Tragedie Microbuz supraaglomerat răsturnat la Topraisar. Doi morţi, dintre care o elevă, şi 20 de răniţi (galerie foto)

Ceaţa care s-a lăsat peste judeţul Constanţa în cursul zilei de ieri a pus probleme şoferilor din mai multe zone. Din păcate, o tânără de 17 ani şi un bărbat de 37 de ani s-au stins în urma unui tragic accident la Topraisar, când un microbuz de transport persoane s-a răsturnat în câmp.
 
La ora 8:50, pe ruta Negru Vodă - Constanţa, şoferul de pe microbuz a pierdut controlul volanului şi a ajuns în câmp, după ce s-a răsturnat vehiculul. Dat fiind faptul că erau 21 de pasageri în microbuz, capacitatea fiind depăşită, şase dintre ei se aflau în picioare. 20 de persoane au ajuns la spital, iar alte două au fost declarate decedate. Este vorba despre Mihaela, o tânără de doar 17 ani care s-a stins sub fiarele microbuzului, şi un bărbat de 37 de ani, de loc din General Scărişoreanu.
 
Carosabilul acoperit de polei a dus la pierderea controlului direcţiei de mers, iar şoferul microbuzului nu a mai putut stăpâni vehiculul. Toţi răniţii au fost luaţi de ambulanţe şi transportaţi la spital cu vătămări corporale pentru îngrijiri medicale.
 

Avea doar 17 ani...

 
Doliu într-o familie din localitatea Tătaru, comuna Comana, judeţul Constanţa! O tânără de 17 ani, Mihaela, se numără printre victimele accidentului rutier grav de la ieşire din Topraisar, unde un microbuz s-a răsturnat. Două persoane au murit, dintre care şi minora menţionată. Rudele şi colegii au postat mesaje dureroase. Fata era elevă la  Liceul tehnologic „Gheorghe Miron Costin“ din Constanţa şi făcea naveta din comuna de reşedinţă.
 
„Dumnezeu sa te ierte, draga mea! Copil nevinovat”, „Dumnezeu să te odihnească în pace!”, „Condoleanţe Dumnezeu sa o odihnească în pace” sunt doar câteva din mesajele care au împânzit reţelele de socializare.
 

Oficial de la IPJ Constanţa

 
Poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Constanţa au fost solicitaţi să intervină, în jurul orei 08.50, la un accident rutier care a avut loc pe DN 38, la km 19+500m, în afara localităţii Topraisar, pe fondul  neadaptării vitezei la condiţiile meteo nefavorabile, respectiv ceaţă densă şi carosabil umed.
 
În accident a fost implicat un microbuz care efectua curse regulate de transport persoane, pe relaţia Negru Vodă - Constanţa, conducătorul auto pierzând controlul direcţiei de mers şi răsturnându-se în afara părţii carosabile. În urma accidentului rutier, un bărbat şi o femeie au decedat la faţa locului iar 20 de pasageri au fost transportaţi la spital, cu vătămări corporale, pentru îngrijiri medicale.
 

Mesajul Inspectoratului Şcolar Judeţean Constanţa

 
„Astăzi, 15.01.2020, în jurul orei 11.00, am fost informaţi telefonic de către directorul Liceului Tehnologic Gh. Miron Costin Constanţa despre un accident rutier pe drumul Topraisar- Amzacea în care a fost implicat un mijloc de transport în comun. Din datele pe care le avem până în prezent, putem confirma că în microbuzul respectiv se aflau două eleve de clasa a XI-a, navetiste, care se îndreptau spre instituţia de învăţământ pentru a participa la orele de curs. Conform declaraţiilor doamnei director, una dintre eleve a decedat”, a transmis inspectoratul şcolar.
 
„Este un eveniment regretabil şi gândurile noastre se îndreaptă către familia îndoliată, căreia îi transmitem sincere condoleanţe în aceste momente dificile”, a declarat inspectorul şcolar general prof. Sorin Mihai.
 

