Tragedia a stârnit o adevarată revoltă în România! Femeia din Constanța care a murit după ce a căzut de la balconul în flăcări ar fi împlinit azi 57 de ani

  • Incendiul a avut loc pe data de 16 februarie 2021, în centrul municipiului Constanța, pe bulevardul Mamaia.


Simona Stoica, femeia din Constanța care a murit, la jumătatea lunii trecute, după ce a căzut de la balconul în flăcări, ar fi împlinit azi 57 de ani.


În continuare, procurorii militari din cadrul Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti continuă cercetările în dosarul penal deschis după tragedie și fac cercetări in rem (cu privire la faptă), pentru neglijență în serviciu.


În paralel, procurorii din cadrul Parchetului Judecătoriei Constanța au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă și distrugere.


Amintim că moartea femeii a stârnit o adevarată revoltă în România.


Pompierilor constănțeni li se impută că autospeciala de salvare și intervenție de la înălțime a ajuns prea târziu, aspect comentat și de Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență: „autoscara care era la detașamentul apropiat apartamentului era defectă. Din cauza asta au plecat primele mașini de intervenții din zona apropiată și autoscara, care este la un alt detașament, la 8 kilometri distanță, în mod normal trebuia alertată imediat și plecată“.


După tragedie, colonelul Cristian Mihail Amarandei, împuternicit inspector șef al Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dobrogea“ al judetului Constanța, a declarat că se va verifica „punct cu punct, pas cu pas, cum s-au desfășurat operațiunile de alertare, de alocare de resurse, de organizare și desfășurare a intervecției“.


„Să vedem unde sunt acele disfuncționalități care au condus la producerea unei neînțelegeri în ceea ce privește modul cum am ajuns la locul intervenției forțele alocate. Din păcate, s-au strecurat niște erori în ceea ce privește timpul în care a ajuns la locul intervenției autoscara. Autoscara fiind o autospecială din cadrul altui detașament, Detașamentul Palace, acesta se află la o distanță de aproximantiv 8-9 km, față de locul producerii incendiului. Din datele ulterioare s-a constatat că această autospecială a ajuns în jurul orei 9.41, şi nu cum s-a declarat iniţial, 9.27. În mod normal, autoscara trebuia solicitată după primirea apelului şi după ce erau alertate echipajele de la Detaşamentul Fripis. Există o neconcordanţă între ceea ce comunică personalul de serviciu din dispecerat şi ceea ce ne comunică personalul de serviciu de la Detaşamentul Palas. Momentul anunţării din dispecerat este ora 9 şi 17 minute. Timpul până când echipajul a fost alertat nu este explicat de personalul de serviciu de la Detaşamentul Palas. Acum încă suntem în cercetare, atât comisia constituită la nivelul inspectoratului, cât şi comisia venită de la IGSU. Credem că a fost o eroare la Detaşamentul Palas”, a mai completat șeful ISU Dobrogea.



Citește și

ISU Dobrogea răspunde la întrebările ZIUA de Constanța
Care este cea mai veche autoscară din județul nostru și unde este amplasată. Ce dotări au cele mai noi

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Primăria Constanța va fi despăgubită de o femeie condamnată și obligată să-și demoleze balconul

21 Feb 2022 4104

Pompierii, nevinovați! Procurorii militari au închis dosarul femeii care a căzut de la etajul șase al unui bloc din Constanța (VIDEO)

19 Jan 2022 5107

Salvatorii de la ISU Constanța, anchetați! Expertiză și noi audieri. Procurorii militari mai au nevoie de timp în cazul femeii care a căzut de la etajul șase

10 Jul 2021 3436

O femeie din Constanța a fost condamnată pentru continuarea unor lucrări la un balcon fără autorizație de construire. Dosarul se va rejudeca

25 Mar 2021 1645

Continuarea lucrărilor fără autorizație de construire O femeie din Constanța a primit trei luni de închisoare pentru un balcon. Primul termen în apel, în martie

22 Feb 2021 2666

Oficial de la ISU Dobrogea Noi declarații în legătură cu incendiul din Constanța unde o femeie s-a aruncat de la balcon

18 Feb 2021 1972

Video Șeful ISU, Cristian Mihai Amarandei, precizări importante despre incendiul puternic de pe bulevardul Mamaia

17 Feb 2021 4564

Incendiu puternic pe bulevardul Mamaia. O femeie a sărit de la balcon Ce spune șeful ISU Dobrogea. Care este procedura în astfel de situații. Trebuia folosită salteaua de salvare?

17 Feb 2021 3651

Dramatic Fiul femeii care s-a aruncat de la balconul în flăcări a murit în urmă cu o lună. Cauza incendiului ar fi altarul improvizat în casă

16 Feb 2021 23364

VIDEO Momentul în care femeia cade de la balconul cuprins de flăcări, în Constanța

16 Feb 2021 10507

O femeie cere dreptate, după ce apartamentul i-a luat foc de Revelion din cauza materialelor pirotehnice (video)

25 Jan 2016 2435

Bunică încuiată pe balcon de nepotul de doi ani

02 Feb 2015 1650

UPDATE. Femeie încuiată pe balcon de copilul de 2 ani Deblocare de uşă pe strada Zmeurei

01 Feb 2015 1970