Trafic de influenţă la sucursala din Constanţa? Liviu Petrache, directorul de Dezvoltare al SMART SA, trimis în judecată



Ieri, procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Secţia de combatere a corupţiei au dispus trimiterea în judecată, sub control judiciar, a lui Liviu Petrache, fostul director al Direcţiei de Mentenanţă şi Dezvoltare din cadrul Societăţii pentru Servicii de Mentenanţă a Reţelei Electrice de Transport (SMART) SA (societate de interes naţional deţinută de stat). Acesta este suspectat de trafic de influenţă.
 
În cauză a mai fost deferit Justiţiei şi Marius Merfu, administrator al unei societăţi comerciale, bănuit de cumpărare de influenţă.
 
În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut că, „în perioada 20 - 30 aprilie 2015, inculpatul Petrache Liviu, în calitate de director al Direcţiei Mentenanţă şi Dezvoltare a SC SMART SA, a pretins şi a primit pentru sine şi pentru alţii, de la inculpatul Merfu Marius, patru telefoane mobile, în valoare totală de circa 16.000 de lei, în schimbul intervenţiilor sale la nivelul decidenţilor din cadrul Sucursalei Constanţa a societăţii de stat SC SMART SA, pentru plata unei facturi către firma cumpărătorului de influenţă“.
 
„Concret, inculpatul Petrache Liviu a pretins şi primit cele patru telefoane mobile în schimbul promisiunii de intervenţie, astfel încât să fie aprobată achitarea unei facturi emise de societatea inculpatului Merfu Marius. Ulterior, ca urmare a înţelegerii dintre cei doi, omul de afaceri i-a remis, printr-un intermediar, inculpatului Petrache Liviu un colet ce conţinea patru telefoane mobile marca Samsung Galaxy S6 Edge“, conform procurorilor DNA.
 
În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informaţii. Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bucureşti.
 
În prezent, potrivit Registrului Comerţului, Marius Merfu apare în următoarele firme: A & M Trading SRL, Craiova, aflat în lichidare, Electropower Systems SRL, din Bucureşti, aflată în funcţiune, dar şi în PFA Marius Merfu, Bucureşti, în funcţiune. 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Directorul Liviu Petrache și administratorul Marius Merfu din cadrul SMART SA, trimiși în judecată

14 Dec 2015 2467

UPDATE 4. Intervenţii la Sucursala Constanţa Liviu Petrache, director al Direcţiei Mentenanţă şi Dezvoltare a SC Smart SA, sub control judiciar (document)

19 Nov 2015 3588