Ţine cu dinţii de BMW Cum trage Cristel de timp cu executarea X5-ului

cap_4.jpgFirma lui Cristian Marian Gheorghiu a obţinut în instanţă suspendarea executării silite privind BMW-ul X5 pentru care nu s-au mai achitat ratele din octombrie 2009

Închis şi condamnat în primă instanţă la şapte ani de detenţie pentru tentativa de furt eşuată de la depozitul de bijuterii aparţinând SC Sevda Impex SRL, renumitul Împărat Cristel, pe numele adevărat Cristian Marian Gheorghiu a reuşit între timp să oprească firma de leasing să-i ia de sub nas bijuteria de X5-ul pentru datorii neachitate. Procesul privind executarea silită a societăţii lui Cristel se judecă încă la instanţele constănţene, următoarea înfăţişare fiind programată să se desfăşoare pe data de 2 mai. Între timp, magistraţii Judecătoriei Constanţa au dispus suspendarea executării silite îndreptate de firma de leasing împotriva societăţii lui Gheorghiu.

Aşa cum arătam în cursul anului trecut, firma Credit Europe Leasing IFN SA s-a adresat judecătorilor constănţeni, solicitând încuviinţarea executării silite a societăţii Crys&Gabi SRL, solicitarea fiind admisă iniţial astfel cum a fost formulată. Concret, firma de leasing încearcă recuperarea unui bolid de toată frumuseţea, un BMW X5 înmatriculat sub numărul B 28 CFD. Autoturismul fusese dobândit de SC Crys&Gabi SRL Constanţa în baza contractului de leasing încheiat pe data de 12 decembrie 2007, documentul fiind semnat de însuşi Cristian Gheorghiu, la data acea liber. Numai că anii au trecut, iar societatea individului cunoscut ca unul dintre liderii lumii underground constănţene a încetat să-şi mai achite dările lunare stabilite prin contract către Credit Europe Leasing IFN SA.

Bolid „săltat" pentru 400 de milioane de lei vechi

Mai exact, ultima lună în care firma lui Cristel a plătit pentru X5 a fost septembrie 2009, iar după patru luni societatea de leasing s-a adresat instanţei, solicitând încuviinţare pentru a demara procedura executării silite, în vederea recuperării X5-ului. De menţionat că, la vremea respectivă, datoriile pe care Crys & Gabi le acumulase faţă de Credit Europe Leasing se ridicau la circa 400 de milioane de lei vechi. Iniţial, Judecătoria Constanţa a încuviinţat cererea de executare silită, iar astfel firma de leasing a început demersurile în vederea recuperării maşinii. Coincidenţă sau nu, nu a trecut mult de la pronunţarea instanţei, că la Secţia 4 a fost înregistrată o plângere penală din partea lui Cristel, prin care individul reclama că i s-a furat maşina.

Autoturismul, sustras de un om mic sufleteşte

Culmea, bolidul cu pricina era taman X5-ul care urma să fie preluat de firma de leasing. Mai exact, la sfârşitul lunii mai 2010, Gheorghiu s-a dus cu jalba-n proţap - vorba vine - la Secţia 4, pentru a reclama că a fost prădat, lipsit în modul cel mai hain de bolidul său de suflet, un BMW X5. Mai mult decât atât, se pare că individul fusese trădat de un prieten, căruia i-ar fi împrumutat maşina să se „dea" cu ea, însă acesta, om mic sufleteşte, a fugit cu bolidul presupusului lider al lumii underground din Constanţa. În paralel cu dispariţia mai degrabă misterioasă a X5-ului drag sufletului lui Cristel, firma Crys&Gabi făcuse o contestaţie la executare împotriva societăţii de leasing, dosarul fiind înregistrat tot la Secţia civilă a Judecătoriei Constanţa. În cele din urmă, în luna septembrie 2010, judecătorii au admis cererea formulată de contestatorul SC Crys&Gabi SRL în contradictoriu cu intimatul Credit Europe Leasing IFN. „Dispune suspendarea executării silite care face obiectul dosarului de executare nr. 157/2010 al BEJ Deacu Vasile şi Gavrilescu Alin Mihail, în temeiul titlului executoriu Contract de leasing financiar nr. 8813/12.11.2007, până la soluţionarea contestaţiei la executare formulată în dosarul nr. 13097/2122010 al Judecătoriei Constanţa", se arată în hotărârea instanţei. De precizat că, la momentul la care s-a decis suspendarea executării silite, Cristel fusese deja închis pentru tentativa de jaf de la Sevda Impex şi se afla în detenţie. Totuşi, atât i-a trebuit: în mod curios, de la momentul la care instanţa a decis suspendarea executării silite, judecarea dosarului pe fond a început să se tot amâne.

