Trei maşini avariate Un braţ al unei macarale s-a prăbuşit pe fosta proprietate a lui Serghie şi Quadrifoglio SRL (galerie foto)

Un braţ al unei macarale s-a prăbuşit, ieri, pe strada Traian din Constanţa. Utilajul se afla pe un şantier de construcţii, unde se ridică un bloc de locuinţe. Este vorba despre terenul pe care italianul Cristian Serghie l-a vândut.
 
Braţul s-a prăbuşit din senin şi a doborât un stâlp de electricitate. În urma evenimentului, trei autoturisme au fost avariate după ce au sărit componente metalice din utilaj şi au căzut pe maşinile parcate în zonă. Macaraua avea o capacitate de 50 de tone.
 
Una dintre maşinile parcate în zonă s-a ales cu o gaură în caroserie. Şi o Skoda a fost umplută de mizerie, însă a scăpat puţin mai uşor. Se pare că macaraua s-a rupt în timp ce încerca să ridice un bloc de cărămidă. În cădere, braţul a lovit nişte fire de înaltă tensiune, a rupt un stâlp şi a avariat autoturismele menţionate mai sus.
 
Unei femei aflate la volanul propriei maşini i s-a făcut rău văzând braţul macaralei prăbuşit în spatele autoturismului său. Se pare că a făcut un atac de panică în acel moment. Ea a fost asistată de un echipaj medical de la Serviciul de Ambulanţă Judeţean Constanţa.
 
Marian Becheanu, inspector-şef adjunct în cadrul ITM Constanţa, a declarat că instituţia pe care o conduce a demarat o cercetare a împrejurărilor producerii acestui accident. „Am dispus o anchetă, vom face şi o expertiză tehnică a macaralei“, a precizat Marian Becheanu.
 
La faţa locului s-au deplasat reprezentanţi ai Poliţiei, ai ISU „Dobrogea“ şi ai Ambulanţei.

Cui aparţine macaraua

Macaraua aparţine societăţii IR Service SRL, înfiinţată în anul 1994, cu sediul social în localitatea Murfatlar, judeţul Constanţa, ce are ca activitate principală „alte lucrări speciale de construcţii n.c.a.“. Potrivit datelor furnizate de Registrul Comerţului pe 17 decembrie 2015, asociaţi în firmă sunt Vasile Negoiţă, Hristu Tagare şi Gheorghe Cotmeanu. Administratorul societăţii este Hristu Tagare.
 
Vasile Negoiţă şi Gheorghe Cotmeanu nu mai figurează în nicio altă firmă, iar Hristu Tagare mai apare în Comremo SRL (radiată) şi în Nefertiti SRL (radiată).
 
Potrivit vrajitorul.eu, la finele anului 2014, IR Service SRL a înregistrat o cifră de afaceri de 1.194.065 de lei, o pierdere netă de 128.176 de lei şi şapte salariaţi.
 
„S-a produs din cauza unui defect ascuns, nimeni nu-l putea prevedea, în momentul în care se făcea o operaţiune de manevră cu un palet de cărămidă, care nu cântăreşte mai mult de două tone. Macaraua are 50 de tone. La echipamentul pe care îl avea, manevra lejer nouă tone. Dar, cedând ceva - nu ştie nimeni despre ce este vorba până când nu se fac o anchetă şi o expertiză - a căzut braţul“, a declarat, pentru ZIUA de Constanţa, Hristu Tagare.

Povestea blocului-turn de 13 etaje de pe strada Traian 68A

Italianul Cristian Serghie a vândut terenul şi „proiectul blocului-turn“ de pe strada Traian din municipiul Constanţa, iar pe acest teren Ilie și Aneta Panait intenţionau să construiască un imobil 2 S+P+11-13 E - locuinţe colective + terasă circulară. Investiţia se realizează pe terenul de pe strada Traian nr. 68A, înregistrat cu număr cadastral 5866 şi intabulat în Cartea Funciară nr. 20822 a municipiului Constanţa.
 
