlament", publicat de cotidianul nostru, Memet Faruc a decis, deocamdata neoficial, sa nu mai candideze pentru nici o functie in cadrul Uniunii Democrate a Tatarilor Turco-Musulmani din Romania * Aceasta schimbare de macaz se datoreaza acuzatiilor aduse de un grup de membri care spun ca vicepresedintele Faruc si deputatul Sali Negiat isi "fac cartile" pentru a-si imparti functiile in cadrul Uniunii * Grupul de initiativa ii acuza pe cei doi ca au inselat asteptarile tatarilor si ca au deturnat fonduri destinate comunitatii * Faruc si Negiat se apara spunand ca din fondurile respective au cumparat doua sedii, la Medgidia si Mangalia * Surse din interiorul Uniunii ne-au declarat ca la Medgidia sediul a costat 380 de milioane, iar reparatia lui, care a fost facuta de firma varului presedintelui filialei, 800 de milioane * La Mangalia, presedintele filialei, Zeadin Sevinci, a platit 180 milioane lei din banii Uniunii pentru un apartament cu doua camere * Zeadin Sevinci mai poseda pe aceeasi scara un apartament cu trei camere pe care il foloseste in interes personal si care a costat 120 de milioane

Articolul cu titlul "Razboi pentru un loc in Parlament", publicat in editia din 28-29 februarie, a starnit controverse puternice la Uniunea Democrata a Tatarilor Turco-Musulmani din Romania. Surse din interiorul Uniunii afirma ca vicepresedintele Memet Faruc nu a rezistat presiunilor facute asupra lui in urma articolului si a anuntat, neoficial deocamdata, ca nu vrea sa mai candideze pentru nici o functie din cadrul UDTTMR. In paralel, grupul de initiativa care ne-a trimis zilele trecute la redactie o scrisoare acuzatoare la adresa actualilor lideri ai Uniunii, in frunte cu Sali Negiat si Memet Faruc, continua atacul si ofera informatii despre modul, ilegal din punctul lor de vedere, in care au fost achizitionate sediile din Medgidia si Mangalia.Decizia lui Faruc de a nu mai candida vine pe fondul unor conflicte mai vechi din cadrul UDTTMR, care s-au accentuat pe masura ce se apropie alegerile. Un grup de membri ai comunitatii tatare s-a adresat redactiei pentru a prezenta problemele cu care se confrunta Uniunea Democrata a Tatarilor Turco-Musulmani din Romania in acest moment. Semnatarii documentului sunt convinsi ca deficitul de imagine al UDTTMR e o urmare a comportamentului deputatului Uniunii, Sali Negiat, si a vicepresedintelui Memet Faruc. Reprezentantii Uniunii Democrate a Tatarilor Turco-Musulmani afirma ca actualul deputat si actualul vicepresedinte au inselat asteptarile membrilor Uniunii, tineretului, intelectualilor si ale intregii comunitati musulmane in privinta alegerilor locale si judetene din anul 2000, nereusind sa ocupe nici un loc de consilier in nici o localitate din tara. Grupul de initiativa din cadrul comunitatii tatare atrage atentia ca acum, in preajma alegerilor locale, cand in cadrul Uniunii Tatarilor Turco-Musulmani ar trebui sa primeze pregatirea alegerilor locale, Sali Negiat si Memet Faruc vor sa organizeze alegeri pentru functii de conducere in Uniune, pe care spera sa le castige, si sa se aseze din nou in fruntea listelor. Semnatarii textului se intreaba "incotro si cu ce scop au fost deturnate donatiile, aproximativ 23.000 de dolari, bani care au fost dirijati in directii necunoscute in loc sa fie indreptati spre ajutorarea celor nevoiasi si stimularea tinerilor merituosi, asa cum prevede statutul Uniunii". O alta problema ar fi ca Uniunea nu mai poate fi condusa de persoane in varsta in proportie de 80% si profitori de meserie, cum sunt catalogati liderii Negiat, Faruc sau Duagi. Grupul de initiativa sustine ca UDTTMR trebuie sa se debaraseze de "paraziti si ruginiturile care-si fac veacul pe langa conducerea Uniunii" si sa contribuie la promovarea unor tineri competenti si educati.