Expertiza, bat-o vina!

În octombrie 2010 s-a acordat termen pentru a se depune onorariul de expert, în noiembrie şi decembrie 2010 procesul s-a amânat pentru lipsa raportului de expertiză, în februarie 2011 dosarul a suferit o nouă amânare, de această dată pentru comunicarea raportului de expertiză, iar, în cele din urmă, la sfârşitul lunii trecute, cauza s-a amânat din nou, din cauza lipsei dosarului de fond. În aceste condiţii, noua înfăţişare a fost fixată pentru data de 2 mai, fiind programată să se desfăşoare la Judecătoria Constanţa. Surse avizate susţin că nu este exclus ca aceasta să fie o tactică de tergiversare, pentru a se amâna cât mai mult executarea silită şi pierderea X5-ului „vânat" de firma de leasing şi ţinut cu ghearele (deşi nu la propriu) de societatea lui Cristel.

Firmă luată de la Dumitriţa

În ceea ce priveşte societatea Crys&Gabi, este de menţionat că aceasta a fost înfiinţată în luna martie 1996 şi, potrivit datelor afişate pe site-ul www.vrajitorul.eu, se ocupă cu „recuperarea materialelor reciclabile sortate". Cristel a devenit asociat unic al firmei în 2005, când i-au fost cedate celelalte 50 de procente din societate pe care le deţinea Dumitriţa Gheorghiu. „Asociatul Gheorghiu Cristian Marian declară că este de acord cu primirea părţilor sociale, a luat cunoştinţă de prevederile actului constitutiv şi de situaţia financiar-contabilă a societăţii şi din momentul semnării prezentului act adiţional devine asociat unic şi administrator cu drepturi depline", se arată în documentul publicat în Monitorul Oficial nr. 3370/2005.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

CFR SA printr-o firmă din Constanța, răspuns negativ privind intrarea în legalitate a unei construcții

08 Jan 2023 2269

Vești bune din Italia 10 dintre românii daţi dispăruţi în urma cutremurului au fost găsiţi în viaţă

28 Aug 2016 2896

Voceaconstantei.roCamerele Implantabile, un confort pentru pacienții aflați sub tratament chimioterapic

21 Jul 2016 3109

Poliţiştii constănţeni au desfăşurat activităţi de informare a turiştilor din Vama Veche

07 Jul 2016 3368

Sticla de Aqua Carpatica dispare

23 Jun 2016 4315

Voceaconstantei.ro Hirudoterapia, terapia cu ajutorul lipitorilor

24 Apr 2016 4861

UPDATE 5- Robert Popa, copilul dat dispărut de aseară, a recunoscut că și-a petrecut noaptea la un coleg

26 Nov 2015 4475

Propunere legislativă pentru respectarea utilizării limbii române ca limbă oficială a statului român

31 Aug 2015 2223

Andreea Marta, condamnată în dosarul prostituatelor de lux

21 Jul 2015 5216

Romania Comunista sau ultima din CEE

10 Jun 2015 2209

Astrocafe.ro Horoscopul săptămânal - 27.10.2014 – 02.11.2014

27 Oct 2014 3929

Avionul Air Algerie, disparut de pe radare, s-a prabusit. La brodul navei se afla si un roman

24 Jul 2014 3621

Inspectoratul de Poliţie Al Judeţului Constanţa - buletin de presă

26 Jun 2014 2996

Buletin de presa IPJ

05 May 2014 2862

Centrul natura Strategie tratament

26 Apr 2014 12480