„Trebuie să începem o discuţie, despre pensii, cu asociaţiile cadrelor militare în rezervă, de la Interne, servicii secrete, MApN"

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat aseară că separat de noua lege a pensiilor trebuie să înceapă, din luna august, discuţiile despre pensiile foştilor ofiţeri din MAI şi MApN pentru că el nu este de acord cu „catalogarea pensiilor acestor ofiţeri în categoria pensiilor speciale”.


 

„Această lege nu se referă la acele pensii de serviciu, sau pensii speciale, pensii ocupaţionale. În primul rând, aici trebuie să începem o discuţie cel puţin cu asociaţiile cadrelor militare în rezervă, că au fost de la Ministerul de Interne, că au fost de la serviciile secrete, că au fost de la Ministerul Apărării Naţionale, pentru că eu nu sunt de acord cu catalogarea pensiilor acestor ofiţeri în categoria pensiilor speciale, astea sunt pensii ocupaţionale.

Şi trebuie să ne uităm cu atenţie dacă tot ceea ce s-a spus despre aceste pensii este un adevăr generalizat sau sunt, într-adevăr, pensii normale, pensii mici în comparaţie cu alte pensii", a declarat Dragnea, joi seara, la România TV.

 
Liderul PSD a adăugat că nu este de acord cu blamarea celor „150.000, poate 200.000" de pensionari care intră în categoria cadrelor militare în rezervă.
 
Este la Parlament acum proiectul de adoptare a Ordonanţei 59, o să încep discuţiile în luna august cu o parte din colegii mei pe această lege, o să invităm şi asociaţiile respective pentru a găsi care este cea mai bună soluţie, adică să găsim calea justă. Niciodată n-am fost de acord cu a blama categorii întregi de pensionari pentru ca a ieşit undeva în evidenţă o pensie foarte mare. Eu nu am niciun fel de teamă. Aşa cum am avut curaj să începem discuţiile pe salarizare, cum am avut curaj să începem discuţia pe legea pensiilor, vom începe discuţia si despre aceasta categorie. Dar oamenii aceştia ce au? Trebuie sa fie respectaţi. Totuşi, ei au garantat cu viaţa, între aceşti oameni şi angajatori nu a fost un contract de muncă, a fost până la urmă un contract pe ordin", a adăugat Dragnea.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Nicolae Ifrim

10 Aug, 2018 23:40

Să ramina așa cum sunt.Sa muncească și dinsii pina 62 de ani să își facă contributivității. Cei care au peste 62 au destul. De ce sa ii mai susținem pe toți din banii noștrii. Trăiesc mai mult decât decente ceilalți. La muncă nu la întins mîna că cerșetorii.

E. P.

10 Aug, 2018 15:05

Poate mai tarziu decat niciodata ...sa se indrepte o nedreptate pe care Doamna Vasilescu si Domnul Dragnea ai facut -o militarilor prin OUG 59 / 2017. Domnul Dragnea a indulcit putin tonul acum si stim si de ce . Parca dintr o data la gasit mila si de militari . Doamne Ajuta ! Ca tot ne vorbesc frumos despre indreptarea inegalitatilor din sistemul de pensii civile poate vor fi atenti si la inegalitatile pe care le au creat voit in sistemul pensiilor militari. Cei care au iesit la pensie pana in septembrie 2017 au beneficiat de un mod de calcul f avantajos dar destul de nedrept . Oferea oportunitatea ca ultimile 6 luni sa lucrezi ore de noapte , sâmbete , duminici , etc si astfel sa ți mărești venitul brut . Nu era o reflectare a activității tale de militar , era decât o oportunitate . In loc sa îndrepte acest lucru , au recalculat toate pensiile militare după aceasta formula , care in mare parte a avantajat pe majoritatea , iar dupa care au stop , pana aici ...Pensiile militare sunt prea mari , de Maine schimbam . Ca Zidul de la Berlin , cam asa ...Cei care nu au luat o la fuga, au ramas ca prostii . Si la militari la fel . Cei care nu s au hotarat rapid sa si incheie socotelile cu armata , au ramas intr o cruda realitate . Pensia de care ar beneficia imediat dupa septembrie 2017 , aproape la jumatate decat inainte . Poate veti spune , daca stiati de ce nu ati plecat ! Dar nu este asa ...uni chiar vroiau sa plece dar fara o saptamana , o luna , nu s au incadrat . Veti spune , Soarta ! Alti au ramas chiar din dragoste pt profesie , din constiinta pt ca au vazut ce deficit de personal se produce , alti chiar au crezut ca salariile vor creste cu 25 % , asa cum se promisese . Dar realitatea a fost crunta , in mare parte marimea nu a ajuns nici la 100 lei . Deci venitul net , cel folosit la noua modalitate de calcul , a rămas asemanator cu cel din 2017 . Când la televizor se vorbește de veniturile militarilor , se arată venitul cu norme de hrana , cu norme de echipament , si normal ca pare un venit bun. Dar pt pensie se folosește se folosește doar salariul net . Va dau un exemplu sa înțelegeți ce inegalitate si discriminare Creează OUG 59 / 2017. Un cadru militar , cu o cariera de 20 de ani , ieșit la pensie in 2008 , la vârsta de 40 de ani , si cu beneficii financiare potrivit Ordonanței de atunci , cu activitate in condiții normale , in momentul de fata beneficiază de o pensie mai mare decât alt cadru militar , aceeași funcție

