Tragedie pe autostrada Soarelui Trei ani de închisoare cu suspendare pentru trei tineri morţi

Aurel Ciocan, din Constanţa, trimis în judecată de procurorii Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă, a fost condamnat. Ciocan este acuzat de producerea accidentului rutier din data de 9 iulie 2007, când trei tineri au murit carbonizaţi după ce maşina în care se aflau a explodat.

Ieri, magistraţii din cadrul Judecătoriei Brăila a decis condamnarea lui Aurel Ciocan la trei ani de închisoare cu suspendare condiţionată a executării pedepsei sub supraveghere. Conform datelor obţinute de procurori, la data de 9 iulie 2007, în jurul orei 7.20, inculpatul Aurel Ciocan se deplasa pe autostrada A2, din direcţia Constanţa spre Bucureşti, conducând un ansamblu format din cap tractor marca MAN şi semiremorcă Schmitz. Organele de anchetă au mai spus că deplasarea se realiza în condiţii meteo favorabile, pe un carosabil uscat şi că la kilometrul 20, pe banda a II-a a autostrăzii, s-a înscris în depăşirea autotrenului autoturismul marca Dacia 1310. După deplasarea în paralel pe distanţa necesară depăşirii autotrenului, autoturismul s-a reînscris pe banda I, în faţa acestuia şi, în timp ce ambele vehicule se deplasau pe aceeaşi bandă, autoturismul a fost lovit, în partea din stânga spate, cu partea din dreapta faţă a capului tractor, au mai continuat oamenii legii.

În urma impactului, autoturismul a fost iniţial împins către înainte, pe o distanţă de aproximativ 40 de metri, după care a efectuat o rotire către dreapta, a traversat banda de urgenţă şi a căzut în şanţ, orientat cu partea din faţă către Constanţa, în direcţia opusă deplasării iniţiale. La scurt timp, autoturismul Dacia a luat foc şi, după ajungerea în şanţ, rezervorul acestuia a explodat, iar toţi ocupanţii, încarceraţi în interior, au decedat. Raportul expertizei tehnice efectuate în cauză a relevat că accidentul rutier s-a produs ca urmare a faptului că Ciocan ar fi avut un comportament ce a afectat siguranţa circulaţiei, nu ar fi păstrat, deşi ar fi avut posibilitatea, o distanţă suficientă până la autovehiculul din faţa sa, frânând cu mare întârziere autotrenul faţă de momentul la care ar fi trebuit şi putut să iniţieze această manevră, nesocotind regulile de circulaţie pe autostradă.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Accident rutier în zona Taberei Năvodari! Două autoturisme, implicate (GALERIE FOTO)

21 Apr 2024 761

Un șofer a reclamat la poliție că a fost implicat într-o tamponare pe bulevardul Aurel Vlaicu din Constanța! Incredibil ce au constatat polițiștii

21 Apr 2024 686

O agenție de turism s-a mutat la Constanța și și-a reluat activitatea după șapte ani

21 Apr 2024 384

Ce planuri are Horia Constantinescu pentru lucrările de pe bulevardul Aurel Vlaicu din Constanța

20 Apr 2024 633

Constanța Programul Teatrului „Căluțul De Mare” în următoarea perioadă

19 Apr 2024 364

Firma Kaad Print SRL din județul Constanța își schimbă sediul social

18 Apr 2024 335

Scenariu rupt din SF Pasajul rutier de la intersecția bulevardelor Tomis și Aurel Vlaicu va avea 5 deschideri (DOCUMENT)

18 Apr 2024 4742

Tribunalul Tulcea, achitare într-un dosar al DNA Constanța. Procesul a ajuns la Curtea de Apel

14 Apr 2024 446

Imobiliare Constanța Firma administrată de un consilier local PSD modifică din nou proiectul de pe bulevardul Aurel Vlaicu

13 Apr 2024 708

Intervenție a pompierilor ISU Dobrogea la Catedrala Sfinții Apostoli Petru și Pavel din Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)

10 Apr 2024 2507

Ce spune Aurel Butnaru, despre incendiul izbucnit la Hotelul Parc din Stațiunea Mamaia (GALERIE FOTO+VIDEO)

10 Apr 2024 1303

Știri Constanța Accident rutier pe strada Cerealelor din localitatea Tuzla

09 Apr 2024 673

Pieton rănit într-un accident rutier pe bulevardul Aurel Vlaicu din Constanța

09 Apr 2024 704

Cumpărări directe Constanța Primăria Năvodari închiriază autocisternă pentru udat spații verzi (DOCUMENT)

07 Apr 2024 1012

Incendiu la o anexă de pe bulevardul Aurel Vlaicu din Constanța. Constatările pompierilor

07 Apr 2024 781