Recent, la Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanţa a fost depus memoriul pentru „Modificare proiect autorizat conform AC 2097/03.12.2014 «Construire imobil 2S+P+11-13E+Terasă circulabilă» prin «Supraetajare cu un nivel, o singură dată, în suprafaţă de maximum 20% din suprafaţa construită desfăşurat㻓. Conform Certificatului de Urbanism nr. 3200 din 9.09.2015, eliberat de Primăria Constanţa, amplasamentul se află în zona funcţională destinată locuirii. Suprafaţa proprietăţii este de 583,09 mp şi are o formă trapezoidală.
 
Pe data de 12 ianuarie 2001, Pia Dermengiu a vândut terenul de 583,52 mp către societatea Quadrifoglio SRL, pentru 109.000 de dolari, reprezentând, la acea vreme, suma de 2.845.000.000 de lei vechi. La rândul său, Pia Dermengiu a dobândit terenul prin Sentinţa civilă 9134/1998, pronunţată de Judecătoria Constanţa în dosarul civil 3801/1998, rămasă definitivă şi irevocabilă, punerea în aplicare efectuându-se în baza procesului-verbal de predare-primire încheiat la data de 6.04.1999 cu Primăria Constanţa, în baza Hotărârii Consiliului Local al municipiului Constanţa, la data de 10.03.1999.
 
Ulterior, pe 5 martie 2008, a fost încheiat un antecontract de vânzare-cumpărare a terenului de 583,52 mp, situat pe strada Traian nr. 68A, între Quadrifoglio SRL (cu sediul social în municipiul Constanţa, strada Mihai Viteazu nr. 60) şi SC MCF Construct Instal SRL (cu sediul în municipiul Constanţa, strada Vârful du Dor nr. 7), reprezentată de Cristian Gabriel Panait.
 
Antecontractul a fost prelungit până la data de 15 decembrie 2008, iar în anul 2009, ambele părţi au renunţat la încheierea contractului final de vânzare-cumpărare. Pe 19 august 2013, terenul de pe strada Traian 68A a fost cumpărat de la SC Quadrifoglio SRL de către Ilie Panait şi Aneta Panait. Preţul de vânzare a fost 496.742,72 de lei (111.600 de euro, calculat la cursul BNR de 4,45 de lei pentru 1 euro).

Cristian Serghie - Sorin Strutinsky

Numele lui Cristian Serghie a fost legat de-a lungul timpului de Est Capital D.V. SRL, Firflylogistic SRL, Invest Consult Services SRL, Luxury House Construction SRL, Owen Five SRL, Satu&Fase SRL, Tomrad Communications SRL, precum şi de mai multe societăţi radiate: Act Consulting Services 2004 SRL (radiată), M&D Farers Invest SRL (radiată), Mamaia Luxury Construction SRL (sub incidenţa Legii nr. 85/2014), Quadrifoglio SRL (radiată), Quality House SRL (dizolvare judiciară).
 
Cristian Ion Serghie mai este asociat și în SC Mamaia Luxury Construction SRL, societate care apare în dosarul în care Sorin Strutinsky este suspectat de fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată, şi de trafic de influenţă şi spălare a banilor, în formă continuată. Alături de Strutinsky, Serghie este acţionar în firma M&D Farers Invest. În prezent, potrivit Registrului Comerţului, M&D Farers Invest este radiată.
 
Citeşte şi
 
Pe fosta proprietate a lui Serghie şi Quadrifoglio SRL
Blocul turn de 13 etaje de pe strada Traian 68A ar putea fi supraetajat

  
Se repetă povestea Constanţa Sea Hotel din Portul Tomis?
Italianul Serghie a vândut şi terenul de pe strada Traian, şi proiectul blocului-turn (galerie foto)

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Emil

18 Dec, 2015 04:36

Niste inconstienti. Vedeti sa nu cada tot blocul. Unde parcheaza toti locatarii?, credeti ca inauntru blocului?

Articole asemanatoare

Pericol în Portul Tomis? Paşii anchetatorilor în dosarul macaralei prăbuşite pe strada Traian (galerie foto)

23 Dec 2015 4373

UPDATE 3 - O macara s-a prăbuşit pe strada Traian (galerie foto+video)

17 Dec 2015 5118

Macara prăbușită în parcarea unui mall

10 Jun 2015 1964