Bumbacescu ion

10 Aug, 2018 08:51

Domnule, trebuie sa vedeti ce este cu OUG.57, art 40. Guvernul de atunci a intervenit in interiorul procedurii constitutionale de legiferare in domeniul pensiilor militare, printr-un act normativ cu putere de lege pentru a isi impune propria varianta in domeniul pensiilor militare. Desi puterea exercutiva nu putea bloca intrarea in vigoare a legii 223/2015 asa cum a fost publicata in M.Of. nr 556 si legea este in vigoare in aceasta forma, Casele sectoriale de Pensii aplica acum nelegal niste reglementari nepromulgate si neintrate in vigoare, care sunt in realitate dispozitiile anterioare legii, ale OUG 57, art.40 intrate in vigoare la 11 dec 2015 abrogate implicit prin intrarea in vigoare la 1 ian.2016 a legii 223 si o parte din legea 223. Toate acestea sunt numite Legea 223 privind pensiile militare de stat cu modificarile si completarile ulterioare.

Articole asemanatoare

Președinții Curților de Apel „condamnă ferm adoptarea proiectului de lege privind pensiile de serviciu ale judecătorilor“

02 Jul 2023 1076

Pensionarii militari vor putea primi taloanele electornic

09 Apr 2023 1236

Ordonanţa trenuleţ urmează a fi modificată. Ce schimbări vor fi făcute la pensiile militare

07 Dec 2022 2154

Pensionarii vor primi ajutoare în 2023. Cine ar trebui să primească, în plus, 1.000 de lei din ianuarie

02 Dec 2022 2351

Vasile Dîncu, despre pensiile militare În tot sistemul NATO, în toată Europa, pensiile militare nu sunt pensii de privilegii

08 Oct 2022 1437

Ministrul Vasile Dîncu „Pensiile militarilor vor creşte cu 10%, cele sub 2.500, asta este o prevedere a programului nostru de guvernare“

17 Dec 2021 1642

Ministerul Apărării Naționale modifică legea privind acordarea biletelor de tratament balnear pensionarilor militari (document)

13 Nov 2021 1990

20 octombrie - Ziua Pensiilor Militare!

20 Oct 2021 2015

Casa de Pensii a Ministerului Apărării Naționale verificată de Curtea de Conturi. Deficiențe

04 Mar 2021 5103

La Casa de Pensii Sectorială a MAI, s-au constatat deficiențe la actualizarea pensiilor militare de stat! Drepturi de pensie acordate nelegal

04 Mar 2021 7471

Casa de Pensii Sectorială a M.A.I. revine Pensiile militare de stat nu se indexează cu ultima rată medie anuală a inflației

05 Jan 2021 9151

Înalta Curte, precizări importante! Sunt vizate și pensiile militare

27 Oct 2020 5588

Azi este marcată Ziua Pensiilor Militare!

20 Oct 2020 3402

Deputații din Comisia de muncă au votat eliminarea pensiilor speciale, cu excepția celor militare

17 Dec 2019 2238

Se elimină pensiile speciale. Ce a declarat vicepremierul Raluca Turcan

07 Dec 2019 2863