Deturnare via Crimeea

Pentru a se apara, actualul prim-vicepresedinte al UDTTMR, Memet Faruc, si presedintele Timusin Iusuf neaga toate acuzatiile din scrisoarea sosita la redactie. In replica la acuzatia de frauda pe care le-a adus-o grupul de initiativa, liderii UDTTMR precizeaza ca, la inceputul anului trecut, "Uniunea a fost controlata de Curtea de Conturi si Politia Economica si nu s-a gasit nimic semnificativ". Pentru toti banii cheltuiti s-a gasit justificare, mai putin in cazul a 30 de milioane lei. "Pe vremea aceea presedinte era Sali Negiat. Restul banilor au fost investiti pentru un sediu in Medgidia si acum avem un cont bancar in care exista valuta ramasa dupa efectuarea cheltuielilor respective. In acest interval am cumparat un apartament in Mangalia si am acordat ajutoare pentru bolnavi, handicapati si tatari din Crimeea". Negiat si Faruc "uita" insa sa intre in amanunte cu privire la sediile din cele doua orase, Medgidia si Mangalia. Surse din interiorul Uniunii, care au dorit sa isi pastreze anonimatul, ne-au ajutat sa dezlegam misterul. Acestea spun ca sediul din Medgidia a fost cumparat cu 380 de milioane si a fost renovat de catre firma varului primar al presedintelui filialei Medgidia, Bechis Kiazim, care ar fi primit nu mai putin de 800 milioane lei pentru aceasta comanda! Aceleasi surse afirma ca Uniunea a cumparat un apartament la Mangalia, supraevaluand pretul. Zeadin Sevinci, presedintele filialei Mangalia a UDTTMR, a cumparat doua apartamente in acelasi bloc, la scari diferite. Unul de trei camere, pe care l-a transformat in cabinet medical, pe care a platit 120 milioane lei, si un altul, pentru Uniune, de numai doua camere, pe care a dat insa mai multi bani, 180 milioane! Prin urmare, la Uniune situatia e foarte tensionata si ramane de vazut ce va face deputatul Sali Negiat, in contextul abdicarii prietenului sau Memet Faruc. Contactat telefonic, Faruc nu a negat zvonurile conform carora ar dori sa se retraga de la conducerea Uniunii.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Florin Mitroi, candidatul PNL pentru președinția CCJ vrea să reabiliteze Palatul Copiilor aflat într-o paragină de nedescris (VIDEO)

19 Apr 2024 435

ZIUA LIVE. Claudiu Palaz (ADU) „Fără viziune nu ai ce căuta la CJC ! Altfel, te duci doar pentru secretară, telefon și mașină!" (VIDEO)

16 Apr 2024 609

Horia Constantinescu a demisionat din funcția de președinte al ANPC pentru a candida la Primăria municipiului Constanța

15 Apr 2024 683

Averea și interesele Iuliei-Laura Opariuc-Dan, desemnată președintele Biroului Electoral Județean Constanța

15 Apr 2024 478

ZIUA LIVE Despre maturitate politică. Claudiu Palaz explică de ce candidează la președinția Consiliului Județean Constanța!

15 Apr 2024 549

Alin Burcea este noul președinte ANAT (GALERIE FOTO)

12 Apr 2024 537

Ședință de desemnare a președinților birourilor electorale de circumscripție, la Tribunalul Constanța

12 Apr 2024 724

Avocatul Alexandru Bajdechi, fostul președinte al Asociației Elevilor Constanța, a dat în judecată Ministerul Educației. Cere depăgubiri de zeci de mii de lei

10 Apr 2024 3374

Complexul Cleopatra din Mamaia, deținut de famila lui Vasile Chirondojan, fost consilier local din Constanța, de vânzare. Iată cât cer proprietarii!

02 Apr 2024 13950

Dosarul privind Herghelia Mangalia și lacul Corbu, amânat pentru finele lunii! Se pregătește audierea lui Ionuţ Ţiţimeaua, fost director în CJC

01 Apr 2024 905

Candidatul PSD la Primăria Constanța, Horia Constantinescu, și-a anunțat demisia din fruntea ANPC

28 Mar 2024 906

Baza sportivă de pe malul lacului Siutghiol, din Constanța, miza unui proces intentat de Clubul Sportiv Electrica Președinte Dumitru Frățilă face acuzații -„Nu ne putem desfășura activitatea!“

23 Mar 2024 1932

Scupra, primar Ovidiu „Nu mă interesează funcțiile în partid. (...) Florin Mitroi știe că se bazează pe sprijinul meu! "

17 Mar 2024 1307

UPDATE George Scupra a demisionat din funcția de președinte al Ligii Aleșilor Locali din organizația județeană a PNL Constanța (VIDEO)

17 Mar 2024 2806

UPDATE Trei primari PNL din județul Constanța, vizați de intoxicări din partea PSD Constanța (VIDEO)

17 Mar 2024 6819