Trei autospeciale ISU „Dobrogea“ s-au luptat cu focul Abatorul din Cumpăna a fost mistuit în totalitate de flăcări

De două ori a sunat, ieri, alarma la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Dobrogea“. Prima oară a sunat dis-de-dimineaţă, când un apel la 112 anunţa că un fast-food, situat pe strada I.G. Duca, a luat foc. Pompierii s-au mobilizat imediat şi s-au deplasat la incendiu cu două autospeciale ale ISU „Dobrogea“. Restaurantul respectiv se află undeva în spatele fostului sediu al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF). Clădirea cu pricina era în renovare în momentul în care a izbucnit focul. Când au ajuns la faţa locului, pompierii au constatat că flăcările cuprinseseră acoperişul fast-food-ului. Pompierii au reuşit să stingă focul şi au demarat o anchetă pentru stabilirea cauzei izbucnirii incendiului. Din fericire, nu sunt victime, ci doar pagube materiale.

Al doilea incendiu care a dat bătăi de cap pompierilor de la ISU „Dobrogea“ a izbucnit în comuna Cumpăna, la un abator din localitate. Acesta a fost cel mai grav dintre cele două incendii petrecute ieri. La faţa locului s-au deplasat trei maşini speciale pentru lucrul cu apă şi spumă de la Detaşamentul Port şi o ambulanţă SMURD. Până la sosirea lor, cei de la Serviciul Voluntar Cumpăna au încercat să lichideze incendiul. Intervenţia a durat circa o oră şi, pe parcursul ei, pompierii de la ISU „Dobrogea“ sperau că au fost afectate doar o parte a birourilor şi o afumătoare. La final, pompierii au constatat că nu au mai putut salva nimic. Abatorul a fost mistuit total de flăcări.

Clădirea este situată în centrul comunei Cumpăna, iar în zonă se află mai multe case, însă pompierii de la ISU şi cei de la Serviciul Voluntar Cumpăna s-au asigurat că nu exista pericolul ca focul să se extindă. Incendiul a izbucnit, potrivit pompierilor, din cauza unui scurt-circuit la sistemul electric. Dat fiind că acea clădire era construită din panouri sendviş, aceasta a ars foarte repede. Din fericire, nu au fost înregistrate victime.

Acest abator aparţine societăţii Carneco Food SRL, înfiinţată în 2013, având sediul în comuna Cumpăna, pe strada Nucilor nr. 84. Capitalul firmei este de 300 de lei. Asociaţii firmei sunt Simona Neculaiev, cu o cotă de participare la beneficii şi pierderi de 66,67% / 66,67%, şi Ioan Neculaiev, cu o cotă de participare la beneficii şi pierderi de 33,33% / 33,33%). Administratorul societăţii este Simona Neculaiev. Obiectul de activitate al firmei este „prelucrarea şi conservarea cărnii“. Din informaţiile noastre, abatorul fusese construit cu fonduri europene şi avea asigurare. Firma avea şi magazin de desfacere în comună. La această societate lucrau şi câţiva localnici din Cumpăna.

Precizăm că am contactat firma Carneco Food SRL la numărul de telefon disponibil pe fişa de la Registrul Comerţului, dar persoana care ne-a răspuns susţine că nu are legătură cu societatea respectivă. Dacă reprezentanţii firmei ne vor transmite un punct de vedere, acesta va fi ulterior publicat.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

UPDATE. Imagini de la eveniment. Incendiu la un fast food din zona Brotăcei din municipiul Constanța. Intervin pompierii (galerie foto)

08 Jun 2019 4468

Alertă la pompieri Ard mai multe cauciucuri pe strada Nicolae Filimon

02 Jan 2016 2069

În spatele fostului ANAF Update - Acoperișul unui fast-food a luat foc în această dimineață (FOTO EXCLUSIV) (galerie foto)

01 Jul 2015 2081