Starea victimelor

 
În urma accidentului rutier cu victime multiple produs pe DN 38, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă „Sf. Apostol Andrei” Constanţa au fost aduşi 20 de pacienţi. „De cum au început să ajungă ambulanţele, medicii de gardă i-au preluat şi au demarat investigaţiile. Toţi pacienţii care au fost aduşi la UPU sunt stabili, conştienţi şi colaboranţi. Până acum, patru dintre ei au fost internaţi, alţi patru au plecat cu recomandare de tratament în ambulatoriu, fără să necesite spitalizare. Restul sunt încă investigaţi sau monitorizaţi de către medicii din cadrul SCJU, majoritatea fiind pacienţi cu contuzii uşoare”, au transmis reprezentanţii Spitalului Judeţean Constanţa.
 

Un alt accident

 
Aproape concomitent, un alt accident rutier s-a produs între localităţile Dulceşti şi Pecineaga, judeţul Constanţa, ieri-dimineaţă, fiind implicate un autoturism şi un autobuz. Din accident au rezultat două victime: una cu fracturi costale şi una cu traumatism cranian grav. „Un accident a avut loc la ieşire din Dulceşti spre Pecineaga. Este vorba despre o coliziune între un autoturism şi un autobuz transport persoane (fără pasageri). Din primele date, sunt trei persoane rănite, conştiente şi cooperante”, transmite IPJ Constanţa.
 
Citeşte şi: 
 
UPDATE 8 Accident rutier mortal între Topraisar şi Amzacea. Un microbuz s-a răsturnat. 20 de răniţi şi două persoane decedate (galerie foto+video)
 
„Dumnezeu să o ierte” Una dintre persoanele decedate în accidentul de la Topraisar era minoră! Fata era elevă la Constanţa
 
Premisa unei tragedii. Greşeala fatală pe care a 
făcut-o conducătorul auto de pe microbuzul de la Topraisar
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

CJ Constanța achiziționează 25 de microbuze electrice pentru UAT-urile din județ (VIDEO)

24 Apr 2024 605

Consiliul Județean Constanța va semna contractul pentru dotarea cu microbuze electrice a școlilor din județ

22 Apr 2024 787

IGPR InfotraficTrafic îngreunat pe DN 28

12 Apr 2024 228

Angajări Constanța UAT Murfatlar angajează șofer de microbuz. Detalii

08 Apr 2024 549

Planul Roșu de intervenție activat la Techirghiol Mărturiile emoționante ale tatălui uneia dintre fetele rănite în urma impactului (VIDEO)

27 Mar 2024 5610

Planul Roșu de intervenție activat la Techirghiol Șoferița implicată în evenimentul rutier face declarații! (VIDEO)

27 Mar 2024 2241

A fost activat Planul Roșu de intervenție! UPDATE. Accident rutier între o mașină și un microbuz în Techirghiol. Mai mulți copii răniți (FOTO+VIDEO)

27 Mar 2024 6776

IGPR InfotraficTrafic ]ntrerupt pe DN 11

26 Mar 2024 312

IGPR InfotraficTrafic restricționat pe DN 22D

15 Mar 2024 420

UPDATE. Accident rutier în Tulcea. Doi elevi răniți în urma impactului dintre un autoturism și un microbuz școlar

15 Mar 2024 604

Pieton accidentat pe un microbuz pe strada Păcii din municipiul Tulcea

12 Mar 2024 710

În județul Constanța Articole de îmbrăcăminte contrafăcute, confiscate de poliţiştii de frontieră de la PTF Vama Veche

04 Mar 2024 518

IGPR InfotraficSituația traficului la ora 06

26 Feb 2024 402

Oficial de la IPJ Constanța despre accidentul rutier de la Nicolae Bălcescu (GALERIE FOTO+VIDEO)

23 Feb 2024 1274

Ce spun șoferii implicați în accidentul de la Nicolae Bălcescu, județul Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)

23 Feb 2024 2558