Tovarăşul lui Vasea, la instanţă Cine îl judecă pe Cherim Ferat

Judecat pentru tentativă de omor calificat şi cunoscut drept apropiat al fraţilor Vasea, renumitul constănţean Cherim Ferat este la mila judecătoarei Isabelle Tocan, din cadrul Curţii de Apel Bucureşti. Magistratul bucureştean a făcut parte din completul care a respins recursul DNA împotriva lăsării în libertate a preşedintelui Camerei de Comerţ şi Industrie Bucureşti, Sorin Dimitriu şi prezidează completul de judecată care analizează cazul lui Ferat. De menţionat că dosarul a fost repartizat aleatoriu completului prezidat de judecătoarea Tocan, după ce judecătoarea Viorica Costiniu, alt magistrat cu rezonanţă, a formulat cerere de abţinere în cauză.

Procesul în care Cherim Ferat este judecat pentru tentativă de omor calificat şi alte infracţiuni s-a desfăşurat ieri la Curtea de Apel Bucureşti, însă până la închiderea ediţiei, şedinţa de judecată nu se terminase încă. Constănţeanul este acuzat de procurorii bucureşteni că ar fi încercat să-l omoare pe luptătorul de kempo Bogdan Paul Badea, în timpul unui scandal produs în clubul din Capitală Bamboo, în noaptea de Revelion. Alături de Cherim Ferat, mai sunt judecaţi şi Samir Marian Ghiţă, Adrian Nicolescu, avocatul stagiar Ernis Sali, Mirel Drăgan, Mihai Gheorghe şi Nicu Lazăr, procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie acuzându-i pe toţi că ar fi luat parte la altercaţia din club. În proces, Spitalul Clinic de Urgenţă Floreasca s-a constituit parte civilă, solicitând contravaloarea pentru zilele de spitalizare care au fost necesare pentru a le pune pe picioare pe victimele din club. Alături de spital, cei care au mai ridicat pretenţii civile în cauză au fost Bogdan Paul Badea, Mihai Bibac şi Ştefan Gavrilă.

Cât are judecătoarea

Numele judecătoarei Isabelle Tocan nu este străin presei, magistratul făcând parte din completul care a decis respingerea recursului procurorilor anticorupţie împotriva lăsării în libertate a preşedintelui Camerei de Comerţ şi Industrie Bucureşti, Sorin Dimitriu. În declaraţia de avere a judecătoarei bucureştene, magistratul a precizat că deţine un teren intravilan de 1.000 mp în Bucureşti, suprafaţa fiind cumpărată în 2007 împreună cu soţul, care este de altfel şi proprietarul autoturismului Suzuki Swift al familiei Tocan, fabricat în 2008. Magistratul care îl judecă pe Cherim Ferat deţoine şi bijuterii achiziţionate în perioada 2009-2010, în valoare aproximativă de 5.000 de euro, iar în 2010, soţul său a vândut un apartament pentru suma de 71.000 de euro. Judecătoarea are în bancă circa 10.000 de euro şi aproximativ 18.000 de lei. Datoriile se ridică la 101.969,44 de euro, în urma unui contract de împrumut scadent în anul 2037. Venitul anual în 2010 al judecătoarei s-a ridicat la circa 130.000 de lei, din activitatea desfăşurată la Tribunalul Bucureşti şi la Şcoala Naţională de Grefieri, dar şi din cedarea drepturilor de autor. Soţul său a realizat circa 120.000 de lei, din salariu şi închirierea unui imobil. Oficial, judecătoarea lui Cherim nu are niciun interes.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.